Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Gjergj Kastriot Skenderbeu > Skenderbeu Qenka Grek????????? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 2.00.
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
King Gentius
Anetar i ri

Regjistruar: 05/02/2005
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 6

ja nga i marrin greket idete:

http://www.sfeva.gr/History/Kastriotis.htm

http://www.geocities.com/northepirus

lexoni dhe qeshni:

Kastrioti qenka grek sepse:

""Georgios kastriotis was cristian orthodox, in contrast with the big majority of the Albanians which are muslim (90%)."" shiko ca llogjike mo aman

""His name was Georgios (ancient Greek name[si George Bush]), and his surname Kastriotis (Kastro in Greek means castle[si Fidel Kastro], Kastriotis is called the person from the castle or the person with the castle[por qe per cudi e gjen ne cdo vend latin]). The majority of the Albanian names are Ahmet or Suleiman or something like that."" brilliant

serbet i marrin idete qe ketu:

http://www.sardimpex.com/FILES/CAST...0E%20BRANAI.htm

Me sa me tha nje gjysem-shqiptari nga Mali i Zi, kjo teori esht vene ne dyshim ne librin "Illyrische-albanischen Forschungen" nga autoret Sufflay dhe Thallozcy (me duket ne nje kapitull i quajtur "Zwei Urkunden aus Nordalbanien", sjam i sigurte). Arsyeja e ngaterreses ishte nga nje dokument sllav ku permendej Branilo Kastrioti, por ate qe nuk kishin vene re ishte ekzistenca e germes "i" qe domethen "dhe" midis fjaleve Branilo dhe fjales Kastrioti. Ne fjale te tjera, dokumenti nuk lexonte Branilo Kastrioti, por Branilo DHE Kastrioti, qe tregon se ishin dy njerez te ndryshem.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 07 Maj 2005 09:41
King Gentius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të King Gentius Kliko këtu për të kontaktuar me King Gentius (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të King Gentius't! Kërko mesazhe të tjera nga: King Gentius Shto King Gentius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto King Gentius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Hahahahahahahahahaha.....sa knoqem un me kto gjona.
Sa bukur ka fol NYCgirl.
Por ne nje vend e tha pak gabim,sepse ne fillim pohoi se Juve nuk ka faj.
Kjo nuk justifikon askend ne qoftese lexon ne internet dicka dhe duhet ta besoje. Ne internet cilido mund te hedhe materiale siaps deshires se se tij,por,kjo nuk do te thote se te tjeret duhet t'i besojne.
NYCgirl, sa keq me vjen qe nuk kam patur kenaqesine te lexoj ate Qershorin qe ke permendur...me ka ikur ky rast.
Po tani ku ndodhet ky njeri? O Dragan, ku je?

Mesazh i vjetër 07 Maj 2005 22:24
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Re: Skenderbeu

Citim:
Po citoj ato që tha juve
Baba ishte serb, moma nga Berati. Sundonin shqiperine e mesme.

Si ka mundesi qe serbi te bente pjese ne fisnikerine shqiptare o Juve? Dhe sidomos ne ate kohe!? Sepse sipas kuptimit del se paska qene i vetmi serb ne mesin e fisnikerise shqiptare?
A eshte e mundur kjo?
Nuk e di a do kem nderin te kem pergjigjen tuaj?

Mesazh i vjetër 07 Maj 2005 22:27
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Re: Replike

Citim:
Po citoj ato që tha juve
Se pari per Azzurro, ajo qe ke botuar ti nuk e nxjerr prejardhjen e Babait te Skenderbeut po vetem thote se ku sundonte, gje te cilen e thashe edhe une.

O Juve, po ajo qe ke botuar ti a e nxjerr prejardhjen e babait te Skenderbeut?
Ne qoftese po, atehere ke te drejte t'i thuash Azzurros ato fjale.
Por ti nuk ke thene gje tjeter vetem se baba ishte serb,moma nga Berati.
Ti i ke paraqitur si te sakte ate prejardhje dhe nuk ke shkruar shume fjale,pra ke folur me siguri te plote.
Une desha te di se nga e ke gjetur ti kete siguri?
Ma trego qe ta gjej edhe une.

Mesazh i vjetër 07 Maj 2005 22:34
kontinenti
Blujtes

Re: Replike

Citim:
Po citoj ato që tha juve

Se treti, kur shkruajta postin per baben e Skenderbeut isha ne nxitim dhe shkruajta vetem nje fjali se nuk kisha kohe, kjo vihet re kollaj po ta lexosh me vemendje.
Sa per librat historike shqiptare...... per cilet libra e ke llafin per ato te Enverit? Paskalit apo Sabriut.
Nuk jeni aq atdhetare sa hiqeni. Kushtet e mergimit, diskriminimi qe ju bejne vendasit aty ku jetoni bejne qe ju te kapeni pas idese \se nacionalizmit. Nejse nuk kam me kohe tani, ndoshta nje dite tjeter mund ta vazhdoj.

Pse mer Juve shkrujte me nxitim? Shkruj me qetesi ti .
Sa per librat historike o Juve, me qe po i mohon keto libra...as Enveri, as Paskali e as Sabriu nuk kishin qellim mashtrimi ne lidhje me Skenderbeun. E perseris...as Enveri nuk kishte pse te mashtronte per Skenderbeun.
Kurse keto dy vitet e fundit historiani Kristo Frasheri,pas nje pune 20 vjecare ka nxjerre librin historik(jo roman) me titull SKENDERBEU. Merre dhe lexoje. Aty do te gjesh edhe shkrimin e Skendebeut,letra te ruajtura ne Vatikan.
Kur ke thene , nuk jeni aq atdhetar sa hiqeni, kete nuk mund ta dishe ti.Mund te mos jemi,por,ka te tjere qe jane vecse.
Me ben pershtypje shume kur ke thene; per cilat libra e ke llafin?
Po mire na trego librat e vertete ti. Cilat jane?
Nje liber shume i madh sa nje mal e ke ne Kruje o Juve,nuk e ke ne Beograd.

Mesazh i vjetër 07 Maj 2005 22:46
Luarasi
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 23/07/2004
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 84

E kishte me të shpejtë i shkreti, jo se e kishte me qëllim.

Mesazh i vjetër 08 Maj 2005 14:21
Luarasi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Luarasi Kliko këtu për të kontaktuar me Luarasi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Luarasi Shto Luarasi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Luarasi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Amstel
me kerkoi kush????

Regjistruar: 22/09/2004
Vendbanimi: tu bo pall ariu neper bote
Mesazhe: 3736

king gentius

hahhahahahahha
vertet mer burre per te qeshur
hahahhahaahah

epo une them se skenderbeu eshte italian do me besoj njeri apo jo?

pra sic eshte thene me siper cdo njeri mund te lexoj nga me te ndryshmet ketu ne internet por nuk eshte e thene se duhet tu besojme te gjitha ato qe na shikojne syte..
meqe SKENDERBEU na qenka grek mbas 500 vjetesh u kujtuan ata ta zhgjedhin kete?
pra keto jane fjale te kota.

Mesazh i vjetër 08 Maj 2005 15:08
Amstel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amstel Kliko këtu për të kontaktuar me Amstel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Amstel Shto Amstel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amstel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Amici di Nessuno
Kompetent

