Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Kush e ka fajin.
I kujt eshte faji, qe nuset dhe vjehrrat nuk shkojne dakort?
Ky sondazh është i mbyllur.
Nusja 3 25.00%
Vjehrra 9 75.00%
Gjithsej: 12 votime 100%
 Sondazhi është mbyllur më 30 Dhjetor 2008, ora 20:40  (42 ditë pas hapjes) [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]

Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha mio Mondo
Ne pergjithesi faji u mbetet vjehrrave. Sado e mire te jete nusja prape se prape vjeherra nuk e do kurrre si vajzen e saja. Mua do me pelqente shume te kisha vjehrren ne shtepi, jo per gallate jo. Te me ndihmonte te mbante femijet dhe te lante shtepine dhe rrobat. Keshtu do kisha me shume kohe te lire.

Ti do nje sherbetore pa pagese, ti japesh nje cope krevat dhe nje pjate gjelle dhe pjesa tjeter i takon asaj.

Nuk ke faj se shume vajza sot kane filluar te perdorin nenat e tyre ne kete menyre.

Une nuk do te pranoja kurre te behesha sherbetore qofte e vajzes, qofte e djalit.

Cdo gje qe mund te bej do ta bej per kenaqesine time, jo qe te ndihem e perdorur.

Une femijet e mij nuk doja te mi rriste as vjehra, as mema, vetem une dhe si do qe te dilnin do te isha une pergjegjese per te metat dhe meritat e tyre, ne kete menyre nuk do te akuzoja as nenen time dhe as vjerren time.

Edhe te rinjte ti rrisin vete femijet e tyre. Nuk ka kenaqesi me te madhe se sa te rritesh vete femijen tend, kuptohet ne kontakt te perhershem me gjysherit. Prania e gjysherve ben shume mire psikollogjikisht per femijet.

Modifikuar nga kotka datë 22/12/2008 ora 18:50

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 18:38
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

Si vjehrra ashtu dhe nusja duhet te bejne leshime, te mbyllin nje vesh e nje sy per te mbajtur balancen e harmonine e shtepise, e me teper nusja te tregohet nje cike me tolerante e te mos kapet mbas cdo gjeje. Te mos harrohet qe vjehrra di me shume se nusja dhe keshillat qe i jep i jep ne dobine e nuses (pra jo per ta ulur apo fyer ate) dhe ne te njejten kohe vjehrra te mos keshilloje per CDO.GJE.e GJITHCKA.
Persa i perket asaj qe thot Kotka: o Kotke, c'te keqe ka te babysit nena mi? Mbas tre muajsh nusja do dale ne pune e ne vend qe ta coje femine ne cerdhe ku nje perendi e di sa paster i mbajne e sa kohe i dedikojne foshnjes, (plus po na iken truri nga lajmet qe degjojme ne lidhje me keqtrajtimin qe u bejne femijeve babysitters), e perse te mos e mbaje nena? (kuptohet nese ajo eshte ne pension e nuk ben gje gjate dites)
Personalisht, do e kisha shume te fjetur mendjen qe gjate dites ta lija femine me vjehrren apo mamin tim sepse e di qe eshte ne duar te sigurta, do e perkedhelnin do e ushqenin per merak do e mbanin paster e do i flisnin shqip (lol). Nuk me duket fare sherbetorllek nga ky prizem.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 20:49
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
Si vjehrra ashtu dhe nusja duhet te bejne leshime, te mbyllin nje vesh e nje sy per te mbajtur balancen e harmonine e shtepise, e me teper nusja te tregohet nje cike me tolerante e te mos kapet mbas cdo gjeje. Te mos harrohet qe vjehrra di me shume se nusja dhe keshillat qe i jep i jep ne dobine e nuses (pra jo per ta ulur apo fyer ate) dhe ne te njejten kohe vjehrra te mos keshilloje per CDO.GJE.e GJITHCKA.
Persa i perket asaj qe thot Kotka: o Kotke, c'te keqe ka te babysit nena mi? Mbas tre muajsh nusja do dale ne pune e ne vend qe ta coje femine ne cerdhe ku nje perendi e di sa paster i mbajne e sa kohe i dedikojne foshnjes, (plus po na iken truri nga lajmet qe degjojme ne lidhje me keqtrajtimin qe u bejne femijeve babysitters), e perse te mos e mbaje nena? (kuptohet nese ajo eshte ne pension e nuk ben gje gjate dites)
Personalisht, do e kisha shume te fjetur mendjen qe gjate dites ta lija femine me vjehrren apo mamin tim sepse e di qe eshte ne duar te sigurta, do e perkedhelnin do e ushqenin per merak do e mbanin paster e do i flisnin shqip (lol). Nuk me duket fare sherbetorllek nga ky prizem.

Nuk ka asnje gje te keqe, por une personalisht zgjodha ti rrisja femijet ne cerdhe dhe kopeshte te "mira" me edukatore "te mira" ne mes te femijve. Mendoj se kjo ben me mire ne rritjen e femijes, se sa te rriten vetem ne pranine e dy pleqve.
Ky ka qene dhe eshte akoma mentaliteti im ne menyren e rritjes se femijeve.

Edhe vete pa pune te isha, do preferoja me mire t'i coja femijet ne cerdhe dhe kopeshte, se sa nen kujdesin e nje personi te vetem, pa femije te tjere.

Kuptohet mungesa do te kete, por ato qe do te fitoje femija duke u rritur ne turme femijesh i mundin keto mungesa.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 21:03
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

per kopesht dakort jam, dhe une ne kopesht kam shkuar (pa dreke lol) por persa i perket cerdhes... brrr me futen dridhmat kur e mendoj qe foshnjen nje pellembe ta shpie ne cerdhe.
No way Jose lol

Plus, persa i perket dobise se shoqerise...ne cerdhe nuk ke shoqerime o Kotka. Vetem flene, pine e -tendhi* lol.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 21:07
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mbreteresh
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 11/01/2008
Vendbanimi: Large vendlindjes!!!
Mesazhe: 296

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Zotrote na e dashke per sherbetore vjehrren.Po nqse ajo eshte aty nja 45 vjece si do ja besh hallit?Ajo ka deshire qe ne fundjave te shkoje te darkoje se bashku me burrin e vet ne nje lokal,te shkoje ne teater,te shohe nje film ne kinema,te shkoje per vizite tek te afermit etj.Gjithe javen t'i ka mbajtur skulluqet e tu,mos kerkon qe edhe ne weekend te tij mbaje? Po gjete ndonje vjehrre debile, qe per hir te dashurise per djalin dhe niprit apo mbesat te vendose te mbyllet mbrenda;te lumte.Ka raste qe femijet duhen ndihmuar,por jo i njejti avaz.Per mua eshte i papranushem perdorimi i vjehrres nga ana e nuses.Per veten time nuk do ta lejoj asnjehere.Une dhe imeshoqe femijet tane i kemi rritur vet pa asnje ndihme,keshtu qe nusja dhe djali te bejne si gjithe te tjeret.

Zoti ju shperblefte me te mira juve dhe femijet gjithashtu i nderuar IQVLORA sepse kur duam realitetin,patjeter se gjitheqka shkon per se mbari e them une,per faktin se dhe nenat apo vjehrrat jen ato ce jen kujdesur per dikend ne kohen kur kan cen nuse apo jo?. Prandaj mire do ishte ce dhe ato te ken nje pleqeri te mbare dhe te rehatshme sa do pak,
edhe se ne te tilla raste nuk perjashtoj mundesin ce mos te ndihmonim nuset,por duke pas parasyshe moshen ne te cilen ndodhen apo jo,sepse mosha eshte ajo ce ben te veten dikur,edhe se une nuk jam ne nje moshe te shtyre,qe mos ta ndihmoj nusen ne disa gjera shtepijake,qofte dhe tek thmija...ku dhe nuk kursehem ne te shumta raste,e pse jo kur mundem...pase gjitheqka eshte e imja,dhe kete e beje per deshiren time sepse dua te jem e lumtur me familjen time...ashtu dhe jam sot...duke pas parasyshe se gjeja me e shtrenjt eshte per mua e kur shof djalin tim duke i buzeqeshur nuri per dite e per vjet,per fatin e tij te arrijtur pikerisht per nusen,pastaj dhe gjerat vecsa shkojn e zbukurohen me shum...e aqe me shum kur mbushet shtepija perplot me nipa dhe mbesa,sa kenaqesi per ato nena qe gezojn kete begati ne syt e tyre...ku ni nder to jam dhe une ce po gezoj kete gje te bukur e aqe me shum ce kur jam bere nje Gjyshe Mbreteresh... p.s.dhe mu per kete arsye e kam ven nofken time ketu Mbreteresh....Jufalemnderit

dhe cdo te mire juve
MBR.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 22:20
Mbreteresh nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mbreteresh Kërko mesazhe të tjera nga: Mbreteresh Shto Mbreteresh në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mbreteresh në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Citim:
por persa i perket cerdhes... brrr me futen dridhmat kur e mendoj qe foshnjen nje pellembe ta shpie ne cerdhe.
No way Jose lol

Plus, persa i perket dobise se shoqerise...ne cerdhe nuk ke shoqerime o Kotka. Vetem flene, pine e -tendhi* lol.

no ti mendon keshtu, por ata (femijet) kur rrine ne ato rrethoret kane shenjat dhe gjuhen e tyre.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 22:26
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Citim:
per kopesht dakort jam, dhe une ne kopesht kam shkuar (pa dreke lol) por persa i perket cerdhes... brrr me futen dridhmat kur e mendoj qe foshnjen nje pellembe ta shpie ne cerdhe.
No way Jose lol

Nqse te shqeteson cuarja e femijes se vogel ne cerdhe,duhet ta respektosh dhe t'i besh kabull vjehrres edhe ndonje te mete.Pra per interesat e tua duhet te dish te sillesh e mos ta prishesh gojen me te .Pervecse te mira do te presesh.Ai prind qe te rrit nje femije ,te pakten gjer ne moshen 3 vjecare duhet dashur e respektuar,sepse ai ka bere nje kryeveper.Nuk eshte e lehte te rritesh femije,kush e ka provuar e di se cdo te thote.Kur vjen i lodhur nga puna bashke me gruan dhe e gjen gjellen te bere,femijen qe ciceron si pellumb neper shtepi nuk e ndjen lodhjen dhe je gjithmone me humor te mire.Cupke ate vjehrre duhet ta puthesh kur largohesh per ne pune e gjithashtu kur te kthehesh.
Ne prindrit tuaj kemi vuajtur per rritjen e femijve neper cerdhe.Femijet na semureshin shpesh,sepse asnjehere nuk mbaheshinn mire.
Nga puna shkonim merrnim femijen nga cerdhja apo kopeshti.Gruaja do te perfillej te gatuante,do lante e plot pune qe kish shtepia.E zinte mesi i nates pa pushuar.Te nesermen une ngrihesha ne oren 2-3 per te blere nje liter qumesht per ta,ndersa gruaja do t'i lante e bente gati per cerdhe e kopesht.I conte ata ne ato vende dhe nisej per pune.Une ne oren 6 lija shtepine sepse punen e kisha larg etj etj.Po sikur te me ndihmonte mamaja ime?Lodhja jone nuk do te ishte raskapitese.Pyetini prindrit tuaj se si ju kane rritur!Ju lutem vajza qe do te beheni nena,mos gaboni me vjerrat.Ato nuk ju behen si nenat tuaja,por ato do ti duan femijet tuaj dhe do t'ju behen krahe.Keshtu do te keni mundesi qe ta shijoni me shume jeten bashkshortore sa jeni te reja.

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 15:57
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
roke
me AC MILAN ne zemer

Regjistruar: 19/07/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 2397

Citim:

...keto konkluzione do dalin kur vete flet nga sheshi Rrok Feleri dhe vjehrren e ke te KUS CACAJA ne Vlore:p

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 21:33
roke nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të roke Kliko këtu për të kontaktuar me roke (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: roke Shto roke në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto roke në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

rrok felerin si reference perse e solle? per te thene qe e ke pare NY? apo qe ke lexuar mbi NY? e mire mire e di qe ti udheton e lexon, ashtu sic duhet te dish per mua qe jam realistic.

fenk ju verri muc.

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 21:44
kotka
.....

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA

Ato nuk ju behen si nenat tuaja,por ato do ti duan femijet tuaj dhe do t'ju behen krahe.Keshtu do te keni mundesi qe ta shijoni me shume jeten bashkshortore sa jeni te reja.

Sa me pelqeu kjo fraza jote Vlora.
Te lumte goja, se shume nuse presin nga vjerrat qe ti duan si vajzat e tyre dhe e kunderta shume vjerra presin nga nuset qe t'i duan si nenat e tyre.

Kjo nuk ndodh kurre.
Te mesohemi te mos ngaterrojme respektin me dashurine.

Dhe deri diku pajtohem me kete Roken me lart, "se nga maja e kalase te gjithe dine te flasin mire dhe me ton, por eshte ndryshe ta perjetosh dhe ndryshe ta imagjinosh nje situate e te japesh edhe keshilla pastaj."

Kjo ndodh shpesh me vajzat e reja te pamartuara akoma qe japin keshilla dhe drejtime tek grate e martuara dhe me femije.

Cupka nuk e kam me ty personalisht, e kam nga eksperince e hidhur e jetes time.

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 22:41
Ora tani: 16:15 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Kush e ka fajin.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar