al74
hamall
Regjistruar: 29/04/2009
Vendbanimi: meran- It
Mesazhe: 6675
|
Citim: Po citoj ato që tha Morfine
Paradoksi i kohës sonë është se ne kemi më shumë njohuri, por më pak durim dhe tolerancë;
Autostrada të gjera, por pikëpamjet të ngushta.
Ne shpenzojmë më shumë, por ndjehemi te varfer, kemi mundesi të blej më teper, por kenaqemi më pak. Ne kemi shtëpia me të madhaja, por familje më të vogla, plus komodite por më pak kohë.
Ne kemi më shumë arsim, por botekuptim te vogel, më shumë ekspertë, por më shumë probleme, medikamente me shume, por më pak lehtesime.
Ne kemi shumëfishuar pronat tona, por kemi humbur vlerat tona. Ne flasim shumë, dashurojme shume pak, e urrejme shpesh.
Kemi mësuar të sigurojme jeten, por jo ta jetojme ate. Ne i kemi shtuar vite jetës por jo jetë viteve.
Ne kemi shkuar deri në hënë, por e kemi te vështirë te kalojne ne anen tjeter te rruges ku jetojme per takuar komshiun e ri.
Ne kemi pushtuar kozmosit jashtë, por jo kaosit tonë të brendshëm. Ne bëjmë gjëra të mëdha por jo per mirë. Ne kemi shëndet më shumë, por kemi ndotur shpirtin. Ne njohim atomet por jo paragjykimet tona. Kemi shkruar më shumë, por kuptojme më pak. Ne planifikojmë më shumë, por realizojme më pak. Ne kemi mësuar të stresohemi me shume, por jo te durojme. Ne ndërtojmë kompjutera për më shumë informacion për me shume komunikim por ne komunikojmë pak e më pak.
Ne jemi në epokën e ushqimeve të shpejta, por tretjeve të ngadalta, ne epoken e njerëzve të mëdhenje, por personaliteteve të vogla, fitime rekord por marrëdhënive siperfaqesore.
........
Mos harroni, se jeta nuk matet me numrin e frymemarjeve qe bejme, por me momentet qe na e ndalojne ate...
..por edhe frymemarrja te marre prape rruge se perndryshe e preme jeten me gershane 
bukur reflektimi!
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|