Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia > A ju pelqen puna ?
a ju pelqen puna qe kryeni ?
Ky sondazh është i mbyllur.
PO 8 66.67%
JO 3 25.00%
S'ka rendesi,mjafton qe punoj 1 8.33%
Gjithsej: 12 votime 100%
 Sondazhi është mbyllur më 18 Maj 2009, ora 09:11  (90 ditë pas hapjes) [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]

Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

-----------Ne fakt puna eshte pune kur nuk te shkakton kenaqsi--------ndaj dhe Oscar Wild thote diku :----Se azgje nuk ka karakter me denigrues per njeriun se sa puna , ajo e shkateron ate ne cdo aspekt ......."

----------Natyrisht filozofet e mburin punen, sic eshte Engelsi qe thote se Puna e beri Majmunin njeri ..---Ose edhe te tjere , por edhe morali i cdo kohe e ka mburur punen, sepse ajo ndihmon  ne perparimin e shoqerise --Por po ta shikosh me sy te xhveshur sic e shef Oscar Wild ose sic e shofin dcembelet  , ajo eshte TORTURE ,

-----------Ndersa kur puna te shkakton kenaqsi atehere ajo nuk eshte me pune ( natyrisht ajo pune eshte , por ka efekt tjeter nepsiqiken tende ) -,--eshte dicka qe hyn ne gjerat e Qejfit , kur themi ne shqiptaret, -

------dhe atehere ti nuk e ndjen fare punen , sepse ajo eshte bere pasioni jot qe te shkakton vetem kenaqsi  dhe ne kete menyre ajo  eshte pjese e Defrimit tend , dhe aspak nje  lodhje Psiqike-

--Them psiqike sepse Lodhje fizike te shkakton dhe qejfi e jo me puna, por lodhje psiqike te shkakton puna,sepse je nen tension ....aq me teper kur punon tek tjetri ..------

---------Ndaj dhe Aristoteli thote fjalet monumentale  :---------Gjej nje pune e cila te jete pasioni jot qe te shkakton ty kenaqsi ................dhe ti nuk ke per te punuar asnje dite  ne jeten tende........... --- 

--Dhe ka plotesisht te drejte --------

---------------Per mua , puna ime me pelqen sepse jam i zoti ne pune time , dhe   eshte pune qe mund te bej jetesen time duke punuar ne zyre, si   dhe eshte pune me perspektive , per ndonje biznes ---

------Por  nga ana tjeter nuk eshte pune sipas shijes sime, sepse mua me pelqen me teper te Flas  ne lidhje me historine e antikitetit, l linguistiken , Makroekonomine l etersine dhe Poltiken  ---------------Sidomos te diskutoj per kete te fundit me pelqen me shume, sepse kjo i permbledh te gjitha .... 

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 09:44
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
-----------Ne fakt puna eshte pune kur nuk te shkakton kenaqsi--------ndaj dhe Oscar Wild thote diku :----Se azgje nuk ka karakter me denigrues per njeriun se sa puna , ajo e shkateron ate ne cdo aspekt ......."

----------Natyrisht filozofet e mburin punen, sic eshte Engelsi qe thote se Puna e beri Majmunin njeri ..---Ose edhe te tjere , por edhe morali i cdo kohe e ka mburur punen, sepse ajo ndihmon  ne perparimin e shoqerise --Por po ta shikosh me sy te xhveshur sic e shef Oscar Wild ose sic e shofin dcembelet  , ajo eshte TORTURE ,

-----------Ndersa kur puna te shkakton kenaqsi atehere ajo nuk eshte me pune ( natyrisht ajo pune eshte , por ka efekt tjeter nepsiqiken tende ) -,--eshte dicka qe hyn ne gjerat e Qejfit , kur themi ne shqiptaret, -

------dhe atehere ti nuk e ndjen fare punen , sepse ajo eshte bere pasioni jot qe te shkakton vetem kenaqsi  dhe ne kete menyre ajo  eshte pjese e Defrimit tend , dhe aspak nje  lodhje Psiqike-

--Them psiqike sepse Lodhje fizike te shkakton dhe qejfi e jo me puna, por lodhje psiqike te shkakton puna,sepse je nen tension ....aq me teper kur punon tek tjetri ..------

---------Ndaj dhe Aristoteli thote fjalet monumentale  :---------Gjej nje pune e cila te jete pasioni jot qe te shkakton ty kenaqsi ................dhe ti nuk ke per te punuar asnje dite  ne jeten tende........... --- 

--Dhe ka plotesisht te drejte --------

---------------Per mua , puna ime me pelqen sepse jam i zoti ne pune time , dhe   eshte pune qe mund te bej jetesen time duke punuar ne zyre, si   dhe eshte pune me perspektive , per ndonje biznes ---

------Por  nga ana tjeter nuk eshte pune sipas shijes sime, sepse mua me pelqen me teper te Flas  ne lidhje me historine e antikitetit, l linguistiken , Makroekonomine l etersine dhe Poltiken  ---------------Sidomos te diskutoj per kete te fundit me pelqen me shume, sepse kjo i permbledh te gjitha .... 

---Mendoj se ne keto shkenca njerezore  jam  tamam i pregatitur dhe mund te diksutoj perpara kujtedo ne menyren me te sakte te mundeshme --sepse kam njohuri te thella per keto fusha --, njohuri te gdhendura ne kujtesen time,  si dhe kam edhe aftesine e te arsyetuarit ne nje shkalle me te larte se bashkebiseduesi im, kushdo qofte ai , sepse, me ndihmojne njohurite e mija ne cdo fushe  me te cilat i kaloj te tjeret ,  kam aftesine e common sensit  pakez me larte se ne lartesine e duhur  dhe  di te bej lidhjen llogjike te pjeseve me te vogla te cialt krijojne mozaikun e plote te ceshtjes qe diskuothet te cilen gjithmone e trajtoj si Fenomen fillimisht  , pastaj degezohem ne specifiken e ketij fenomeni  --Sorry per mungesen e modestise

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 09:56
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Citim:
Po citoj ato që tha Niqua
m'pelqen kur marr rrogen se ndryshe fuck working

qashtu dhe une me pelqen me shume dita kur vijne parackat ne llogarine bankare hahahaa

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 13:45
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb* është moderator/e në këtë nën-forum   Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Mua ,me pelqen puna per vete, problemi eshte se nuk po gjej dot pune.
Gjithmone kam ndjere kenaqesi nga puna, kuptohet flas per punet qe kam patur ne profesionin tim. Nuk e shikoja asnjehere si nje pune vetem per te marre leke.

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 18:20
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Mua ,me pelqen puna per vete, problemi eshte se nuk po gjej dot pune.
Gjithmone kam ndjere kenaqesi nga puna, kuptohet flas per punet qe kam patur ne profesionin tim. Nuk e shikoja asnjehere si nje pune vetem per te marre leke.

mire e ke ti por mua me jane bere ca si shume vite pune e jo 8 ore dita por 12 ore e mos me shume ... mgjate OK normal qe me pelqen perndryshe do e kisha lene e do kerkoja pune tjeter. Por prap stimuli material eshte me i forte se ai moral ne pune thom une

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 18:36
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb* është moderator/e në këtë nën-forum   Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil

mire e ke ti por mua me jane bere ca si shume vite pune e jo 8 ore dita por 12 ore e mos me shume ... mgjate OK normal qe me pelqen perndryshe do e kisha lene e do kerkoja pune tjeter. Por prap stimuli material eshte me i forte se ai moral ne pune thom une

Po ta lije kete pune , do e lije per nje pune me me shume leke, apo nje pune nga e cila do ndjesh me shume kenaqesi por do marresh me pak leke?

Puna ime i ka standarte rrogat kudo qe te vesh me ndryshime te vogla, keshtu qe stimuli material, nuk eshte aq i rendesishem per mua se sa ai tjetri. Vetem me ngelet te ndryshoje profesion.

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 18:48
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Kam studiuar aq gjate, pa u paguar kokrren e centit, sa kur pashe rrogen e pare ne llogari bankare mu duk sikur ma kishin falur.

Sikur te mos kisha kenaqesi ne punen qe bej nuk do kisha arritur te qendroja me orare te sterzgjatura, madje shpesh dhe kaluar naten ne pune. Tani s'po them qe me raste s'me vjen shpirti ke hunda por ajo eshte dicka normale ne cdogje.

Modifikuar nga amor alucius datë 09/11/2010 ora 19:18

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 19:08
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

E mire mire. Studiojne te gjithe qe bejne shkolle, gjate dhe me stres. Kjo eshte normale. Por asnje nuk e do shkolln sa eshte ne shkolle.

Pastaj vjen puna dhe thua: Sikur te isha edhe njehere ne shkolle!

Ne fak nejriu duhet te binde veten per profesionin qe ka zgjedhur. Une mendoj qe c'do profesion ka aq gjera te bukura brenda sa te te pelqeje. Por, ketu hyn edhe karakteri i njeriut qe nuk kenaqet kurre me ate qe ka.

Profesionet jane te larmishme, por te gjitha te nevojshme per nje funksionim normal te njerezimit.

Imagjino nje orkester te madhe. Njeri i bie daulles andej nga fundi. Mos valle ky duhet te kete zili violinen e pare?

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 19:57
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

Ne fak nejriu duhet te binde veten per profesionin qe ka zgjedhur. Une mendoj qe c'do profesion ka aq gjera te bukura brenda sa te te pelqeje. Por, ketu hyn edhe karakteri i njeriut qe nuk kenaqet kurre me ate qe ka.

Kohet e fundit me duket sikur ska asgje te bukur ne punen qe bej vetem nje doze stresi me shume nganjeher mendoj se nuk ben per mua kjo pune

Mesazh i vjetër 09 Nëntor 2010 21:42
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA

Kohet e fundit me duket sikur ska asgje te bukur ne punen qe bej vetem nje doze stresi me shume nganjeher mendoj se nuk ben per mua kjo pune

.OK, pranoj ne kete drejtim. Ne fakt diskutimi im eshte ne fushen teorike.

Nese te jepet mundesia te zgjedhesh nje profesion, dhe te punosh per te ore pas ore, ne teori dhe ne praktike....

Konkretisht c'do zanat e ka nje luge helm.

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 01:59
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 13:28 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia > A ju pelqen puna ?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar