Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Adhuruesit e gjakut.....por jo te Zotit!
Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306

Per heroin

Po i bie shkurt fare!

Per sa i perket rracizmit te ç'do lloj ngjyre qofte ai, i permbahem dhe perforcoj edhe me ate qe kam thene pak me lart, se eshte semundje mendore qe i ka mbijetuar kohrave.

Se te lagja jote ka arabe te palare dhe nje situate ekonomike miserable qe i karakterison zakonisht keto lagje, s'autorizon kjo nje mendje te shendoshe , te identifikoje nje komb te tere si te felliqur.

Rracizmi dhe rracistet duhet te luftohen nga rrenjet , te tille persona dhe ide s'jane te mire se ardhur apo mire qena ne kete forum!

>Thirrini mendjes o popull.

Per tolstoy86
Here tjeter mendoj se do te ishte mire te moderoje paksa fjalorin. Me kete ritem vetem sa acaron gjerat.

Modifikuar nga erzeni_be datë 01/05/2007 ora 23:00

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 01 Maj 2007 22:46
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412

Tolstoy

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
(Kam me antipati se ty ndaj atyre mjekerrpalareve qe nxjerrin me grushte pleq nga xhamite, qe kujtojne se jane ne afganistan etj etj, e qe kryesorja behen shkak qe njerez te percipte si ty, te mos e mendojne dy here para se te krijojne paragjykime ndaj muslimaneve. )

une nuk kam paragjykime aspak,flas cfare shoh ,cfar degjoj e cfar kuptoj.

citoj ato qe tha tolstoy ( Pastaj, arabet nuk i ka mbajtur kush ndonjehere per shenjetore, as per popull me te mire e te tjeret fundja. Fakt eshte qe ne kohet qe ata dhe vendet muslimane pastrohenin me uje nga pese here ne dite, qe pastronin gojen e duart para e pas te ngrenit, e qe laheshin shume shpesh, (te martuarit cdo dite), evropa dhe vendet e tjera, shkretoheshin nga semundje me burim felliqesine, e qe merrenin me shpikje doedorantesh qe tua hidhnin bytheve e te mbytnin eren. Tani sec behet me arabet pakashume e di, jane me larg islamit se kurre, e si pasoje , edhe me te papaster se kurre. Por nuk kam arsye perse ti urrej. )

Jam shume dakort me ty ne cdo pike, por duhet ta dish se as une nuk i urrej arabet,biles ata kane edhe shume gjerra pozitive,qe i bie gjate ti vazhdoj e ti numeroj,NJE KULTURE TJETER ESHTE NJE KULTURE TJETER DHE JO NJE KULTURE E KEQE.une keshtu mendoj.

citoj ato qe tha tolstoy ( Sa per turqit, nuk i shoh cenim per shqiperine, por perkundrazi. Ky mendimi im ka shume arsye, dhe fjalet e shume intelektualeve te fushave te ndryshme e forcojne ate. Ste pelqen ty, kujt i plas. Ti thua qe ne qenkemi te lidhur pas kultures se arabeve dhe turqve. Na jep nje fakt:::: te veshurit e disave si arabe?? Atehere shume femra shqipetare qenkan serbe, pasi vishen tamam si bucet sllave..Une po te them qe kapesh kot pas mjekerrosheve, se puna e tyre (e spiuneve te paguar qe kane me krye) , per tu prishe imazhin muslimaneve eshte, per ti bere shqiptareve te prekshem imazhet e fotove te terroristeve qe jep e gjithe bota, per te na identifikuar me terroriste..
Turma eshte turme, nuk sheh shume ngjyra, Zoti i falte, Zoti te falte edhe ty.
Po te jetuarit te islamit me kulture shqipetare cqenka?? Te pish raki, si thote y-i?? Po ajo nuk eshte pune kulture, eshte pune feje. Sarhoshe ka arabia, turqia, indonezia, malajzia etj etj sa te duash.. )

Per Turqit ndoshta u shpreha gabim,por ajo qe nuk me pelqen eshte injoranca e disa tipave qe lidhin turqine me shqiperine.Vertet qe turqia nuk eshte rrezik per shqiperine ,por kjo nuk do te thote ta duam,historia na tregon se turqia fali shume toka shqipetare per te qetesuar fuqite europiane dhe per te mbajtur stambollin,pra turqia nqs do te ishte aleate e shqiperise do ti kishte lejuar shqiperise pavaresine ne te gjitha trojet etnike,gje qe nuk e beri.

citoj ato qe tha tolstoy (Eja ti peshtyjme bashke ne surrat te gjithe ato qe nuk duan Shqiperine, po eja te peshtyjme edhe injorantet. Po identiteti jone kush eshte edhe ate te na e sqarosh... )

