ANALISTI
ANALIST
Regjistruar: 16/04/2003
Vendbanimi: Kudo !!!!!
Mesazhe: 38
|
I nderuari Student!!!!
E kuptoj shqetsimin tënd, dhe deri diku ju jap të drejt, por, nuk e quanu ju ironi faktin se më drejtoheni pa më njohur fare, pa ditur se cila është pregaditja ime, me fjalët se analistja ka shkollëë më shumë se ju.
Mua më lind dyshimi se ju keni zbuluar identitetin tim, dhe e dini përgaditjet e mia, apo vetëm një hamemendje, duke parë dobësin në të shprehurit dhe bnë trajtimin që i bëj temës në fjalë.
Ja pra i nderuari Interlokator, unë nuk kam bër tjetër, vetëm se ua kam vënë në dijeni përdorimin nga ana juaj të një ironije djallëzore. E quaj djallëzore sepse me këtë, keni dashur të arrini dy qëllime, nga njëra anë të godisni shkrimet e mia si të pa vlera, dhe që vijnë nga një përson pa nivel, dhe në anën tjetër përgëdhelni Analisten tuaj, duke vënë në pah, dhe vërtetuar dobësin e saj, që deklaron për shkollën që ka kryer.
Unë nuk kam nevojë të tregoj se sa shkollë kamë kryer, por, atë mundohem ta tregoj me shkrimet e mia, dhe dua që ato shkrime të vlerësohen duke u lexuar, dhe jo të vlerësohen, duke e ditur se ato i ka shkruar një përson me emër, që ka të kryer kaq e aq shkollë.
Nuk besoj të jemë pa kulturë, të pakten në shkrime , sa ju të vuani për edukimin tim:
"Analisti, nuk jam ketu per te edukuar vizitoret sesi duhet te sillen ne menyre qe te kete dialog ne vend te ofendimeve. Megjithate me duhet te te ve ne dukje se gjate shkrimeve te tua shpesh here i kalon kufijte e diskutimit per te devijuar argumentet ne kanale personale. Menyra juaj e te diskutuarit behet shpesh invadente (shpresoj ta kuptosh kete fjale)."
Do të ishte tepër me vlerë të më shpjegoni kuptimin e fjalës "invadente" !!!!!!
Nuk do hy në një debat për të anlizuar CIA-n Amerikane, sepse jam mëse i bindur se më mungojnë njohurit, të analizoj veprimet e një organizate, e cila sot ka një potencial të tillë, që është në gjendje të ndryshojë në tërsi faqen e botës, por, do ndalem te disa aspekte, që ju i nderuari Student i keni prekur si rrëshqitazi.
Unë , ashtu si ju dhe analistja juaj, vij nga i njejti vend, dhe kamë kryer të njestën shkollë që keni kryer dhe ju. jam ushqyer me të njejtën bukë, dhe specit, gjithnjë spec i kemi thënë, flas për shqipërin e mesme nga vij unë, nuk e dij si e kanë quajtur në zona të tjera, por jam i bindur se edhe andej spec është quajtur.
I nderuari Interlokator, bëni një kërcim prej akrobati, dhe mendoni të më tërhiqni vëmendjen, por me një fines tepër dinake, të më tregoni për mënyrën e jetesës.
Kjo nuk është ironi:
"Nese kjo AKSH-ja qe nuk e njeh asnjeri ne Shqiperi (pervecse si emer), ka nje program dhe paska kaq shume mbeshtetje nga "te gjithe intelektualet me te medhenj", atehere pse frikesohesh nga ironia qe nje person paska ne forum. Per pak po me duket vetja si ne kohen e Enver Hoxhes, kur priftit i therrisnin gomar, dhe speci quhej berxolle fushe."
Po inderuar, është tepër keq, mos të them marrëzi, të flasësh dhe të marrësh në analizë gjërat që nuk i njeh.
Ju ,mesa duket, jeni aq mbrapa këtij realiteti, sa me të vërtet ju duket Prifti gomar.
I nderuar, AKSH-ja, jo vetëm që përkrahet në Shqipëri, por udhëheqës i krahut politik të saj është i nderuari Idajet Beqiri, dhe po ua jap adresën e tijë:
E-mail: idajetbeqiri@hotmail.com
Me siguri që e njihni, dhe mbase ,kini lexuar për përpjekjet e tijë për pajtim e bashkim Kombëtar.
Një aspekt tjetër shum interesant është dhe mos informimi juaj për rolin që ka luajtur Shqipëria në çështjen e luftës së Kosovës, dhe me keqardhje vë re se , analizoni gjërat, mbase koiçidenc, por, duke u nisur nga disa thënje të shtypit dhe të diplomacis Serbe:
"Ne fund te fundit, populli yne nuk eshte cliruar dot ndonjehere vete nga pushtimet me forcat e veta. Vertet kujtoni se kesaj rradhe nje ushtri e krijuar ad-hoc do munde ushtrine serbe apo maqedone? Vertet mendoni se ne vitin 2003 ju mund te beni aksione luftarake ne ballkan dhe perendimi t'ju lejoje kete deri ne fund ? Vertet mendoni se clirimi i trojeve shqiptare eshte nje ceshtje bombash qe do vini ?"
Nga këto shprehje tuajat, edhe një naiv politik, do ta vinte në dyshim lojen e bukur që mundoheni të bëni ju me fjalët tuaja të mirë zgjedhura.
Nëse Serbia dikur tregonte epërsin luftarake, duke luftuar kundër një populli të ç'veshur dhe të pa armatosur, dhe kundër një ushtrie pa përvojë dhe me një armatim të lehtë, sot , do të ishte krejtsisht tjetër, dhe kjo epërsi, e them me bindje të plotë, ka kaluar në anën tonë, sepse, kemi një ushtri të dalë nga lufta, dhe me një përvojë të përfituar, si dhe me një kuadër të mirë përgaditur ,gjatë këtyre viteve, por dhe me rrugët e hapura për tu armatosur me armatim bashkohor.
Ndërsa sa ipërket luftës në Maqedoni, UÇK-ja kishte shumë përpasi, dhe , duke e parë këtë fakt, Diplomacia antishqiptare Europjane, shpejtoi të shpëtonte atë krijesë artificiale të tyren.
AKSH-ja, në programin e saj ka bashkimin e të gjitha teritoreve shqiptare në një shtetë të vetëm, dhe këtë do ta arrijë në saje të luftës së sajë të armatosur, e mbështetur dhe e ndihmuar nga populli shqiptarë në aspektin politik, diplomatik, financiar dhe fizik, si dhe punën e pa lodhur të krahut politik të sajë, për të siguruar aleat, dhe përkraje diplomatike, nga ato forca, të cilat respektojnë Lirinë, sovranitetin, dhe të drejtën për vetvendosje.
Analizat për Cian, më mirë se ç'do kush, i bëjnë ekspertët Amerikan.
P.s.
Do të ishte në nderin tuaj, si një student, të thelloheni më shum në analizë të mirëfillt të qështjes Shqiptare, dhe mos të bëni gafa të tilla, që do të bënin për të qeshur, dhe ata të cilët nuk e njohin këtë vaqeori.
Kamë jetuar me tollona, por, jam kalitur, dhe mësuar, që bukës ti them buk, e specit spec, dhe atë bukë të Myzeqesë dhe specat e sajë, i kujtoj me mallë këtu ku jetoj.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|