shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928
|
Citim: Po citoj ato që tha lezhjani-82
Cedrus mos u bej si femijet tashi merr nje shembull dhe do hedhesh poshte gjithcka.
Ktu asht New York or cun, njerezit enderrojne te vijn ketu kurse ne sna ben fare pershtypje. Keshtu mund te jete Parisi apo Londra, Milano, Firenze a cte them une. kapu me USA po them e jo me kryeqytete bote!
Pertoj te shkruj gjate per jeten e te mirat qe jane ketu, per ata qe kan mend flas, por esencen(pak a shume) ta kane treguar koleget mesiper!
Pse me epitete o Lezhian? pash Zotin njeriu flet sic shikon dhe ndjen. Ti ke vene syze roze, une i kam bardhezi.
Une e njoh mire NYsepse kam qene dhe nuk me pelqen aspak. Sigurisht qe eshte me mire se vendi yne, por jo te idealizohet si ato filmat e viteve 70-80. Rambo nuk ka eshte perralle.
Do foto te tjera te te postoj? Edhe te bukura edhe te tmerrshme gjen.
Ok ja te te them per ne Florida se kam qene edhe aty. Nje miku im, ksihte bleere dy shtepi, punonte dy pune edhe ai edhe e shoqja. Kur me pane u hodhen perpjete sikur shihnin per here te pare njeri te gjalle(kjo ishte pershtypja e pare). Me thane vete, me gojen e tyre qe rroba pune dhe bixhama njohin. OK kishin shkuar ne Karaibet nje vit , vetem njehere ne dhjete vjet kurbet(10 dite ).
E kshu, sa hyra ne shtepi filluan te me tregonin si e kishin rregulluar shtepine(e filluan nga qilari, ja kjo kshu, kjo me kushtoi kaq e aq). Pastaj me cuan tek nje miku i tyre nja 1 ore larg. Edhe ai me "basement" e kishte shtepine, "singel" madje Zot na ruaj ju thashe: ore keto jane problemet kruesore tuajat? Me te tilla e mbushni jeten? kush ta kete shtepine singell dhe kush ta kete me basement? Te dy ishin me universitet ne Shqiperi dhe me punera te mira. Kisin katandisur mos me keq. Le qe grate nuk ua shembelleva fare. Edhe modelin e flokeve e kishin bere si ato te viteve "70 dhe se mos rrinin me fund apo fustan. As qe behet fjale. Xhinset ne bythe dhe i kishin edhe per te fshire edhe per te gatuar. Ishin kthyer ne fshatare nga Lubonja kur thote IQVlora.( Vajzave te Lubonjes iu vijne anes, megjithse nunk e di nga bije ky fshat)
Psikologjia e periferive te Amerikes eshte edhe me keq. Transformohet mileti ne "njeri i vetmuar", rrojne vete, po vete fare. Detyrohen pastaj te bejne miq ata qe kur ishin ne Shqiperi benin sikur nuk i shikonin.
NY, eshte ndryshe te pakten se e pashe. Kishte levizje dhe lufte per tye jetuar vrap gjithe diten...po vrap te vertete, nuk ethem me shaka kete. Humbamenot ngordhin ne NY, mire thote Qupka.
Modifikuar nga shelgu datë 15/01/2009 ora 23:18
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|