Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Ketu eshte per te vjelle nga superioriteti i njerezve te ulet.

Prejardhes te shkartisur me turq, me koka petashuqe dhe gjatesi mesatare 1m60, burracake pa kulture, te cilet injoranca i ka detyruar te shperndahen si ushunjeza neper bote... Keta guxojne dhe flasin per superioritetin e races. Sa me shume injorant, pa kulture, dhe analfabet te qenka shqiptari, aq me shume e ndjeka veten superior. Do i kete mesuar xhaxhi Veri, qe uli malet dhe ngriti h... 5 dekada me rradhe.

Shikojeni nga vini o shqiptare te bardhe. Dhe mundohuni te gjeni ndryshimin mes analfabeteve te 100 vjeteve me pare dhe analfabeteve te sotem, qe me gjysma fjalish shkruajne ne forum mbi kulturen superiore te te bardheve.

Non' e zeze.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:23
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erious
.

Regjistruar: 27/09/2007
Vendbanimi: europe
Mesazhe: 2217

un per vete jam puro shqiptar e vertetuar shkencerisht... te pakten deri me vitin 1760, ku dhe turqit e mbronin ate zone nga ish-shqipot e qelbosur... e theksoi e mbronin turqit per faktin sepse paguanin takse te larta dhe mundesite per ti paguar e jetuar i kishin... jam krenar per kete qe jam e per c'fare shkruaj ketu.

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:31
erious nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erious Kliko këtu për të kontaktuar me erious (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erious Shto erious në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erious në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Ketu eshte per te vjelle nga superioriteti i njerezve te ulet.
Shikojeni nga vini o shqiptare te bardhe. Dhe mundohuni te gjeni ndryshimin mes analfabeteve te 100 vjeteve me pare dhe analfabeteve te sotem, qe me gjysma fjalish shkruajne ne forum mbi kulturen superiore te te bardheve.

Non' e zeze.

Faje cpate ti re bir ti ishe mire ...pastaj tani po na tregohesh ti rracist ne keto momente po shan njerezit qe sjan me ngjyre per te mbrojtur ...eshte dhe prejardhja jote ajo o Faje jo vetem e antareve te forumit .me me qetesi se dhe po mos i shajme ne te forumit(dhe pse personalisht nuk kam motiv me i sha ) i shan nje bote qe eshte jashte forumit apo dhe ti jeton ne ate realitetin qe jeton agataja qe njeriu vleresohet nga ajo qe thote dhe jo nga ngjyra qe ka ...ketu ku jetoj vleresohet shume nga ngjyra dhe nga vjen ...

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:33
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erious
.

problemet e ju te ''shkolluare'' fillojne kur shikoheni ne pasqyre dhe filloni e dyshoni dreqi e mori sa ngjasoi me filan kengetar turk apo kurd... dhe kerkoni identitet tu menu e tu i dhone men te tjereve, jemi te gjith me koken me cepa pra jemi turq... eshte skandal

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:36
erious nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erious Kliko këtu për të kontaktuar me erious (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erious Shto erious në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erious në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Cifutet p.sh jane shume racista. Cuni im shkon ne nje shkolle ku shumica jane cifute. Te zinjte i numeron me kokrra. Behen a s'behen 10 veta,  dhe ata sa per te mos i akuzuar per racizem besoj.

Me falni qe dola nga tema.

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:42
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Ku e gjeten dinjitetin shqiptaret per te paragjykuar racat aman. Keni mbetur rrugeve te botes si katastrofe. E vini ketu na tregoni se qenka normale mos durohen jevgjit.

Ka raste qe krenaria e ca shqiptareve eshte turpi i te tjereve. Racistet e paster qe kam takuar kane qene shqiptare. Dhe ishin njerezit me injorante, pa dije, pa shkolle, pa kulture, pa njohuri. Nese keta lloj njerezish jane krenare per qenien shqiptare, ka te tjere qe i mbajne "krenaret" aty ku meritojne, poshte, krah pune per ndonje miting apo lufte. Te jesh njekohesisht shqiptar dhe racist eshte nje aksident historik ne çdo aspekt. Aksident qe deri tani ka çuar me falimentimin e kultures shqiptare dhe ne perjashtimin e Shqiperise nga bota civile.

Ne vend qe ky milet te vrasi mendjen si ka ngel njesoj si ne 1938-en, vjen na tregon se jemi race superiore. Mahhh....

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2009 23:52
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erious
.

un shpreh ato qe di, kurioziteti (karakteri im) me shtyn ti futem thelle gjerave, dhe gjerat jan ashtu sic un i kam lexuar, pare, jetuar, pra rraca e bardhe e ka ne biologji racizmin e ka natyrale sepse natyra i ka falur gjith te mirat e kesaj bote, ndryshe nga i ziu apo i verdhi... sidhe dicka s'eshte e thene qe meresh ti me jevgj e kjo si rrjedhoje te ben te mendosh qe meren te gjith, ky esht problemi yt, e jo i imi apo i biondes etj.

Mesazh i vjetër 15 Nëntor 2009 00:05
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Fajtor nuk po themi qe eshte normale,por qe jane nenvleresuar dhe ata vet e dine shume mire. Te rrime shtrember e te flasim drejt ata kane qene me pak te shkolluarit, kulturuarit. Vet jeta qe benin na shtynte ti gjykonim, por normal jo te gjithe. Ne lagje kam patur jevgj shume te fisem me shkolle. Te kulturuar, te paster. Kam patur dhe nje shoqe ne lagje te tille. Rrinim shume me te. Si familje njerez shume te mire. Nuk u ndihej zeri ne lagje,  por ndonjehere nuk e mohoj qe na shpetonte goja ne sy te saj, por nuk e kishim  per te personalisht. Ajo ulte koken, neve kur e kuptonim qe e kishim prekur pa dashje beheshim keq. Nuk ishte faji yne, por i ambjentit ne te cilin jetonim.

Mesazh i vjetër 15 Nëntor 2009 00:07
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Citim:
Po citoj ato që tha erious
... sidhe dicka s'eshte e thene qe meresh ti me jevgj e kjo si rrjedhoje te ben te mendosh qe meren te gjith, ky esht problemi yt, e jo i imi apo i biondes etj.

Ore Biondia merret me JEVGJ ,ROM ,TE DROGUAR ,merret me "llumin"e shoqerise se "paster" ku ben pjese Faja me kompani dhe jam e lumtur e kam thene dhe diku ne nje teme tjeter esperienca ime me e bukur e punes qe kam bere ka qene ne nje kamp rom dhe jam e lumtur sikur te perseritej ...une nuk duroj dot njeres qe te tjere jan ne jeten e perditshme te tjere hiqen ketu ne forum sepse as doren sdo ja jepnin nje jevgu o sdo e donin ta kishin afer ne autobus(perjashto ndonje ras po te ishte femer e bukur per ta cuar ne krevat por kurre sdo guxonin ta merrnin per grua ) ...pastaj asnje se pat ke JEVGJIT ne vecanti qe si duron njeri po fasim realitetin si ishte dhe eshte ne Shqiperi qe nuk ndryshon ...
te ma falin jevgjit po sdi se me cfare emri tu therras ...u bajatos ne kjo teme ...

Mesazh i vjetër 15 Nëntor 2009 00:14
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Teza e ketij lart eshte se jevgjit jane biologjikisht inferiore. Ky eshte racizmi.

Teza tjeter eshte se jevgjit jane "zezak, afrikane, e arab (race me e poshter s'ka)".

I jane fut shqiptaret superiore kultures me koke per te zbuluar qe qyteterimi jane shqiptaret, ndersa afrikane e arabe jane race e poshter.

Dhe ky i bie te jete shqiptar... dhe krenar madje. E ne te tjeret me mire te hedhim pashaportat se me njerez te tille ne komb eshte turp te rrish.

Mesazh i vjetër 15 Nëntor 2009 00:16
Ora tani: 18:17 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar