Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Diskutime mbi besimin fetar.
Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

whatever

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2011 16:47
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Piktor shelgu eshte fetar i devotshem, mos e paragjyko. Po keshtu edhe cedrusi. I ke prekur thelle me kete qe thua. Megjithse kete nuk ka pse ta thosha, por ja qe po e them sa per sqarim.

Por shelgu mendon ne menyre me te thjeshte dhe do te zgjeroje horizontin e auditorin. Nuk ka kuprim qe temat te ngurtesohen sic thote Iyua. Une kam mendim tjeter dhe Iyua nuk ka pse na ben policin ketu. Nuk ka te drejte po ashtu te paragjykoje e rendoje me fjale si "budallallek" etj.

Serisht, mos mbyllni dyert e temave ne nje forum demokratik(kjo fjale bie si ere Sale, por eshte vertet e plotkuptimte.)
Oj

Asgje personale, meqenese je i gatshem per debate dhe ke gjithmone nje pergjigje te citova.
Citim:
Po citoj ato që tha Iyua

Sume faleminderit per kuptimin!! Por isha un qe kerkova te pastrohej tema dhe te spostoheshin mesazhet jasht teme ne nje teme te caktuar dhe jo Indriti. Indriti do na ndihmonte nqs do ishte aktiv ne forum por me sa shikoj nuk esht. Pra dhe njehere meqense isha un qe kerkova per temen te pastrohej, perseri kerkoj un qe tema te shkoj atje ku ishte (NE FENE ISLAME) dhe beni c'te doni. S'po i futem devotshmerise se stafit sepse kam qene staf vete dhe e di sa ore i kushtoni forumit dhe nuk e hedh posht punen qe beni, por nuk me pelqejne VENDIMET e mara!!
Gjithsesi beni c'te doni se e shikoj qe sja vlen. Te pakten kur merni vendime kaq sensetive ju lutem merini qe te gjitha palet te mbeten te kenaqur dhe jo te fillojne konfliktet.
Lexohemi

Qe thua ti ndodh shpesh here qe temat dalin jashte kontrollit dhe natyrisht duhet nje pune e madhe per ti pastruar apo mirmbajtur ato. Edhe idea e nje teme te re me mesazhet e fundit nuk do ishte e keqe por problemi ishte se ku duhej filluar tek cili mesazh? Gjithsesi tani per tani nuk shoh variant tjeter perpos asaj qe me duhet nje perkushtim i madh per ta ndare ne dy copa. kete teme.
Perfundimisht une kam shprehur admirimin tim per agjeruesit.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2011 23:53
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Asgje personale, meqenese je i gatshem per debate dhe ke gjithmone nje pergjigje te citova.
Qe thua ti ndodh shpesh here qe temat dalin jashte kontrollit dhe natyrisht duhet nje pune e madhe per ti pastruar apo mirmbajtur ato. Edhe idea e nje teme te re me mesazhet e fundit nuk do ishte e keqe por problemi ishte se ku duhej filluar tek cili mesazh? Gjithsesi tani per tani nuk shoh variant tjeter perpos asaj qe me duhet nje perkushtim i madh per ta ndare ne dy copa. kete teme.
Perfundimisht une kam shprehur admirimin tim per agjeruesit.

Ore admirim shpreh edhe une sa te duash, por ku qendron e mira. Ne fakt une nderhyra ndaj atij mikut me siper kur foli per dioksinen dhe nuk me erdhi mire keqformimi ikeqformuar.
Per sa i takon anes fetare, kjo eshte ceshtje besimi. Nese dikush me thote: Ore njeri qe nuk ha sqepar, une agjeroj se keshtu me thote besimi im, atehere une e qep.
Keshtu rrija pa goje kur me thoshte gjyshja qe duhet agjeruar se jemi besimtare. Cfare mund t'i thoja tjeter?

Por qe agjerimi te beka mire per shendetin? Kjo ka nje zgjidhje te thjeshte. Ma trego si ben mire per shendetin(e te gjitheve)

Vec kesaj agjerimi eshte edhe ne fene e krishtere dhe ne ate cifute. Nuk kam dijeni per budizmin.

Persa i takon vendit ku duhet futur tema

Ja shiko ketu

Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Agjerimi dhe vlerat e tij.

Pra eshte besimi fetar dhe jo feja islame.

PS me fal se bera gabim. Qenka tek feja islame.

Mesazh i vjetër 13 Shtator 2011 06:25
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ksovari
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 17/08/2005
Vendbanimi: kosove
Mesazhe: 610

Citim:

Ore admirim shpreh edhe une sa te duash, por ku qendron e mira. Ne fakt une nderhyra ndaj atij mikut me siper kur foli per dioksinen dhe nuk me erdhi mire keqformimi ikeqformuar.
Per sa i takon anes fetare, kjo eshte ceshtje besimi. Nese dikush me thote: Ore njeri qe nuk ha sqepar, une agjeroj se keshtu me thote besimi im, atehere une e qep.
Keshtu rrija pa goje kur me thoshte gjyshja qe duhet agjeruar se jemi besimtare. Cfare mund t'i thoja tjeter?

Por qe agjerimi te beka mire per shendetin? Kjo ka nje zgjidhje te thjeshte. Ma trego si ben mire per shendetin(e te gjitheve)

Vec kesaj agjerimi eshte edhe ne fene e krishtere dhe ne ate cifute. Nuk kam dijeni per budizmin.

Persa i takon vendit ku duhet futur tema

Ja shiko ketu

Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Agjerimi dhe vlerat e tij.

Pra eshte besimi fetar dhe jo feja islame.

PS me fal se bera gabim. Qenka tek feja islame.

Po nuk di pse kaq gjate kete tem. Edhe besimi ne nje Zot te vetem e te pashoq ka qene edhe te qifut edhe te krishteret, por, edhe te muslimanet.Bile ne Kuran eshte bere pastrimi ndaj shpifjeve qe bene qifutet ndaj Mrise-Mejremes, dhe per kete eshte kushtuar nje kaptin e veqantEdhe argjerimi gjithashtu nuk esht ese u shpik ne Islam, ai ka qen qdo here, edhe flijimi i kurbaneve gjithashtu,bile nga Ibrahimi-Abrahami ka mbetur ky obligim ritual besimi.
Asgje e re ne qeshtjen e besimit,vetem rifreskim i njeshmerise. Gjithashtu edhe lutjet-falja gjithashtu, abdesi-pastrimi, sunetia-prerja e rrethit. Keto jane ne te gjitha besimet.
Mos ta zagjas se nuk jam teolog.

Por une mendo te jemi me shume te fokusuar ne tema sipas titujve. Kerkoj falje per ndonje leshim.

Mesazh i vjetër 13 Shtator 2011 11:33
ksovari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ksovari Kliko këtu për të kontaktuar me ksovari (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ksovari Shto ksovari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ksovari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857

Citim:
Po citoj ato që tha ksovari

Po nuk di pse kaq gjate kete tem. Edhe besimi ne nje Zot te vetem e te pashoq ka qene edhe te qifut edhe te krishteret, por, edhe te muslimanet.Bile ne Kuran eshte bere pastrimi ndaj shpifjeve qe bene qifutet ndaj Mrise-Mejremes, dhe per kete eshte kushtuar nje kaptin e veqantEdhe argjerimi gjithashtu nuk esht ese u shpik ne Islam, ai ka qen qdo here, edhe flijimi i kurbaneve gjithashtu,bile nga Ibrahimi-Abrahami ka mbetur ky obligim ritual besimi.
Asgje e re ne qeshtjen e besimit,vetem rifreskim i njeshmerise. Gjithashtu edhe lutjet-falja gjithashtu, abdesi-pastrimi, sunetia-prerja e rrethit. Keto jane ne te gjitha besimet.
Mos ta zagjas se nuk jam teolog.

Por une mendo te jemi me shume te fokusuar ne tema sipas titujve. Kerkoj falje per ndonje leshim.

Me duket se, ky, ne kete moment qe ka shkrujte kete koment, ka qene i pire=dehur!

p.s. Hm... te dehet mileti qysh ne pike te mjesit!!! Larg duret nga Alkoholi, o milet

Mesazh i vjetër 13 Shtator 2011 13:35
Vizioner nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vizioner Kliko këtu për të kontaktuar me Vizioner (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vizioner't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vizioner Shto Vizioner në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vizioner në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner

Me duket se, ky, ne kete moment qe ka shkrujte kete koment, ka qene i pire=dehur!

p.s. Hm... te dehet mileti qysh ne pike te mjesit!!! Larg duret nga Alkoholi, o milet

Ai eshte besimtar mysliman o Vizio. Mua me duket se eshte shume paqesore menyra se si shkruan.

Mesazh i vjetër 13 Shtator 2011 16:54
Vizioner
...ne Timon

Citim:

Ai eshte besimtar mysliman o Vizio. Mua me duket se eshte shume paqesore menyra se si shkruan.

A te bej nje pyetje shelgu, keshtu si mbrenda temes?

Perse shtetet ku, mbizoteron feja e Krishtere, jane me te zhvilluara Ekonomikisht dhe kane me shume stabilitet Social, se sa shtetet ku mbizoteron feja Islame!!!???

p.s. Po ta bej ty ne "kofidence" sepse, nga keto fetaret e "verber" Myslimane ketu nuk pres ndonje pergjigje te hajrit pervecse dogmave me te cilat kane mbush trurin dhe, sepse jam i bindur qe asnjehere, asnjeri nga keto, nuk ia kane bere vetes kete pyetje!

Modifikim-shtese: Dhe, te gjithe keto qe na predikojne ketu si Islamike te perbetuar, kane emigruar , kane gjetur paqen e shpirtit, neper shtetet (si ti dhe une) me Fe Krishtiane!!!

Mesazh i vjetër 14 Shtator 2011 10:01
Vizioner nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vizioner Kliko këtu për të kontaktuar me Vizioner (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vizioner't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vizioner Shto Vizioner në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vizioner në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Ka shume vende me fe te krishtere qe vuajne per buke. Argjentina, Brazili dhe Amerika Latine ne pergjithesi jane besimtare te ethshem.Prandaj pyetja qe duhet shtruar nuk eshte mes vendeve te krishtera dhe myslimane, por mes vendeve ku feja eshte e forte dhe ku feja nuk eshte e forte.

Sidoqofte, nje korrelacion nuk tregon kauzalitet. Prandaj nese ti zbulon se popujt qe besojne ne fe jane te prapambetur, nuk mund te thuash qe fajin e ka feja. Mund te ekzistoje lidhja e kundert: ata njerez besojne ne fe sepse jane te varfer, nuk jane te varfer sepse besojne ne fe. Kupton diferencen?

Mesazh i vjetër 14 Shtator 2011 11:18
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner

A te bej nje pyetje shelgu, keshtu si mbrenda temes?

Perse shtetet ku, mbizoteron feja e Krishtere, jane me te zhvilluara Ekonomikisht dhe kane me shume stabilitet Social, se sa shtetet ku mbizoteron feja Islame!!!???

p.s. Po ta bej ty ne "kofidence" sepse, nga keto fetaret e "verber" Myslimane ketu nuk pres ndonje pergjigje te hajrit pervecse dogmave me te cilat kane mbush trurin dhe, sepse jam i bindur qe asnjehere, asnjeri nga keto, nuk ia kane bere vetes kete pyetje!

Modifikim-shtese: Dhe, te gjithe keto qe na predikojne ketu si Islamike te perbetuar, kane emigruar , kane gjetur paqen e shpirtit, neper shtetet (si ti dhe une) me Fe Krishtiane!!!

komplet perceptim i gabuar me duket.
ne rradhe te pare amerika dhe evropa eshte e zhytur ne borxh tek arabet.

vended kristiane nuk kane qene gjithmone me te zhvilluara enonomikisht dhe arsyeja eshte se kto vende kristiane ne shkeujt e fundit kane ndertuar pasurine duke kolonizuar gjithe boten, duke masakruar vendasit indian ne amerike, ne afrike indi australi dhe ne mesin e lindjes.
pra sipas teje i bie qe krishti ndihmoka vetem barabaret dhe ai vete qenka darwinist, survival of the fittest. ne ket rast paska kuptim edhe pse ai ndihmoka me shume ortoxet grek dhe serb kunder nesh historikisht, pra vete krishti sipas llogjikes tende qenka barbar i pashpirt dhe jo i drejt.
por ja qe je gabim, krishti eshte djale i mire, or so i heard

si shqiptar, padiskutim qe nuk me pelqen te marrim nje kulture asiatike por fakti qe ne shqiperi ka shume mysliman nuk duhet te frikesohemi qe po behemi asiatik. eshte thjesht nje menyre tjeter besimi qe shqiptaret e praktokojn me deshiren e tyre, pervec fese shqiptaret nuk kane asnje lidhje kulture me arabet

perkundrazi shqiptaret mysliman kane demostruar gjithnje qe e prezervojn kulutren rracen shqiptare evropiane me shume se asnje popull tjeter evropian.
sepse ne perqindje shqiptaret mysliman nuk martohen me rraca tjera pervec asaj shqiptare dhe me tradita shqiptare.

me kte islamizmin shqiptar gjoja, evropa nuk duhet te ket friken tone se po arabikohemi por perendimi evropian te shikojn veten e tyre ku po katandisen keq dita dites qe femrat e tyre po martohen dhe po pjedhin femij me zezak apo arabik apo amerikan latin me nje perqindje te rritur dita dites.
pra jane pikerisht krsitianet evropian dhe amerikan qe po shkaterojn kuturen dhe rracen evropiane tyre.
shqiptaret kane kokeforcine e tyre shqiptare tradicionale dhe feja islame vetem i perforcon prezervimin e rraces evropiane. sepse mylismanet shqiptar nuk po martohen as me arab as me latinos as me afrikan, por vetem me shqiptar ne pergjithesi.
noshta e kam gabim, por ky eshte mendimi im me aq sa kuptoj

Mesazh i vjetër 14 Shtator 2011 12:47
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vizioner
...ne Timon

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Ka shume vende me fe te krishtere qe vuajne per buke. Argjentina, Brazili dhe Amerika Latine ne pergjithesi jane besimtare te ethshem.Prandaj pyetja qe duhet shtruar nuk eshte mes vendeve te krishtera dhe myslimane, por mes vendeve ku feja eshte e forte dhe ku feja nuk eshte e forte.

Sidoqofte, nje korrelacion nuk tregon kauzalitet. Prandaj nese ti zbulon se popujt qe besojne ne fe jane te prapambetur, nuk mund te thuash qe fajin e ka feja. Mund te ekzistoje lidhja e kundert: ata njerez besojne ne fe sepse jane te varfer, nuk jane te varfer sepse besojne ne fe. Kupton diferencen?

Ne mendimin tim, nuk kisha ndermend te beja krahasim thjeshte te Fese Krishtere me Islamiken por, h a p e s i r a t sociale qe i "lejon" kjo Fe, e ketyre vendeve te zhvilluara, njeriut.
Keto Hapesira Sociala ku besimi nuk sundon ne ate mase-force, ku impulson zhvillimet shkencore, progresin kulturor dhe ekonomik etj, kane dhene me shume fryte ne te miren e shoqerise se sa, ne perqindjen me te madhe te shteteve islamike ku Feja predominon jeten e perditshme te njeriut deri ne qelizat me te vogla te saj!

Mund te thuhet se "ato njerez, besojne ne Fe sepse, jane te varfer", kurse une mendoj se, kane ngel te varfer (ne varferi nuk hyn gjithmone-vetem pjesa ekonomike por, edhe, ngritja kulturore ect.), duke besuar verberisht ne fenomene inexistete, ne dogma te servirura!
Kete gje e pasqyrojne me qarte Revolucionet shoqerore qe kane nisur sefundmi ne Irak, Iran dhe Afganistan por edhe ne disa vende te tjera per Fitimin e Lire individuale nga dominimi Total i Fese mbi njeriun.

Sa per shtetet qe permend, n.q.se do te lexosh me shume rreth Brazilit, do te cuditesh (mendoj) se si atje aplikohen "fenomene" sociale-ekonomike ku vende si Gjermania, Italia, Suedia etj, nuk kane guxim ti fusin-aplikojne akoma!!!

Si perfundim, per llogjiken time, ndikimi i Fese, ne shtetet e ashtuquajtura Islamike, ka minuar zhvillimin, zhvillimin e gjithanshem!

Mesazh i vjetër 14 Shtator 2011 13:41
Ora tani: 14:54 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Diskutime mbi besimin fetar.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar