diellza26
i am a good person

Regjistruar: 09/07/2004
Vendbanimi: ku te dua
Mesazhe: 359
|
Pershendetje te gjitheve!
Pashe me vemendje shkrimet mbi temen e hapur dhe mendova te shtoj dicka edhe une, duke qene se perdhunimi eshte nje fenomen qe godet gjithe shoqerite ne pergjithesi dhe jo vetem ate shqiptare ( pvs se ne Shqiperi, tranzicioni i gjithanshem, faktore te ndryshem sociale e zakonore, apo edhe uria seksuale mashkullore, ka bere qe te kete nje terren goxha te favorshem ky fenomen).
Duke lexuar Indritin, dua te theksoj se ne nje fare menyre i jap te drejte deri diku: pasi ne pergjithesi njerezit jane te prirur te paragjykojne , qofte dhe ne shoqerite me te zhvilluara ( dhe ketu asnje smund te beje rolin e shume te diturit qe vetem ne vendet me zhvillim te ulet, ka paragjykime e te tille gjera, paragjykimi eshte pjese e natyre se njeriut).
Keshtu qe i bie qe ne te njejten menyre sic nje mashkull apo nje femer terhiqet nga paraqitja fizike, apo nga nje cilesi tjeter e dukshme e personit qe ka perballe, ne te njejten menyre tundohet (paragjykon) nga lakuriqesia e femres ( gjithmone kur ajo eshte ekstravagante), qe do te thote se eshte nje kontigjent me i prirur per te patur kete fatkeqesi, pvs se edhe une i bashkangitem mendimit te shumices se perdhunimi eshte nje fatkeqesi e madhe ne jeten e nje femre.
Secili ka mendimin e tij dhe shume femra apo meshkuj mund te hidhen e te thone qe jam pak mbrapa ne menyren e gjykimit, por mendoj se lakuriqesia nuk eshte shenje zhvillimi apo integrimi. Gjella me kripe dhe kripa me karar duhet thene dhe ne kete rast, ne pergjithesi me te fituar ne cdo aspekt jane personat qe zgjedhin dhe ndjekin nje te mesme te arte ( ne rastin konkret per veshjen).
Per gjithe ato qe njohin persona qe kane patur te tille fatkeqesi, tu rrine sa me afer dhe te jene sa me pozitive ne reagimet ndaj tyre.
Me respekt diellza!