Ana
Whatnot

Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405
|
Edhe une mendoj qe bashkimi me Kosoven eshte pak heret qe te kryhet. duhet te bashkohen gradualisht ekonomite njehere, pastaj politikisht, dhe kjo, duke pare gjendjen e Shqiperise, do shume kohe , shume kohe qe te arrihet, nqs do arrihet.
Do ishte ideale, te krijohej shqiperia e madhe, me siperfaqen e patur ne kohe te ilireve, por cfare do bejme, do futemi prape ne lufte me greket, serbet, maqedonet???????? Ne kontekstin e mijevjecarit te ri eshte jashte kohe mendoj une.
Sa per luften serbo-shqiptare, une mendoj qe sado me gjak te ftohte te gjykojme ne, eshte e veshtire per njerezit qe jetojne atje te harrojne vellezerit e baballaret, motrat dhe nenat e vrara dhe te masakruara. Dhe po flasim per nje zone ku kanuni i Leke Dukagjinit ka ende zona ku funksionon. Duhet shume vullnet nga ana e kosovareve dhe serbeve, me nje urrejtje te ushqyer ne shekuj, te harrojne problemet nacionale dhe t'i nenshtrohen ligjeve te europes se bashkuar. Pra teorikisht duhet paqe, por praktikisht, mendoj qe eshte pak e veshtire per t'u realizuar, jo e pamundur.