lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137
|
Gjerat arrihen-vetem kaq! :)
me shume pune, lutje, 'buke dhe krype' arrihen. Filluan te vogla, fillimet ishin teper modeste...
Por udhetimin e kam ndjere te me pickoje rruges, te ndjej grushtat, te vellezoj me to,sfidat pas cdo kthese. Sa gjeja zgjidhje te njeres,dilte tjetra. S'mbarojne kurre, s'kane per te mbaruar, ndersa une duhet te mbaja qendrimin drejt, e patundur. E pamundur per nje si une qe emocionet vlojne perbrenda dhe luhasin qendrimin tim ,por udhetimi im me kaq stabilitet edhe kur perreth ka vetem cmenduri eshte bere e mundur prej MAsterit te Stabilitetit. E tani, ndihem si ne 'shtepi' perbrenda. Paqe.
E megjithate, e di qe pas fitoreve ka dicka akoma me te madhe qe pret. Fitorja thjesht me kujton se duhet te jem nje stjuardese e mire e gjerave qe me jane dhene nen dorezim. Nuk eshte fitorja ime ( ky eshte celesi qe te jem ekzemplare ne mirembajtjen e gjerave te fituara) nuk do jete kurre e imja edhe pse punova shume per te dhe e arrita. Sepse ne momentin qe do jete e imja do tundohesha ta ktheja ne idhull,ne dicka me te vlefshme se vete Zoti qe eshte dhuruesi i dhuratave.
Dhe ne momentin qe e le te me ike prej duarve, ne momentin qe nxjerr flamurin e bardhe ,ne momnetin qe vleresoj Zotin per ate cka bere, shijoj lirine,liria e te mos lidhurit emocionalisht, liria qe edhe pse me jane dhene shume gjera duhet te jem gati ti flijoj ato nqs do vije rasti, te mos 'i perqafoj' si maniake arritjet sikur po te mos identifikohesha me to, do humbisja fillin tim. Liria qe fitorja kryesore per mua nuk eshte arritja e dickaje,sesa eshte udhetimi,pikerisht ato grushtat, trysnia, sfidat qe testuan karakterin tim dhe e bene te rrafinohet ashtu sic metalurgu rrafinon guret per ti bere me te shkelyqer pas perpunimit,per ti hequr dhe pastruar gjerat e padobishme, per ta bere metalin me te shnderritshem.
Zoti qe adhuroj eshte Zoti i proceseve. Jane udhetimet ne vendet me te erreta te vetes dhe jetes dhe duke dale jashte tyre me nje drite me te shderritshme perbrenda, me nje miresi 3-fishuar,me nje perulesi kundrejt madheshtise se tij, me nje mencuri te rrafinuar dhe nje pasterti te testuar qe kane rendesi.
Gjerat arrihen-vetem kaq. 
Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|