erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306
|
Pershendetje te gjitheve.
Ja po rikthehem me informacione te tjera ne kete teme, i indinjuar nga fakti se ky fenomen i felliqur nuk eshte "i huaj" as per kishen shiqptare.
Diku me lart ne kete teme , me kane "urryer" kundershtuar e kritikuar sepse nje teme e tille nuk do t'i sherbente aspak ... asgjeje dhe se nje fenomen i tille ndodhte vetem ne perendim etj etj dhe se ne shqiperi dhe ne kishen shqiptare ky fenomen as qe kishte per te ndoshur sepse sedra do t'i pengonte prifterinjte shqiptar.
E kam fjalen ketu per ngjarjen e Korçes, te paraqitur perpara nesh ne kete forum nga anetari i ri FH "visi"
Inforamcioni qe vijon e kam marre nga "LE VIF L'EXPRESS" e dates 19 shkurt 2005 , referaur agjensise belge te informacionit "BELGA"
Washington: Me shume se 1000 raste te reja padie, per abuzim seksual ndaj femijeve, jane rregjistruar ne USA, kunder 750 prifterinjve katolike, sipas raportit te ri te konferences se prifterinjve amerikane (USCCB) , marre kjo nga siti i tyre WEB.
Sipas tyre , vitin e kaluar 1092 persona kane bere padi kunder 756 prifterinjve , se jane perdhunuar ne femijerine e tyre. (1965-1974)
Gati 1/2 e ketyre prifterinjve kane qene akuzuar me pare per abuzime seksuale ndaj femijevce, preçizon me tej raporti.
78% e viktimave , kane qene te moshes 10-14 vjeç.
Komenti im
Imagjinoni ju lutem, nese ketij raporti te fillimvitit 2005 t'i shtojme raportin e fundvitit 2004 ku kjo konference pati konfirmuar se per periudhen 1950-2002, jane akuzuar 4 400 prifterinj per abuzim seksual ndaj 11 000 femijve ne USA, do te konstatojme se progresi eshte "i admirueshem" dhe "shpresedhenenes"
Kete "admirim" dhe "shprese" nuk e kane lene te shkoje kot, prifterinjt shqiptaro file grek.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|