amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949
|
Re: Zone neutrale
Citim: Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Me sa shikoje une, shume pak nga ju jane kristjane ortodokse, edhe mbaheni si super patriota. Patriotizmin nuk ka nevoje te shprehet si e keni bere ju. Qe mos dukem si gjykates po e le me kaq.
E cuditshme eshte ku disa ketu pyesin si u ngriten kishat e nese kishat po luajne rrol helenizimi ne shqiperi. Ndoshta, nuk e di. Dmth disa me fe myslimane hedhin ne pyetje ndertimet kristjane. Edhe rroli i Janulltosit s'eshte gje tjeter po greqizimi i shqiperise.
Kthejme pak monedhen ne anen tjeter.
Me e cuditshme eshte ndertimet e xhamive ne cdo qender te qyteteve shqiptare nga burime shume shume kontroverse. Xhami te ndertuara ne Koplik a fshatra tjera qe nuk kane shume myslimane. Gjithashtu ndertesa e xhamise ne Shkoder me e madhja ne Ballkan. Per c'arsye ne Shkoder, nje qytet i njohur Katolik?
OK, te flasim pak per burimet e ketyre investimeve te medha, qe mbaruan pune per pak vite, edhe e "riemeruan" shqiperine si Islamike. Nje burim i madh ishin ato fondacionet bamirse Islamike.... tani shumica e tyre kane dale me lidhje direkte te al-kaides.
Burime te tjera, qeverija e Republikes Islamike te Iranit edhe Saudise Arabike. Cdo Irani te fusi hundet ne shqiperi? apo Arabija?
Shqiptaret shkojne ne vendet arabe per te mesuar e per te edukuar. Me gezim te madh qe kemi edukuar te rinjte tane nga vendet arabe ata vijne me nje qendrim krejt te ndryshem per islamin, kerkojne qe shqiperia te kthehet ne vend teokrat edhe te ndjekin urdhrat e kulluara te muhamedit, edhe kercenojne me vdekje Ministrin e Kulteve.
KY ESHTE REALITETI... sad but true
Keshtu qe kur tju mbaroje fryma duke akuzuar Janulltosin per helenizmin e shqiperise, gje qe me verte do ishte e cuditshme se shumica e shqiptarve URREJNE greket. Arabet ju kane poshtuar, e shqiperia u ka kthyer ne nje republike islamike.
hajt shnet
edhe ska nevoje te hapni dy tema per kete, ka rreziqe edhe me te medha qe shqiperia po ballafaqon.
Ndërsa me sa po shikojë unë ktu skemi dal as për të të mbush mëndjen ty nëse jemi kristjan ortodoksë, e cila është një fjalë e re që po e dëgjojë për herë të parë në jetëm time. Unë sjam as fëmijë dhe nuk kam moshën dhe kohën e duhur të merrem me shpjegime pse ose si...Nga ana tjetër ti që po e shpreh mbase e ke vën në zbatim vetë kët gjë më para pranej edhe po të djeg........dhe sa për mos dukurin e gjykatësit i vune vulën, u duke se fillove të gjykosh edhe paragjykosh pa pikë njohurie.....
E çuditshmë vërtet për mua është se kur ke filluar paragrafin e dytë të shkrimit tat, ke ra komplet në kundërshtim me të parin. Nga njëra ana thua se do e lësh aty se mos na dukesh si gjykatës nga ana tjetër vazhdon po përsëri duke na gjykyar neve si "myslimanë" që po kritikojmë ndërtimet e kishave????? Ndërsa atë fjalin që ke ndërthurur për ja->nyllin se kuptova...nëse ke dëshirë a mund ta shkruash më qartë rolin e ja->nulit ????
Megjithë qejf tani po e kthej monedhën nga ana tjetër meqë kshu e do......
Akoma më e çuditshmë është se ke filluar dhe vetë të shkruash diçka por me të dëgjuar ama. E di ti se dhe ja->nuli ka ndërtuar kishë ortodokse në mes të Shkodrës????Po këtë do kishe mundësin të na e shpjegoje ti????
Pastaj ti na jep pak përqindjet katolike dhe përqindjet myslimane në Shkodër dhe pastaj fol për xhami a kisha.
OK, te flasim pak per burimet e ketyre investimeve te medha, qe mbaruan pune per pak vite, edhe e "riemeruan" shqiperine si Islamike. Nje burim i madh ishin ato fondacionet bamirse Islamike.... tani shumica e tyre kane dale me lidhje direkte te al-kaides.
O flori djalë a ke fakte???? Silli ktu se me fjalë në erë jam ngopur.......
Mëse e vërtetë që Shqiptarët shkojnë në arabi për të mësuar dhe edukuar siç shkojnë në itali, greqi, poloni, bullgari etj. etj. Dhe në usa mund të gjesh të rinj Shqiptar që kan shkuar për studime dhe vetëm. Sa për kthimet po të përgjigjem me nji rast real dhe konkret.
Një miku im me të cilin kam pas ndarë shtëpinë më parë qe një nga ato të rinjtë që ka kryer të mesmen dhe universitetin në arabi, dmth ka kaluar 8 vjet aty. Dhe kam jetuar me atë njeri plot një vit. Alamet çuni, pa asnjë qëndrim të ndryshëm apo ku di unë si. Nuk mu duk as si terrorist as si ndonjë i al-kaidës, bile edhe sot e ksaj dite atë person e konsideroj si njeri të mirë se me të vërtetë është i tillë. A mund të thuash të njëjtën gjë për një vorioprijojt? Natyrisht që jo.
Mos hidh pra urrejtje mbi asnjë fe. Seicili është i lirë të mendoj dhe të besoj cilën fe ka dëshirë. Sa për kërcënimet e ministrit të kulteve, të thash, sill fakte
edhe tema do hap sa të kem dëshirë, forumin për kët gjë e kina.
Ty nëse stë pëlqen, atëherë është tjetër punë.
Thjesht mos e lexo.