lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137
|
Actually
meqe jam ketu, nje reflektim mbi ato qe kam mesuar s'do bente keq--->sikur me cliron.
Eshte hera e dyte qe po lexoj librin Co-------------re. Akoma nuk ndihem rehat me dobesite e mia sa edhe titullin nuk e shkruaj dot. Sa vjen dhe dalin ne pah nje qerre. Kete here, libri po me ben akoma me shume pershtypje, heren e pare jo aq shume, ndoshta s'isha gati te ballafaqohesha me vetveten, teper analiza...
Por eshte edhe dicka tjeter, nje kapitull i tere mbi nje klase intensive qe po marr ne shkolle, duket sikur kapitulli te ishte shkruar per mua. Aq shume u preka prej kapitullit sa nuk desha te vazhdoja me, isha ne brinkun e te qarit, nje pershtjellim i cuditshem ndjenjash qe s'i kisha hasur me pare, nje realizim i disa gjerave qe ngjasnin kaq shume me femijerine time. I shkruajta profesorit psikiater mbi pershtypjet e kapitullit dhe kendveshtrimi i tij ishte teper i thjeshte dhe clirues: Faleminderit qe kembengule deri ne fund per ta lexuar dhe me vjen keq qe te shkaktoi ndjenja negative.
Te studiuarit mbi kete dege me ka hapur syte per disa gjera: sesa aspak dyshuese isha une per disa probleme dhe sesa shume thelle me duhet te germoj mbi veten dhe te njoh vetveten qe te mund te ndihmoj te tjeret.
Kur nisa, as qe kisha idene se c'po beja, kisha vetem nje ide ne koke : dua te ndihmoj njerezit me kete degree, sa per vete, 'booh i am just fine, i don't need any deep introspection or therapy , I can overcome things on my own'.
Ndersa tani, gjerat jane kthyer,cuditerisht, tani shoh sesi " I have been humbled. " Dhe edhe pse eshte dicka e mire, procesi eshte painful.....
Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|