Regjistruar: 13/01/2004
Vendbanimi: Afganistan
Mesazhe: 1613

E fundit

Kur pashe temen e hapur per Skenderbeun, isha me nje shokun tim ne kompiuter, gati duke ikur diku. I thashe shiko se cdo behet. per rastesi nje jave para duke kerkuar ne internet per Skenderbeun se cfare materiali kishte, ne nje site italian (nuk ia vura veshin i kujt ishte), shkruhej nder te tjera qe i ati i Skenderbeut ishte me origjine diku nga serbia, porse ishte ishte i zoti i nje principate shqiptare ne shqiperine e mesme. Cdo gje tjeter qe thuhej per skenderbeun ishte ne te njejten vije me ato qe gjeta dhe ne site te tjera po qe nuk e permendnin ate detaj. Nuk i kushtova rendesi fare, por mu kujtua ne momentin kur lexova temen. Shkrova fjaline dhe e lash me aq per te pare reagimin(pasi nuk mund ta zgjasja, me mbrapa u shpjegova pse)
Tek reagimi prisja qe dikush te me kundershtonte dhe te me sqaronte qe e ke gabim or ti shok se eshte keshtu e keshtu e keshtu, e shkruar ketu apo aty apo thjesht jo mor lal se je keqinformuar. Ajo qe gjej (nuk e di dhe mua pse me rren mendja akoma) ishin sharje e etiketime nga kompetentet. Dhe duke perdorur shprehje te tilla qe .... nuk e di po me kujtojne ato parullat e ca politikaneve tane, (serbomadh, kriptokomunist, pseudodemokrat) ?! What the hell is that man? A nuk beni dot nje diskutim normal? Une mendoj keshtu, ti mendon ashtu, une nuk puqem me ty ne kete pike per kete arsye, une besoj te kunderten and that's it. Une prej do vitesh jetoj jashte, kur erdha ne fillim isha dhe une si gjithe ballkanasit (nuk jane vetem shqiptaret) gjaknxehte, i paduruar, kompetent etj. Por pashe qe dynjaja ketu funksionon ndryshe, muhabeti behet ndryshe, dhe u perpoqa ti pershtatem vendit. U bera me tolerant. Degjoj me shume dhe kundershtoj me takt. Perdite mesoj nga nje gje te re.
Ne gjithe shkrimet e mia ne kete forum nuk besoj se kam ofenduar apo etiketuar njeri, prandaj do te kisha deshire qe edhe te tjeret te vepronin ne te njejten menyre me mua. Nuk te pelqeu mendimi im, bojkotoje, injoroje. Nuk ka nevoje per emra.
OK than, good luck to everybody

Mesazh i vjetër 11 Maj 2005 07:43
Amici di Nessuno nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amici di Nessuno Vizito faqen personale të Amici di Nessuno't! Kërko mesazhe të tjera nga: Amici di Nessuno Shto Amici di Nessuno në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amici di Nessuno në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

O Juve...une shkrova me duket se tre artikuj. Nuk te bera etiketim.
Te kerkova edhe pergjigje.
Nuk me dhe.
Dhashe edhe nje arsye se, ne internet kushdo mund te hedhe dicka si t'i duket atij.
Ne nje site tjeter qe dikush e solli ketu nga anetaret,pame se disa greke kishin hedhur ne internet te njejten gje per Skenderbeun,por,jo duke thene se eshte serb,por,duke thene se eshte grek.
Pra ti shkruajte disa fjale dhe ike se kishe pune.
A eshte e drejte kjo?
Pse i quan te tjeret ''kompetente'' ne nje kohe qe edhe ti vete nuk je i tille?
Ok pra...cilen te besojme siten italiane apo siten greke?
une ta thash ty qe merr e lexo Kristo Frasherin.
Ai eshte kompetenti qe pas nje pune 20 vjecare nxorri librin.
Te thashe tjeter qe atje, do te gjesh edhe shkrimin e Skenderbeut.
Pra, a eshte nevoja qe permendet ketu ballkanasi apo toleranca ?
Kur ke thene; une mendoj keshtu dhe ti mendon ashtu....ketu ne nuk po rrahim mendimet.
Ketu po flasim per historine.
Historia nuk ka rrahje mendimesh,por,ka vetem fakte.

Modifikuar nga kontinenti datë 11/05/2005 ora 21:08

Mesazh i vjetër 11 Maj 2005 10:45
Amici di Nessuno
Kompetent

Regjistruar: 13/01/2004
Vendbanimi: Afganistan
Mesazhe: 1613

Kontinentit

Per etiketimet nuk e pata fare me ty.
Per historine, une si person nuk dua te di shume se nga ka qene skenderbeu se per sa kohe ai luftoi per shqiperine kjo mjafton per mua.
Nuk thashe qe te italianet kishin te drejte po thashe se cfare lexova.
Historia e ballkanit ne shekuj eshte shtremberuar (dhe vazhdon te shtremberohet). Shpresoj qe ky libri i fundi (te cilin nuk e kam lexuar se nuk kam mundesi) te jete nje gure i drejte ne historine tone, (gjithashtu te shtremberuar ne shekuj).

Mesazh i vjetër 12 Maj 2005 07:35
Amici di Nessuno nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amici di Nessuno Vizito faqen personale të Amici di Nessuno't! Kërko mesazhe të tjera nga: Amici di Nessuno Shto Amici di Nessuno në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amici di Nessuno në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 00:04 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Gjergj Kastriot Skenderbeu > Skenderbeu Qenka Grek?????????

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar