Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > flash Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.50.
Gjithsej 113 faqe: « E parë ... « 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Si ndryshohet Bota 101: 'Me fal'.

Ne nje bote ku ka shume dhimbje,me e llogjikshmja do ishte dhe te kishte shume 'Me fal.' Me shume te lendosh ,me shume duhet te kerkosh falje. Por nuk ndodh shpesh keshtu....aspak. Ndodh e kunderta. I fshehim dhimbjet tona sikur te donim te fshihnim nje sekret kaq te madh,ashtu sic bora e bardhe mbulon barin e zverdhur te vjeshtes qe iku ,ashtu sikur te jesh ne ballo maskash dhe mbi fytyren e hidheruar te vesh nje maske te shderritshme. Asnjeri s'e merr vesh me pas ne ishe e turbullt apo qeshje ate nate kur ajo beri ate koment ose ai u soll ashtu. Asnjeri pervec Zotit dhe teje.

Pse eshte kaq e veshtire qe pas gabimit te bere te kerkoj falje disa dite me vone..? Pse te mos ndoh po ate nate? PSE DUHET TE NDODHE GJITHSESI? Pse zemra duhet te zere kaq shtresa te trasha sa per te depertuar nje fije peruljeje duket sikur eshte 'mission impossible.'

Dhe fjalet e Tij jane kaq te thjeshta dhe kaq te veshtira: Nese ti pra po paraqet oferten tende te altari,dhe atje kujtohesh se yt vella ka dicka kunder teje,lere atje oferten tende para altarit dhe shko pajtohu me pare me vellane tend;pastaj ktheu dhe paraqite oferten tende. (Mateu 5:23)

Thjeshtesia kurre s'ka qene kaq sfiduese, dhe thjeshtesia gjithmone ka thyer kockat me te forta....

Te thuash 'Me fal' eshte kaq e sikletshme. Sepse 'ME fal' prej zemres, sinqeritet i zhveshur nenkupton qe te mos i shpetosh momentit, jo te vizitosh te njejtin problem pas 1 ore sikur te te kishte zene nje amnezi e cuditshme morale, apo nje dite, nje muaji ,apo nje viti, nje jete... apo nje perjetesie?

Sa e veshtire...sepse ekspozon veten ne nje vulnerabilitet emocional te nje shkalle qe nuk do te doje por qe do ishte krejt e drejte gjithsesi. Eshte te pertypesh egon per hir te se drejtes dhe une, une jam fejuar ne drejtesi..sepse eshte shkruar: Do te fejohesh me mua perjete;do te fejohesh me mua ne drejtesi,ne paanshmeri,ne miresi dhe ne dhembshuri. Do te fejohesh me mua ne besnikeri, dhe ti do te njohesh Zotin. ( Osea 2:19-20)

Ne nje bote ku ka shume dhimbje dhe pak 'me fal' tregon se jemi shume ego-medhenj ,tregon sesa shume kemi nevoje per nje superhero te na shpetoje nga vetvetja. Dhe te ndjekesh Krishtin eshte te humbasesh vetveten qe ta gjesh ate.

Sepse pelerina e heroines me shkon vetem kur kam pare ne x-ray,lengun e bardhe te beje flutura dhe depertoje perbrenda,te zbuloje se cfare nuk shkon ,te marr nje doze te mire realiteti ,te kthehem tek baza, tek dashuira ime e pare dhe te them 'Me fal.'

P.S. Where is my cape? Gotta change the world...

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 03 Shkurt 2012 23:30
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
raid
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/02/2012
Vendbanimi:
Mesazhe: 1139

It has been tried for 2000 and some odd years. It hasn't worked. It will never work... !!

Mesazh i vjetër 04 Shkurt 2012 05:29
raid nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të raid Kërko mesazhe të tjera nga: raid Shto raid në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto raid në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Because you are mine, I walk the line......

Eshte e vertete, qe te berit gjerat drejt,ose te pakten perpjekja e te berit gjerat drejt eshte e lodhshme.Qe te jetosh me zemer dhe jo me rregulla njerezore,qe te ndjekesh me gjithe pasion mesimet e nje Rabbi qe jetoi 2012 vjet me pare mbi dashurine dhe faljen dhe ti aplikosh ne jeten e perditshme ashtu sic beri Ai,do shume guxim,do nje perfshirje kolosale,do qe te japesh pergjigje shume pyetjeve : Pse e ben kete? Pse lutesh? Pse shpenzohen kohen ne x aktivitet? Pse? Dhe per cdo pyetje perpiqem te kem nje Sepse. Vetem kur ka SEPSE, jetohet me zemer to plote dhe reflektim te plote te jetes. Jeta nuk te iken duarsh,sepse je thelluar shume te kesh nje arsye per cdo gje qe ben.

Menyra e zemres eshte me e veshtira,nuk e kam kapur akoma ndaj akoma shkruaj per te,sepse akoma e gjej veten te sillem ne nje menyre stereotipike, sepse e gjej veten qe perseri kam disa mentalitete qe duhen shpartalluar.

Menyra e te dashuruarit Zotin me gjithe zemer, shpirt,mendje dhe trup eshte menyre qe duhet te shpartalloje cdo lloj mendimi te kalbur sepse te duash Zotin me mendje te paster eshte te perpiqesh te imitosh dhe jetosh sic pershkruan apostulli Paul ne letren drejtuar kishes ne Philippi 4:8:

Së fundi, vëllezër, të gjitha gjërat që janë të vërteta, të gjitha gjërat që janë të ndershme, të gjitha gjërat që janë të drejta, të gjitha gjërat që janë të pastra, të gjitha gjërat që janë të dashura, të gjitha gjërat që janë me famë të mirë, nëse ka ndonjë virtyt dhe nëse ka ndonjë lëvdim, këto mendoni.

Kjo eshte esenca, cilesia e vecante e te menduarit qe i perket Zotit per te menduar te GJITHA gjerat te verteta, te ndershme, te drejta, te pastra, te dashura,me fame te mire,te virtytshme, dhe te lavderueshme. E tille cilesie e te menduarit ndryshe, te menduarit ne nje menyre qe tejkalon njerezoren, te menduarit ne menyre transcendentale eshte te imitosh Krijuesin. Ai eshte jashte kohes dhe hapesires,Ai eshte transcendental.
'Por Zoti nuk ka histori. Ai eshte komplet dhe shume real per te patur nje te tille. Sepse, patjeter, te kesh histori, do te thote, te humbasesh pjese te realitetit tend (sepse ka kaluar ne te shkauren) dhe akoma te mos kesh nje pjese tjeter ( sepse eshte akoma ne te ardhmen) :ne fakt te mos kesh asgje, vetem fragmentin e shkurter te se tashmes qe iken perpara se ti te flaseh per te.'( C.S. Lewis ,Mere Christianity)

Perderisa ka veti te tilla, transcendentale dhe universale, e gjej teksa une u marr ere luleve te pranveres, teksa humb ne thellesite e mendjes sime, teksa shoh dy te dashuruar, teksa jam prezente kur lind nje bebe,... jeta eshte me Te. Dhe perderisa eshte i tille,a nuk do te ishte transcedental mbi gjithe kulturat ,qe sado unike te jene te gjitha, kenget Afrikane, ukelelet e Hawait, ushqimi i preferuar Tailandez, veshjet me ngjyra te ndezura Kineze, te kene universalitetin e nje jete qe gumezhin dhe jeta eshte me Te; te kene virtytet e se drejtes dhe te mires, se dashurise dhe faljes?

Zoti tejkalon kulturat. Te besh vullnetin e Zotit eshte te sfidosh rregullat njerezore,te jetosh me menyren e zemres dhe pasionit.Sepse kur ndjek Zotin mund te provosh shume dhe te mos etiketohesh nga asgje,mund te jetosh...., mund te shijosh shume dhe te mos biesh skllav i shijimit sepse je e lire, me nje liri vetekontrollimi te prakahasueshme qe asnjeri dhe asgje s'krahasohet me Zotin qe i ka bere shqisat dhe objektet e shijimit sepse fuqia qe vete Zoti i ka dhene personit perbrenda dhe dashuria me te cilen ai mbush zemren, nuk te lejon te shijosh as vetveten,as personin me sublim per dashuri ne krahasim me shijimin e Zotit. Eshte ti kesh te gjitha ne dispozicionin e mollezave te gishterinjve te tu dhe ti modersoh me drejtesi dhe vetekontroll sepse nje fuqi e tille e dhene prej Zotit duhet ti kthehet Zotit serisht e paster.

to be continued...

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetër 20 Shkurt 2012 05:10
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Because you are mine, I walk the line ( PART II)

Ne fillim ishte nisur si nje kembengulje, nje shkrim i tille qe tregonte se dashuria ime per Zotin ishte si ajo e Johny Cash per June Carter. 'It is because He is mine,that I walk the line.' Ideja qe ia vlen te ecesh nje ekstra milje, ia vlen te sakrifikosh, ia vlen te besh te pamunduren per ti pelqyer atij, ia vlen te zgjohesh shume heret ne mengjes ,te udhetosh 1 ore larg per te sherbyer njerezit e pastrehe dhe te varfer, ia vlen te duash njerezit, te lutesh per njerezit, tu sherbesh atyre,te keshillosh me mencuri, te enderrosh endrra te medha. Dhe edhe pse disa mesime,disa gjera jane teper sfiduese per tu bere, thjesht ia vlen. Gjerat sfiduese dhe qe kerkojne shume pune, jane gjerat me te cmuara,diamante te pasionit qe varen ne qafe,ne syte qe shnderrisin prej endrrave, ne ballin e zbukuruar prej gjerdaneve te kurajos dhe diturise, ne vethet kaq te bukur te integritetit, ne duart e dekoruara prej byrzylykeve te mencurise, ne unazat e besnikerise, ne kuroren shumengjyreshe te lavdise,dhe fustanin me flutura dhe lule te qendisur te pastertise.

Kjo ishte ideja, por historia ime e dashurise lindi ndryshe. Ai eshte Johny Cash, dhe une jam June Carter. Eshte ai qe kendon kengen, 'You are mine, that's why I walk the line.' Keto kohe ne fakt kam realizuar qe cdo gje qe une bej, hapat qe hedh per ti pelqyer atij nuk krahasohen aspak me ato qe ai ka bere per mua, per vete faktin se edhe frymemarrja qe sa mora tani, eshte npm fuqise se tij. Cfare ka qe ai nuk sheh? Cfare ekziston jashte vullnetit te tij? C'gje nuk di ai? Kush mund te thote pervec tij 'JETO' dhe gjithe qeniet ti binden?

Kush mund te jete fizikanti me i besueshem se ai qe ka bere gravitetin? Astronomi qe i njeh yjet me emer. Biology qe sheh cdo qelize dhe thote: 'Aha me kujtohet kur te krijova ty.' Matematikani qe numeron deri ne infinit. Doktori qe te sheron nga semundjet dhe psikologu qe te sheron nga semundjet e zemres........

Une, une kam tentuar te sheroj veten time keto kohet e fundit nga semundjet e zemres,duke analizuar cdo gje qe me del perpara,cdo material,cdo ndjenje. Kam tentuar me mendimin se tani qe i di mjetet ndihmuese per te sheruar psikologjikisht, tani qe kam mesuar si te keshilloj dhe ndihmoj njerezit, do jete e lehte,shume e lehte. Dhe pikerisht, vetem tani, e kuptoj akoma me thelle vargun e kenges: There is a balm in Gilead, to make the wounded whole, there is a balm in Gilead, to heal the sin-sick soul. Eshte ai qe sheron plotesisht dhe thellesisht, frikerat, pasigurite, mendjemadhesine, idhujtarine, dhe vendos nje dashuri te pakushtezuar ne zemren time qe ishte mesuar me kushte me pare....

Nje pasion te tille dashurie une s'kam per ta kuptuar kurre, qe nje Zot hyjnor te mund te sakrifikoje djalin e tij po hyjnor per njerez qe nuk jane mirenjohes per te. E megjithate, edhe pse s'e kuptoj plotesisht nje dashuri te tille te cmendur, une kurre nuk do kisha rene ne dashuri me nje zot tjeter, nje zot qe nuk do kishte bere pikerisht kete gje: nje sakrifice kaq te madhe.

For he sings to me: 'Because you are mine, I walk the line' and that sets my heart on fire. http://www.youtube.com/watch?v=kwIQz2XKshA

Mesazh i vjetër 21 Shkurt 2012 23:39
Morfine
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/03/2010
Vendbanimi: ...
Mesazhe: 459

Ka dite si kjo e sotmja, ku mezi ngrihesh nga krevati, mezi pine kafen e mengjesit..., mezi hedh kembet njeren pas tjetres per ne pune...
E... nje telefonate, (ku ti me vete thua kush dreqin me qan koken qe ne 8 te mengjesin...) e plot te tjera me pas te bejne te fluturosh me vrap... e te shkosh ne pune gjith qef...

Ju dua njerez.

Mesazh i vjetër 01 Mars 2012 00:50
Morfine nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Morfine Kliko këtu për të kontaktuar me Morfine (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Morfine't! Kërko mesazhe të tjera nga: Morfine Shto Morfine në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Morfine në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha Morfine
Ka dite si kjo e sotmja, ku mezi ngrihesh nga krevati, mezi pine kafen e mengjesit..., mezi hedh kembet njeren pas tjetres per ne pune...
E... nje telefonate, (ku ti me vete thua kush dreqin me qan koken qe ne 8 te mengjesin...) e plot te tjera me pas te bejne te fluturosh me vrap... e te shkosh ne pune gjith qef...

Ju dua njerez.

Mesazh i vjetër 07 Mars 2012 09:10
lorie
you fascinate me...

Ajo c'ka me habit

eshte progresioni i tipit se kur u futa ketu te shkruaja ishte shume rastesi, e me pas fillova te shkruaja per qef, e me pas fillova te shkruaja per Zotin,e me pas realizova faktin qe te shkruarit nuk ishte thjesht nje 'faze e se shkuares' e jetes time sic mendoja me pare, eshte pjese e imja, dhe me pas mendova se meqe endrrat e mia kane perfshire te shkruarit kohe me pare, perse te mos e perfshij dhe kete aspekt ne te ardhmen.
Bingo!
Sa me shume mendoj dhe shkruaj per kete gje aq me shume behet e qarte per mua ideja qe kam nje pasion qe sapo fillon te kristalizohet.
Sidomos po kristalizohet endrra ime per tiu drejtuar vajzave,femrave,grave dhe nenave te kulturave dhe kombeve te ndryshme, dhe vecanerisht te bashkangjit Counseling me Christianity. Terapi pastorale?
Jam frymezuar te shkruaj,ka kaq shume per te shkruar dhe vetem shkruar,ka kaq shume qe po mesoj dhe si ato dritat e neoneve qe bejne bizzzz naten, mua truri me zjen po njesoj.
E ashtu sic do thoshte shoku im B qe eshte tip qe kap idete e reja dhe me guximshmeri i futet nderrmarjeve te ndryshme si psh krijimi i nje organizate joqeveritare per te ndihmuar te varferit ne Shqiperi ,sidomos popullaten Rome, dhe vendeve te tjera te botes, ashtu sic do thoshte ai: 'What wonders await us Lori?' ashtu po mendoj dhe une ketyre koheve te fundit: What wonders await? What unexpected turns and adventures and growth and friendships and............?

Mesazh i vjetër 08 Mars 2012 03:23
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

behej fjlae sot per darken e mbremshme( cfare keni pergatirur mbreme) ,ne fakt ehste dicka qe e perseritim cdo dite si pune tem ,dicka per ti shtuar dites dicka per te folur
dhe kishte fillu me ishte be kaq e merzitshme kjo teem sa nuk arrija dot me ta nigjoja
dhe bie fjala serish sot
cfare hengre mbreme
une ja them shqip karuc me bole ,po ishin aq te shijshme saqe smund ti pershkruaj dot
dhe ne moment nje e qeshur e pafundme me kapi qe sarrija ta mbaja veten

po flisja ne shqip une ktu
dhe njeri skuptonte
tani me pyesin cfare ehste ajo
u them se shpreh dot ne anglisht se di si qyhet po dicka me te shijshme skisha ngren ndonjeher

dhe mund te them qe dhe 10 her gjat dites me ehste kujtuar kjo batut e sndalesha se qeshuri

dhe po kam mendjen te ha te njejten recet gjithe javes
jo ta ha ndoshta po tu them qe e hengra ( qe ti terboj pak )
se na trashen

Mesazh i vjetër 08 Mars 2012 05:30
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

hahahhahahahah o zot

dhe nigjo me te forten me von kur po qeshja me vete me thon cke more i them mu kujtu nje batut e nje shoqeje su thoja dot se cfare kisha dhe pse pak ne mjes me kuptuan qe dicka me krip thashe se spermbahesha dot lol

Mesazh i vjetër 08 Mars 2012 05:46
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

haha sa per t'qeshur.

Mesazh i vjetër 10 Mars 2012 20:12
Ora tani: 19:39 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 113 faqe: « E parë ... « 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > flash

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen