Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > flash Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.50.
Gjithsej 113 faqe: « E parë ... « 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 105 106 107 108 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha Endri
@lorie. So beautiful to have a personal relationship with him. Totally understand where you coming from.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 08 Maj 2012 08:43
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Gjerat arrihen-vetem kaq! :)

me shume pune, lutje, 'buke dhe krype' arrihen. Filluan te vogla, fillimet ishin teper modeste...
Por udhetimin e kam ndjere te me pickoje rruges, te ndjej grushtat, te vellezoj me to,sfidat pas cdo kthese. Sa gjeja zgjidhje te njeres,dilte tjetra. S'mbarojne kurre, s'kane per te mbaruar, ndersa une duhet te mbaja qendrimin drejt, e patundur. E pamundur per nje si une qe emocionet vlojne perbrenda dhe luhasin qendrimin tim ,por udhetimi im me kaq stabilitet edhe kur perreth ka vetem cmenduri eshte bere e mundur prej MAsterit te Stabilitetit. E tani, ndihem si ne 'shtepi' perbrenda. Paqe.

E megjithate, e di qe pas fitoreve ka dicka akoma me te madhe qe pret. Fitorja thjesht me kujton se duhet te jem nje stjuardese e mire e gjerave qe me jane dhene nen dorezim. Nuk eshte fitorja ime ( ky eshte celesi qe te jem ekzemplare ne mirembajtjen e gjerave te fituara) nuk do jete kurre e imja edhe pse punova shume per te dhe e arrita. Sepse ne momentin qe do jete e imja do tundohesha ta ktheja ne idhull,ne dicka me te vlefshme se vete Zoti qe eshte dhuruesi i dhuratave.
Dhe ne momentin qe e le te me ike prej duarve, ne momentin qe nxjerr flamurin e bardhe ,ne momnetin qe vleresoj Zotin per ate cka bere, shijoj lirine,liria e te mos lidhurit emocionalisht, liria qe edhe pse me jane dhene shume gjera duhet te jem gati ti flijoj ato nqs do vije rasti, te mos 'i perqafoj' si maniake arritjet sikur po te mos identifikohesha me to, do humbisja fillin tim. Liria qe fitorja kryesore per mua nuk eshte arritja e dickaje,sesa eshte udhetimi,pikerisht ato grushtat, trysnia, sfidat qe testuan karakterin tim dhe e bene te rrafinohet ashtu sic metalurgu rrafinon guret per ti bere me te shkelyqer pas perpunimit,per ti hequr dhe pastruar gjerat e padobishme, per ta bere metalin me te shnderritshem.

Zoti qe adhuroj eshte Zoti i proceseve. Jane udhetimet ne vendet me te erreta te vetes dhe jetes dhe duke dale jashte tyre me nje drite me te shderritshme perbrenda, me nje miresi 3-fishuar,me nje perulesi kundrejt madheshtise se tij, me nje mencuri te rrafinuar dhe nje pasterti te testuar qe kane rendesi.

Gjerat arrihen-vetem kaq.

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetër 19 Maj 2012 01:17
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Cool

There's always gonna be another mountain
I am ALWAYS gonna want to make it move
always gonna be an uphill battle
somebody gonna have to lose

http://www.youtube.com/watch?v=NG2zyeVRcbs

I got to be strong, just keep pushing on...

Aint' about how fast I get there,
ain't about what's waiting on the other side
it's the climb.

Keep on moving
keep climbing
keep the faith,keep the faith
it's all about the climb.

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetër 21 Maj 2012 18:40
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Morfine
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 08/03/2010
Vendbanimi: ...
Mesazhe: 459

QI "Quotient intellectuel"

Thote qe personat me QI te larte jan njerez intelektuel por kan nje gjendje emocjonale te varfer...
Pyes nga nje here veten sa eshte "QE" e imja, ky tru i vogel brenda trurit cerebral, qe nuk don tia di per asgje, e vepron ne menyren me te lirshme, sa e ka kapacitetin emocjonal ne krahasim me normalen...?!

Mesazh i vjetër 03 Qershor 2012 16:47
Morfine nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Morfine Kliko këtu për të kontaktuar me Morfine (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Morfine't! Kërko mesazhe të tjera nga: Morfine Shto Morfine në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Morfine në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Me kishin paralajmeruar per te, qe ishte shume inteligjente por stoike per sa i perket emocioneve, dhe teper kokeforte dhe kembengulese. 'Good luck when you work with her' me tha vellai, dhe ajo vete ne fillim me kish thene: 'You'll be in for a ride.'
Une sepse i pelqej sfidat, sepse jemi shume ndryshe nga njera-tjetra dhe sepse do te doja te mesoja prej saj ashtu sic mund dhe ajo te mesonte prej meje dhe ndoshta mund te lindte dhe zhvillohej nje shoqeri qe mund te zgjaste gjithe jeten ia bera gjithe shprese: "Well, good, I like rides.'

Sfida nr 1: Si te shkundesh muret dhe te pranosh vetveten.

Kur ajo kish marre vesh qe nje person si une me nje background psikologjie qe mund te flas vetem dhe vetem per ndjenja...( not really) , do punonte me te, isht ndjere shume nervoze. Une e qetesova....

Well, now, ( mendova me veten time) step into 'my office...' gjithmone duke i dhene imazhin se ishte ajo ne kontroll te situates ( NOT).

Mbi te gjitha, une thjesht dua te jem shoqja e saj and crack her shell while I am at it.....

Mesazh i vjetër 05 Qershor 2012 00:38
cecilia
Adoleshente

Regjistruar: 14/04/2006
Vendbanimi: Në bankat e shkollës.
Mesazhe: 8180

Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Me kishin paralajmeruar per te, qe ishte shume inteligjente por stoike per sa i perket emocioneve, dhe teper kokeforte dhe kembengulese. 'Good luck when you work with her' me tha vellai, dhe ajo vete ne fillim me kish thene: 'You'll be in for a ride.'
Une sepse i pelqej sfidat, sepse jemi shume ndryshe nga njera-tjetra dhe sepse do te doja te mesoja prej saj ashtu sic mund dhe ajo te mesonte prej meje dhe ndoshta mund te lindte dhe zhvillohej nje shoqeri qe mund te zgjaste gjithe jeten ia bera gjithe shprese: "Well, good, I like rides.'

Sfida nr 1: Si te shkundesh muret dhe te pranosh vetveten.

Kur ajo kish marre vesh qe nje person si une me nje background psikologjie qe mund te flas vetem dhe vetem per ndjenja...( not really) , do punonte me te, isht ndjere shume nervoze. Une e qetesova....

Well, now, ( mendova me veten time) step into 'my office...' gjithmone duke i dhene imazhin se ishte ajo ne kontroll te situates ( NOT).

Mbi te gjitha, une thjesht dua te jem shoqja e saj and crack her shell while I am at it.....

Mesazh i vjetër 05 Qershor 2012 00:41
cecilia nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cecilia Kliko këtu për të kontaktuar me cecilia (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cecilia Shto cecilia në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cecilia në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Kam vene re sesa shume e qete kam qene keto kohe,kam qene shume vetvejta..., por e di qe nuk do zgjase shume sepse se shpejti do me duhet (ashtu sic cdo femer ne bote) te ver me shume kapela gjate dites, gjate javes, dhe duke menduar kete gje, kam frike se ne vrullin e jetes, duke hequr nje kapele dhe vene nje tjeter do humbas veten, do behem ajo cka kane nevoje te tjeret ( a cool aunt, a great daughter, a skilled therapist, e reliable friend, a helping sister, a supportive girl-friend etc) dhe ne fund do pyes veten perseri: Kush jam une? Dhe kjo pyetje edhe pse e kam zhbiruar veten thellesisht,sidmos prej introspektimit te paevitueshem te bere prej mekanizmave psikologjike, edhe prej identitetit unik qe dikush huazon kur behet i krishtere ( being called God's daughter is no small thing, I have the Maker of the Universe as my daddy)..... perseri, mendoj eshte KOHA e pameshirshme, dhe kultura e tille e pershpejtuar qe nuk te le te shijosh gjerat me te thjeshta, thjeshtesia e lekundjes ne nje lishares, e mbledhjes se luleve per ti bere kurore, e luajtjes me rere teksa bie rrjedhshem mbi kembet e mia. Shpresoj qe femijeria ime te mos shteroj kurre, kam frike prej vdekjes perbrenda....

Mesazh i vjetër 12 Qershor 2012 19:08
lorie
you fascinate me...

Mbrojtje

Eshte nje nga ato kohe qe me vjen te 'disappear for a while' nga cdo kush dhe cdo gje. Nje retreat e vogel vetem per mua. Nje me natyren,pa menduar se kush me merr ne tel, kush kerkon x pune prej meje, c'duhet bere, si duhet bere etj. Nevoja e te qenit vetem eshte dicka qe kohet e fundit ka qene shume prezente ne veten time, larg prej 'needy creatures' , larg prej 'demands', larg prej 'the everyday hustling and shuffling'. Keshtu do rigjenerohesha. Vetmia e ka kete bukuri, te mbush plot qe te mund te zbrazesh serisht tek te tjeret. Gjithmone me ka terhequr vetmia e Jezusit, kur shkonte naten vone apo shume heret ne mengjes dhe lutej per nje kohe te gjate, ndersa diten tjeter u sherbente njerezve ne menyra te jashtezakonshme. Aty, pikerisht tek vetmia jetohet feja me e paster. Kur asnjeri nuk shikon pervec Zotit.

Po lexoja kohet e fundit mbi idene e 'waiting on God' tek nje liber titulluar 'Jesus on Leadership'. Eshte interesante ideja se pjesa me e madhe e liderave iu kthyen vetmise, qetesise,vetereflektimit dhe meditimit. Eshte tek keto kohe qe shpirti ndryshon dhe pikerisht ne keto kohe kur zeri brenda meje behet me i madh, dhe ehste pikersiht ne vetmi qe zeri brenda meje puthitet me vullnetin e Zotit( me zerin e tij).

E shoh sesa shume perpiqem qe te reflektoj dhe meditoj per cfare ndodh rreth meje por ky stil jetese dhe kulture qe duket sikur ka gjithcka me pershpejtim te tepruar eshte armiku numer 1. Eshte nje lufte e vertete qe te mund te ndalosh hapat, kohen, castin dhe te marresh fryme thelle dhe lirshem. Nje nga menyrat me tunduese dhe me vdekjeprurese e shpirtit perbrenda eshte pikerisht 'busyness,distraction.' sepse gjithcka mund te duket e mire por jo me e mira, dhe gjithcka mund te jete e vlefshme por jo me e rendesishmja.

Por dicka qe ka qene gjithmone me mua keto kohe eshte siguria tek Zoti. Si ai femija qe e ka ne mendje prindin ehde kur eshte larg tij/saj dhe eshte i/e sigurte qe lidhja e tyre ehste e palekundshme ,ashtu ndihem edhe une. Sipas modelit 'child-parent attachment' une do futesha tek 'secure attachment' dhe e gjitha lidhet tek ideja se Ai do vazhdoje te me mbroje ashtu sic nje baba mbron bijen e vete dhe jo ti ngul thonjte e mi frikes dhe mos rrezikoj prej idese se' who's going to catch me if I let go of x thing/person/situation.)

Me vjen mire qe eshte nje gezim i tille i thelle dhe i palekundshem teksa shume gjera rreth meje po shkojne me keq se c'mendoja. E megjithate jo aq keq sa c'mund te kishin shkuar. Gjerat mund te kishin dale jashtezakonsiht shume me keq dhe me pasoja me te renda se c'mund te nxinte imagjinata ime. Por natyra ime njerezore fiksohet tek gjerat qe nuk shkojne dhe jo tek gjerat qe mund te kishin shkuar shume keq por qe nuk dolen keshtu.
Ndihem e mbrojtur dhe me fat, dhe gjithashtu ndihem si ajo pjesa ne Bibel qe pershkruan eksodin e popullit te Isrealit teksa u hap deti i famshem ne dy ane qe te mund te kalonin pa u mbytur: pra njesoj e mbrojtur ne te gjitha anet.Pjesa qe i jam ngulur me gjithe mendje eshte kur Mojsiu i thote popullit te Isrealit : THE LORD WILL FIGHT FOR YOU. YOU NEED ONLY TO BE STILL. ( Exodus 14:14) Fjala STILL me terheq shume keto kohe. Eshte ajo qetesia perbrenda se edhe nqs nuk e pelqej si do vene ngjarjet, nje plan unik dhe jo pernjeheresh i kuptueshem shfaqet perpara meje qe do me mesoje shume gjera. STILL eshte TRUST eshte TRUE FAITH eshte RELIGION.
Te jesh e qete eshte te ndihesh thellesisht e mbrojtur....

Mesazh i vjetër 20 Qershor 2012 23:00
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Lorie, nese ke mundesi:

Si eshte kuptimi me i sakte i fjales STILL ne kete kontekst?

Si mund te perkthehet ne shqip kjo fraze? THE LORD WILL FIGHT FOR YOU. YOU NEED ONLY TO BE STILL. ( Exodus 14:14)

Puna eshte se keto paravolite e ketyre fetareve qe te thone te gjithe te njejten fraze te mesuar permendesh te tipit: ( Ai qe krijoi makinen sigurisht qe di edhe ta ngase ate), mua me japin marrje mendsh dhe nganjehere edhe te vjella.
Prandaj po te pyes ne di te me thuash ne shqip ku eshte kuptimi.
Ose nese ke ndonje perkthim te vjeter te Nolit apo edhe te ri te ndonje tjetri

Vec kesaj ato sinonime qe ti ke dhene une i quaj te frymezuara dhe poetike, pro aspak te sakta.

Ne disa gjuhe te ndryshme ka kuptime te ndryshme, madje edhe bibla anglisht te koheve te ndryshme kane kuptim jo te njejte.
Nga greqishtja e vjeter mund te perkthehetZoti do te luftoje per ju dhe mjafton qe te rrini gojembyllur(madje perdoret fjala "óéãÞóåôå" =memec=gojembyllur.)

Modifikuar nga shelgu datë 21/06/2012 ora 00:32

Mesazh i vjetër 21 Qershor 2012 00:21
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Ti c'mendon ? C'kuptim ka?

Mesazh i vjetër 21 Qershor 2012 02:33
Ora tani: 01:43 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 113 faqe: « E parë ... « 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 105 106 107 108 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > flash

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen