kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
Re: Malësorçia
Citim: Po citoj ato që tha dodgjeka
Mir seu gjeta Forumi Horizont jam i knaqun çi u gjeta.Vet jam Dod Gjeka Vulaj prej me banes ën Croati Grudet ilemme 1938.Ulitem mem kallzua a e prënon gjuha Shqipe dialektin e Malsorit se tanpo thon se gjuha Shqipe ka veç dy dialekta e ata jan Tosknisht e Gegnisht.Tash u lutem me kush ka qef me ba muhabet kisha me keni gëzuoshim me tije mënimin taj.Ni ka qef dikush prej jush të neruoshimit antar mudni me vizitua WEB faqet çi ikam çil sot www.gurraelecit.blogspot.com ku e shkruoj poezin në dialektin e Malsis jashtu katunarçe pa filozofi ater çmonije ju vet si u begeniset.Tash kur e lexova Dialekti Shkodran u gëzova se Shkodraashtkryegjytetii Malsis Madhe.VIZITONI WEB FAQET E SHKRUONI
mire se ke ardh dodgjeka!!
une jam lin e rrit en bajz t'kastratit, shkollen deri nfun tvitit t'tret e kam maru te gjimnazi n'bajze, kam ik prej bajzet me shpi n'shkoder n'moshe ma t're po prap shkollen e kam vazhdu n'bajz se mka pelqu ai ven shume edhe pse merrsha autobuzin cdo dite me ardh en bajz.
sic e sheh pra, te dy jena malsor po dialektin e kena krejt nrysh.. mosi ta lexova edhe faqen si ke hap, edhe me ta than si burrat jam tu u munu sinqerisht me fol taman ashtu si kam fole ku jam rrit... se me t'than t'drejten nuk kuptova shume mire ata si kishe shkrujt aty, por e mora vesht biografine...
dogjeka po mduket emen i njohun, me mbiemen gjekaj kam pas nji shok nshkoll, prej pjetershanit... edhe ner helm edhe n'tuz edhe titograd kam pas punu kur kam ken i ri...
ja kalosh mire dod, per ma shume flasim en privat n'dac ti...
ktu asht nji forum i malsise, e kam gjete aksidentalisht masi kam hy ktu per here te pare kur nuk disha gja ca jane forumet, kur ma rrekomandoj diksush kyt, por une kam met ktu, se ky asht i pari qe kam gjet/dhe pertoj me frikuentu tjeter forum sinqerisht http://www.malesiaforum.com/
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|