Ne fakt i kerkoje falje ndokujt qe eshte ofenduar, dhe gjithe forumnistave, nuk eshte ne fjalorin tim nje shprehje e tille, dhe nuk eshte puna ime te gjykoj ata qe nuk duan apo qe duan shqiperine,une duhet vetem te jap mendime racionale.Edhe njeher kerkoj te falur per fjalorin qe kam perdorur,megjithese shume pak njerez hyne ne ate kategori te ciles ja kam kushtuar ate shprehje.Duhet ta dish qe une nuk jam as nacionalist, por e shoh te domosdoshme qe shoqeria shqipetare te mos lejoj shembjen e disa shtyllave baze qe e kan lejuar te mbijetoje ne shekuj e ndoshta mijevjecare duke ruajtur gjuhen,traditen dhe zakonet e veta,sidomos ne periudhen e globalizmit.Gjuha ,zakonet dhe traditat duhen ruajtur me cdo kusht.Besoj se edhe ti vete do jesh dakort me mua qe feja eshte vetem nje forem e te jetuarit,ne menyre shume praktike ,pavaresisht se mund te besosh ,apo edhe ta ndjesh dhe ta kuptosh fuqine e zotit,sepse feja eshte praktika e jeteses dhe besimi,ndjenja dhe kuptimi i perkasin botes tjeter.Por duhet ta kuptosh qe ana praktike e fese eshte relative si cdo gje tjeter,psh zoti nuk mund te jepte udhezime se me sa kilometra ne ore duhet ta ngasim makinen ( e di qe eshte shembull banal,por mos harro qe aksidentet rrugore jane nje nga vrasesit me te medhenj) ne nje periudhe kur njerezit nuk do mund ta kuptonin se cfar eshte makina. ( mungesa e udhezimeve hyjnore mbi teknologjine mbas-bibles ka shtyre HAMISH te jetojne me teknologjine kohes te Bibles ne menyre qe te ndjekim me fanatizem udhezimet e zotit,nqs eshte e drejte apo jo eshte ceshtje per debat) prandaj duke u nisur nga kjo pikepamje,islami dha udhezime qe femrat te mbuloheshin dhe te shoqeroheshin nga meshkujt ne nje periudhe kur perdhunimi ishte nje krim shume i zakonshem ne gadishullin arabik,Islami lejoi martesen deri ne 7 gra ne periudhen kur ishte raporti numerik 7 me 1 ne favor te femres ne gadishullin arabik.Mjekra e gjate ne ate periudhe te caktuar ishte higjenike sepse qimet ndalojne shume pluhur dhe mikrobe qe mund te hyjne ne goje dhe ne hunde,Larja me uje e te ndenjurave ishte shume higjenike ne ate periudhe,por gjerrat kane ndryshuar, njerezimi dhe teknologjia kan ecur perpara,nuk eshte nevoja te mbash keto lloj traditash kur qellimi i tyre arrihet shume me lehte dhe me mire me metoda te tjera.Tani identiteti i shqipetareve eshte stabilizuar shume shekuj para ardhjes te islamit,me nje gjuhe tradita dhe zakonet e tyre.
Mua nuk me pelqen qe disa shqipetar te sillen,praktikojne dhe mbrojne pikerisht disa tradita te pavlera per shoqerine tone te cilat kane qene drejtuar nje populli tjeter ne nje periudhe tjeter te historise.Ky eshte absurditeti
i fanatizmit sot.Une nuk jam kundra veshjes si buce sllave ,sic e ke thene ti,gje qe nuk eshte aspak e vertete,veshja e sotme eshte karakteristike e te gjitha vendeve te populluara nga njerez te bardhe,dhe ka evoluar gati njesoj si ne vendet sllave,anglosaksone e latine , ashtu edhe ne shqiperi,nqs do kishte shqipetare te feshura me kostume tradicionale sllave atehere po do te thosha qe ke te drejte , nqs shqipetaret duhet te rifillojne te veshin kostumet tradicionale te tyre athere edhe njehere eshte nje ceshtje e hapur per debat,une nuk do te isha kundra.
Por ashtu si shqipetaret edhe slllavet dhe popujt e tjere te bardhe i kane lene mbrapa veshjet tradicionale te tyre per veshjet moderne.

citoj ato qe tha tolstoy (Eja pra, se po merresh me mullinj ere, po merresh me turq, e toka shqipetare ne turqi nuk ke, ke ne greqi. Po merresh me turq, sikur Bollano shaka te jete kopil i ndonje partie turke dhe jo i PBDNJ-se. Te shkel kushtetuten, te shkel dinjitetin kombetar, te shkel cdogje dhe nuk ke force as ti frysh ne bythe. Te kontrollojne politiken, kane pushtet te fshehte e te hapur, te kontrollojne bankat, te kontrollojne kompanite celulare, te kontrollojne turizmin e cdo gje qe te vete mendja dhe gjitha keto jane vetem me nje qellim, te na marrin kalane nga brenda, te na shkaterrojne e jo vetem te na marrin pasurite. Te ishte vetem aq, nuk do merresha vetem me greket, se pasurine spo le kush pa ta vjedhur, paqese kemi shume 'Kalores' qe jetojne me endrra te huajsh qe shperndjane ndihma e qe na duan fort. Po grekerit te urrejne, si nuk te urren kush. Nje dite me ndihme te Zotit do shkojme mire, por sot i kemi armiq, me gjendjen e tyre te semure mendore, sot i kemi armiq. Ti merru me muslimane, se eshte komuniteti musliman qe organizoi shitjen e kombesise per ca para te felliqta dhe pashaporta te ndyra helene...
Ti jeton me filmin e Skenderbeut dhe jo me situaten, kur them ti, e kam fjalen per shume si ty.)

Jo une nuk e mbroj aspak greqine,dhe deklaratat e bollano pordhes qe vetem burre nuk eshte i kam denoncuar keq ne forum,edhe akspansionizmin grek ne shqiperi e di mire une,edhe qellimet e disa te semurve grek,por qe te kritikoj greket nuk do te thote te dua turqit,qe turqit nuk i kan evete keto privilegje ne shqiperi nuk do te thote qe nuk i duan.
dhe mos ngaterro disa felliqesira si Bollano pordha me gjith komunitetin ortodoks ne shqiperi,sepse edhe ortodokset shqipetar ne greqi nuk eshte se kan pashaporta, sepse sic e di dhe vete ti te gjiths hqipetaret ortodokse e vorioepirot jan ene greqi,dhe nje mut trajtohen.

citoj ato qe tha tolstoy (p.s Aty ne qytetin tend te madh, gjej ndonje qender trajnuese kunder racizmit, se te ben mire. [/B]
)

Un eflas te verten qe shoh,nqs jam racist te me cojne ne gjyq ,dhe une di si te mbrohem,mjafton te hedhesh nje sy ne lagjet me myslimane te shohesh qe jan eme te prapambeturit, me te paedukuarit, dhe me te pistet ne qytet,keto fjale mbeshteten edhe me statistika.

shendet.

Mesazh i vjetër 02 Maj 2007 05:46
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

erzeni

kush je ti te gjykosh njerezit mor plak,a e di ti qe edhe bibla edhe raciste ne syrin e shume njerezve?

duhet ta kuptosh qe njerezit kan nje te drejte demokratike te jen racist,mjafton te mos e shprehin verbalisht ose fizikisht,por nje racizem i mbeshtetur thjesht ne teori dhe argumenta eshte nje e drejte demokratike e cdo qytetari,pavaresisht se mund te duket e shemtuar,edhe une mendoj se racismi eshte i shemtuar,por cfar perkufizimi i vendos ti kesaj fjale dhe cfar perkufizimi i vendos une eshte pune tjeter.shendet.

Mesazh i vjetër 02 Maj 2007 05:55
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 26/12/2006
Vendbanimi: Toronto
Mesazhe: 209

Bibla cifute ne fakt eshte raciste kunder cdo kombesie jo-cifute Kurse ne ungjill une nuk kam hasur ndonje shenje racizmi, perkundrazi (te vetmit qe ankohen per racizem ne Ungjill jane cifutet, eshte si puna e asaj thenies "hajduti thote kapeni hajdutin") Sa per Kur'anin, me aq sa di nuk me eshte dukur liber fetar racist dhe as islami fe raciste. Dihet qe kudo ka drunj te shtrember qe prishin stiva, dhe keta drunj nuk i mungojne as krishterimit as islamit, por ne pergjithesi keto 2 fe nqs interpretohen ashtu sic duhen interpretuar nuk jane raciste. per judaizmin pastaj, no comment, se nuk dua te dal si nazist ne syte e ndonjerit.

Mesazh i vjetër 08 Maj 2007 14:12
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
FRYMEZUESI
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 07/05/2007
Vendbanimi: metropolin e fierit
Mesazhe: 102

Re: Tolstoy

Citim:
Po citoj ato që tha HERO
)

Un eflas te verten qe shoh,nqs jam racist te me cojne ne gjyq ,dhe une di si te mbrohem,mjafton te hedhesh nje sy ne lagjet me myslimane te shohesh qe jan eme te prapambeturit, me te paedukuarit, dhe me te pistet ne qytet,keto fjale mbeshteten edhe me statistika.

shendet.

hahahahahaha o i bredhur ku i ke par keto lagjie myslimanesh kaq te rrenuara se duhet te ket edhe lagjier krishteresh te rrenuara ,apo sti ka zen syri hahah,mos s ke ber histori se sic bejn luft ne xhihad myslimanet {qe ju e kritikoni} kan ber edhe krishteret e fet e tjera e akoma me keq se kan luftuar ndermjet tyre e te tilla e te tjera.Edhe njeher o njerez nqs doni te gjeni te meta te fes mos i kerkoni te njerzit por ne librin ,sepse ai eshte i zbritur nga zoti ai perfaqson vet fen..e nqs aty gjendet gabim ateher libri nuk eshte nga zoti {se zoti nuk mund te gaboi}..keshtu mund te kesh te drejten te gjykosh fen {te cilen sado te perpiqesh nuk do e fitosh dot ta siguroi}

Mesazh i vjetër 10 Maj 2007 19:14
FRYMEZUESI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të FRYMEZUESI Kliko këtu për të kontaktuar me FRYMEZUESI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të FRYMEZUESI't! Kërko mesazhe të tjera nga: FRYMEZUESI Shto FRYMEZUESI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto FRYMEZUESI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

HERO po ngaterron pak fene me faktore jofetare me duket (ekonomia politika shoqeria etj). Historia eshte nje rrote qe vertitet, dhe ne qofte se popujt arabe apo muslimane jane sot emigrante ne perendim, dikur ata ishin me te kulturuar dhe me standarte jete me te larta se te krishteret. Cdo te thote kjo, qe Islami atehere ishte i mire dhe tani papritur na u be i keq? Kjo do te thote qe historia apo gjendja aktuale e popujve nuk mund te gjykohet nga perkatesia fetare. Ka te krishtere dhe katolike te devotshem me qindra miliona ne Ameriken e Jugut, ne Afrike apo ne Azine e larget qe jetojne shume me keq se sa arabet apo popujt e lindjes se mesme.

Mesazh i vjetër 11 Maj 2007 03:47
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ridii
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 13/09/2006
Vendbanimi: fier
Mesazhe: 541

Ndoshta ketu ngaterrohen shum njerez...sepse sa thua fjalen mysliman menidia i shkon te arabet..feja nuk eshte komb..e nuk eshte arab = mysliman .Ka arab krishter ,mysliman ,ateist a kushedi ca feje tjeter sic ka edhe perindimor...Feja nuk eshte as politik.Besimi fetar eshte te besosh ne ate gje qe nuk mund ta prekesh..

Mesazh i vjetër 11 Maj 2007 15:25
ridii nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ridii Kliko këtu për të kontaktuar me ridii (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ridii't! Kërko mesazhe të tjera nga: ridii Shto ridii në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ridii në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

send me an angel

une nuk kam kritikuar fene,por ata qe e shperdorin kete fe.ja kam dhene meritat fese islame ne shkrimin tim,por jo myslimaneve.dhe qe ti pergjigjem drejteperdrejte pyetjes tende,lagjet e pista myslimane i kam pare ne londer,paris e qytete te tjera europiane,edhe fakti qe jane emigrante prandaj ato lagje jane ashtu nuk qendron,ka lagje me emigrante europiano-lindor,dhe nga vend ete tjera dhe nuk jane aq te pista,te prapambetura apo me njerez te paedukuar.

Mesazh i vjetër 11 Maj 2007 17:01
ridii
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 13/09/2006
Vendbanimi: fier
Mesazhe: 541

ti e ke problemin me lagjien e piset,njerzit qe e mbajn pis qe qenkan mysliman,apo me gjith myslimanet e botes sepse lagjia ne londer qenka e piset?! Sqarohu se nuk mu duke i qart

Mesazh i vjetër 11 Maj 2007 17:04
ridii nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ridii Kliko këtu për të kontaktuar me ridii (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ridii't! Kërko mesazhe të tjera nga: ridii Shto ridii në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ridii në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Nuk kam cte them per Londren e Parisin, nuk kam qene ndonjehere. Higjena ka te beje me njeriun besoj dhe me shoqerine e kohen ne te cilen jeton. Islami me aq sa e njoh me duket nje fe qe inkurajon besimtarin te kujdeset per higjenen personale, pastaj se sa ndodh kjo realisht varet nga faktore e rrethana te tjera.

Mesazh i vjetër 11 Maj 2007 18:33
Ora tani: 16:05 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Adhuruesit e gjakut.....por jo te Zotit!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar