RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha RAIMONDI
-----------Ne fakt puna eshte pune kur nuk te shkakton kenaqsi--------ndaj dhe Oscar Wild thote diku :----Se azgje nuk ka karakter me denigrues per njeriun se sa puna , ajo e shkateron ate ne cdo aspekt ......."
----------Natyrisht filozofet e mburin punen, sic eshte Engelsi qe thote se Puna e beri Majmunin njeri ..---Ose edhe te tjere , por edhe morali i cdo kohe e ka mburur punen, sepse ajo ndihmon ne perparimin e shoqerise --Por po ta shikosh me sy te xhveshur sic e shef Oscar Wild ose sic e shofin dcembelet , ajo eshte TORTURE ,
-----------Ndersa kur puna te shkakton kenaqsi atehere ajo nuk eshte me pune ( natyrisht ajo pune eshte , por ka efekt tjeter nepsiqiken tende ) -,--eshte dicka qe hyn ne gjerat e Qejfit , kur themi ne shqiptaret, -
------dhe atehere ti nuk e ndjen fare punen , sepse ajo eshte bere pasioni jot qe te shkakton vetem kenaqsi dhe ne kete menyre ajo eshte pjese e Defrimit tend , dhe aspak nje lodhje Psiqike-
--Them psiqike sepse Lodhje fizike te shkakton dhe qejfi e jo me puna, por lodhje psiqike te shkakton puna,sepse je nen tension ....aq me teper kur punon tek tjetri ..------
---------Ndaj dhe Aristoteli thote fjalet monumentale :---------Gjej nje pune e cila te jete pasioni jot qe te shkakton ty kenaqsi ................dhe ti nuk ke per te punuar asnje dite ne jeten tende........... ---
--Dhe ka plotesisht te drejte --------
---------------Per mua , puna ime me pelqen sepse jam i zoti ne pune time , dhe eshte pune qe mund te bej jetesen time duke punuar ne zyre, si dhe eshte pune me perspektive , per ndonje biznes ---
------Por nga ana tjeter nuk eshte pune sipas shijes sime, sepse mua me pelqen me teper te Flas ne lidhje me historine e antikitetit, l linguistiken , Makroekonomine l etersine dhe Poltiken ---------------Sidomos te diskutoj per kete te fundit me pelqen me shume, sepse kjo i permbledh te gjitha ....
---Mendoj se ne keto shkenca njerezore jam tamam i pregatitur dhe mund te diksutoj perpara kujtedo ne menyren me te sakte te mundeshme --sepse kam njohuri te thella per keto fusha --, njohuri te gdhendura ne kujtesen time, si dhe kam edhe aftesine e te arsyetuarit ne nje shkalle me te larte se bashkebiseduesi im, kushdo qofte ai , sepse, me ndihmojne njohurite e mija ne cdo fushe me te cilat i kaloj te tjeret , kam aftesine e common sensit pakez me larte se ne lartesine e duhur dhe di te bej lidhjen llogjike te pjeseve me te vogla te cialt krijojne mozaikun e plote te ceshtjes qe diskuothet te cilen gjithmone e trajtoj si Fenomen fillimisht , pastaj degezohem ne specifiken e ketij fenomeni --Sorry per mungesen e modestise