Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Wikileaks,shfaqen kabllograme për Shqipërinë
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7]   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

sipas teje Vizioner e dinin fshataret e nje vendi cfaredo ne vitin 1920 cfare eshte demokracia dhe sa preokupuese eshte mungesa e saj? Jo. E nejjta gje ndodh dhe sot ne Shqiperi. Njerezit e kuptojne demokracine sikur mjafton te votojne cdo 4 vjet. Nuk merren me diskutime principesh apo zhvillimi. Duan noi lek te mbushin xhepin e vet dhe buke te mbushin barkun. Pra eshte ajo qe thote arturm.

Shqiptaret nuk e kane njohur ndonjehere shtetin pervecse kshu si eshte sot. Pra me korrupsione, me shantazhe, me dhune, me sulme ndaj mediave, me gjykates 6 mujorsh, me prokurore te korruptuar, etj. Si mund ti beje pershtypje atij populli mungesa e demokracise kur nuk e ka njohur kurre demokracine? Pervec kesaj, edhe jashte institucioneve njerezit jane te korruptuar (mjeke, mesues, etj). Pra nuk eshte nje problem i izoluar. Shteti dhe partite jane si vete njerezit qe jetojne aty. Atehere si mund te skandalizohen, cfare ka per skandal kur i tregon menyren si jane. Eshte si te them une ty "je mshkull". Normal qe je mashkull, ca ka per tu habitur ketu. Eshte nga pikepamja e femres qe mund te behesh problem, jo nga pikepamja jote. S'mund te habiten shqiptaret se Withers thote gjera qe dihen. Puna eshte qe nuk i plas per gjerat qe dihen. Jepi buke te mbushin barkun se punet e qeverise jane me zarar.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 08 Tetor 2011 21:49
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Problemi qendron ne faktin sesa me shume njohim, kur them njohim, them europen dhe ameriken e zhvilluar, aq me shume kuptojme diferencen qe kemi me ta.
Eshte fakt, deshira jone, te pakten ne qe jetojme ne emigracion te duam qe edhe vendi yne te jete si ato apo keto vende.
Iluzione, utopi, enderra apo quaji çfare te duash, ky eshte realiteti.
Ashtu sikurse eshte fakt qe edhe kemi bere hapa perpara. Ne fakt hapa do beheshin patjeter, por nuk kemi ecur me hapin e kohes.
Problemi politik eshte njeri problem dhe patjeter i padiskutueshmi por jo vetem ai eshte edhe ai social.
Duke qene se nuk dua te hapem ne problemin politik, pasi shume mire e di qe njeri krah do me akuzonte per mbrojtje te kriminelit dhe krahu tjeter nuk do ishte kurre i kenaqur, megjithese jam munduar ti vej gjithmone nje note me pak asaj qe mbroj ose me pelqen te them te drejten asnjehere nuk kam mundur te vlersoj me nje note me shume tjetres.
Duhet shume gjakftohtesi per te kuptuar keto qe shtroj une. Fakti qe i shtroj perpara dy paleve ku njera shesh zi e me zi dhe tjetra vetem lulezim dhe fryte, me duket vetja si ndonje nga ata te komiteteve te faljes se gjaqeve.
Me shpresen dhe enderren e mire, se me largimin e Nanos dhe ardhjen e Rames ne krye te Ps, mendoja se shume gjera do ndryshonin. Shume gjera ndryshuan por jo ate qe prisja une dhe shume te tjere, per te mos thene me keq sepse u radikalizuan aq shume gjerat saqe nuk arrij ta bej dallimin e Berishes me Ramen ne opozite.
Tashme udhekryqi me i rrezikshem eshte mungesa e votave per ligjet qe kerkojne bashkpunim pozite-opozite, imagjino nese neser kur te jete ne opozite kjo qe sot eshte pozite dhe ti pergjigjet me te njejten monedhe.
Shpresoj, shpresoj te mos ndodhe kurre.
Premtova se nuk do zgjatesha shume por ja qe nuk mund te rri pa permendur tashme ne politiken shqiptare funksionojne dhe thikat mbas shpine qe do te thote se ishalla nuk do plakemi duke pritur ndonje votim te fshehte ne kuvend. Normal qe i takon mazhorances ta beje e para kete hap, por ja qe duhet sanksionuar ne kushtetute dhe zor se dyja palet do bien dakort tek kjo pike pasi ata qe prosperojne per te qeverisur e dine se eshte kundra tyre e para qe mendojne eshte "nuk i zihet bese kujt"
U zgjata shume ne trajtimin politik.
Tashshti te flasim per ate social ose shoqeror.
Injoranti dihet se te ngaterron ne shume gjera por me i rrezikshem eshte gjysem injoranti.
Injorant per hir te tezes dhe asaj qe permende ti ishte ai katundari i 1920 qe nuk e dinte se ç'eshte demokracia. Gjysem-injorante jane keta te sotmit qe kane bere gjysma shkollash, kane pare bote me sy dhe kujtojne se dine gjithshka dhe pa analizuar aspak ne thelb nje çeshtje dhe pa e marre aspak parasysh rrezikun qe mund te ndodhe rrokin flamurin dhe o burra ne sulm.
Nuk e di, nuk e imagjinoj ku do ti gjeja keta patriote po te degjonin zerin kercenues te Rusise, po te thoshte Amerika mos paça me pune me ju etj etj.
Eshte fakt qe po te duash te besh perpara duhet te besh si shoket e duhet te kesh shoke dhe shoke te mire biles.
Nuk dua te bej moral por per hir te se vertetes, duhet thene me te madhe se ashtu sikurse dikush nder ne, nder vellezerit tane te nje gjaku, pra shqiptar, shet kombesine per pak leke atehere duhet te pranojme se per shume leke bejne edhe me shume.
Do vije nje kohe qe njerzit do kthjellohen e do ta kuptojne, por fatkeqsisht shume kohe do duhet.

Ah po per te mos e zgjatur, ne vend te epilogut:
Ne shqiptaret jemi si ata priftat qe thoshin, "mos bej si bej une por bej si te them une".
Po po, ja keshtu, une ne Itali jam mire jam, shtepi kam, me hanger me pi po, ah sikurse te ishte dhe Shqiperia ashtu, pse nuk behet. Ja keshtu po rritemi tek dajat si ata jetimet. kemi edhe moralin pastaj tu bejme moral te tjerve.

Mesazh i vjetër 08 Tetor 2011 23:16
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Kush rritet tek dajat nuk domethene se eshte i pamoralshem. Persa emigrantet jane vertet problem me gjykimet nga larg, duhet pranuar se kushdo eshte larguar te "dajat" ka patur koken prapa qe arritjet ti beje ne kontekstin e kultures se vet.

Dajat te mesojne, por s'mund te bejne njeri me zor.

Problemi i shqiptareve eshte qe duan te besojne se jane te afte te krijojne shtet. Prandaj cfaredo te ndodhe nuk do pranojne se sistemi ka falimentuar. Dhe nuk do ndertojne asgje te re, do riciklojne ate qe kane, personazhet e vjeter, etj. Eshte dhe normale se nje popull 3 milionesh do shume fantazi qe te arrije ate qe arrin nje popull 30 milionesh, pikerisht se s'ka njerez. Dhe ne fakt justifikimi kur afrohen zgjedhjet eshte "s'ka alternativa".

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2011 00:08
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Duhet te besojne, patjeter, vete fakti qe perjetuam para disa kohesh cic-micin e famshem per te ruajtur statuskoune tregon me se miri moralin e fabules.
Ndoshta eshte heret te flitet sot por edhe ben vaki: ato rreth 50 mije vota te Milos jane nje tundim i madh per Ps dhente zoti qe nuk ndodh, ajo qe parandjej se pastaj puthu me milon. Milon nuk e thirren ne tryeze, atij i mbeti hatri, mund te kete edhe ndonje shans te behet president pavarsisht se dukej qarte se nuk tundohej kollaj.
Gjithsesi ai tha nje te vertete te madhe qe negociatat pd-ps prodhojne ngerç. Une para tij e shpreha nje gje te tille ne temen : http://www.forumihorizont.com/showt...&threadid=18465
Jo se jam alergjik. por te tille ndjenje me shkaktojne keto gjera, qysh nga koha e Mukjes.

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2011 00:37
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 22:53 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7]   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Wikileaks,shfaqen kabllograme për Shqipërinë

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar