Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Vajmedet
Gjithsej 26 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
arturm
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/12/2006
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 1195

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Mire po e formuloj ndryshe mendimin.
A jane ne fokusin e reformes se drejtesise keta dy persona qe kane denuar per vrasje nje njeri me me pak se nje vit burg.
Thjesht te pastrohet drejtesia nga keto dy persona.

absolutisht po
edhe nga ata qe dekretuan qe Trebicken e vrau qeni i vet
edhe nga ata qe shpetuan Lulin me procedure
edhe nga ata qe shpetuan Fatmir Mediun
edhe nga ata qe vendosen qe video e Ilir Metes ishte e manipuluar
edhe nga ata qe liruan Llupon apo Prendin
edhe nga ata qe liruan Fullanin
.
.
.
edhe nga Gjin Gjonajt e Jarencat e rradhes
etj etj etj

nga te gjithe Piktor, ti e di se si e mendoj une.

Une te fola per anen njerezore sepse (pavaresisht fajeve prinderore, e kush nga ne nuk ka gabuar me femijet, edhe pse jo ne grade te tille) nga cfare kam pare ketu ne Itali me te droguarit meshiroj c'do familje qe, per nje arsye apo per nje tjeter femija i hyn ne tunelin e droges.

Modifikuar nga arturm datë 07/11/2014 ora 03:13

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2014 02:59
arturm nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arturm Kërko mesazhe të tjera nga: arturm Shto arturm në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arturm në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arturm
Veteran ne forum

gjithashtu desha te them qe shume bij te politikaneve te majte jane te te njejtes kategori te ketij plehres, por me krahasim me baballaret e ketyre te fundit per Xhuvanet kam nje respekt te vecante.

P.s. po deshe te bej nje liste edhe te prokuroreve qe duhen pastruar Piktor

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2014 03:13
arturm nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arturm Kërko mesazhe të tjera nga: arturm Shto arturm në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arturm në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857

Citim:
Po citoj ato që tha arturm
gjithashtu desha te them qe ............................ per Xhuvanet kam nje respekt te vecante.

Kurse une kam per Dhimitrin (rrahmet paste ), ne vecanti. Kur shkoja ne Shqiperi-Tirane, i beja nje vizite ne shtepi dhe atije i behej qejfi qe e kujtoja.Ishte njeri i mire.

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2014 16:02
Vizioner nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vizioner Kliko këtu për të kontaktuar me Vizioner (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vizioner't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vizioner Shto Vizioner në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vizioner në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arturm
Veteran ne forum

Prandaj dhe une u pergjigja ne kete rast o Vizio, sepse me duket rasti tipik i nje fatkeqesie familjare ku "c'te ben femija ta ben perendia".

Shpresoj qe te kene aq guzim ata prinder dhe ta lene te kalbet ne burg ate femije, te pakten do ta kene gjalle se keshtu si e ka nisur do ta gjeje patjeter nje me "hundelesh" se vetja dhe do ta qerojne.

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2014 17:21
Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857

Thumbs up

Citim:

Shpresoj qe te kene aq guzim ata prinder dhe ta lene te kalbet ne burg ate femije, te pakten do ta kene gjalle se keshtu si e ka nisur do ta gjeje patjeter nje me "hundelesh" se vetja dhe do ta qerojne.

Gjyshja ime thonte "Nga Trendafili=Prinderit del dhe Ferre=femija(bime e keqe pa produkt dhe me gjemba), e nga Ferra del dhe Trendafil".
Kurse Babi im me thoshte "Me thuaj me ke rri (shok-shoqeri), te te them cje e cdo behesh ti".

...Shpesh, pamvaresisht edukates qe merr femija ne familie, shoqeria ndikon shume kristalizimin e personalitit, vetive e huqeve.
Besoj se te gjithe kur ishim te vegjel, kemi bere shpesh te kunderten a keshillave qe na jepte prinderi por te pakten ato veprime kunder qe kemi bere nuk kane qene te asaj mase per te perfunduar ne llum.

Dhe ate vrasesin, nuk do te thote qe edukata e familjes e coji deri ketu por, edhe nuk do te thote qe ato-prinderit jane fare pa faj. Jo se i kane thene atije me fjale "Behu vrases dhe drogaxhi", por i kane ferkuar gjithmone prapanicen-e kane mbrontur kur duhet ti jepnin ndihme. Dhe burgu eshte nje ndihme edhe pse per prinderin bie rende por, ja ku arriti tani, edhe me keq.
Jane keto prinder qe femijet e te cileve nuk marrin dozen e duhur te edukates sipas veprimit qe bejne, por ja shtrojne rrugen me qylym te kuq, femije qe i fshijne djerset me 500 eureshe, (rasti Guvernatorit, por jo vetem)mbase dhe prapanicen!!!!

Nejse, teme e gjere.

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2014 22:23
Vizioner nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vizioner Kliko këtu për të kontaktuar me Vizioner (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vizioner't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vizioner Shto Vizioner në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vizioner në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
raid
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/02/2012
Vendbanimi:
Mesazhe: 1139

Teme shume e gjere dhe e diskutuar ne shekuj. (nature vs nurture)

Megjithate nja dy fjale. Roli i edukates ne familje ka qene dhe eshte shume i mbivleresuar.
Ka mbizoteruar gjate mendimi qe njeriu lind me "blank slate" pra tru si nje flete e bardhe ku familja shkruan edukaten.
Kjo eshte e gabuar.

Gjenet e trasheguara kane rendesine kryesore ne sjelljen e njeriut. Njeriu lind i predispozuar per te qene i mire, i keq, i dhemshur apo psikopat.

Psh ky Konstandini, vetem disa minuta pasi vrau 4 vete i kishte thene policeve "me lini te shkoj se me fiket jeta".
Kjo tregon per nje psikopati te theksuar, dmth njerez me mendje te ftohte mund te vrasin e presin, pa ndjere asnje dhemshuri, e nderkohe duke u kujdesur per veten e tyre.

Te njejten sjellje m'u duk, por me doza to vogla, shfaqi edhe Luiza tek shprehte per "gjemen" qe i kishte rene asaj dhe familjes se saj, nderkohe qe gjema e vertete ishin 4 te vdekur.

Nuk eshte faji as i saj e as i djalit qe kane doza psikopatie. Tipart e trurit jane te trasheguara, sic jane te trasheguara tiparet e cdo organi tjeter (dikush ka zemer te forte e dikush te dobet, dikush ka metabolizem te mire e dikush jo).

Mesazh i vjetër 08 Nëntor 2014 00:22
raid nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të raid Kërko mesazhe të tjera nga: raid Shto raid në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto raid në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Citim:

absolutisht po
edhe nga ata qe dekretuan qe Trebicken e vrau qeni i vet
edhe nga ata qe shpetuan Lulin me procedure
edhe nga ata qe shpetuan Fatmir Mediun
edhe nga ata qe vendosen qe video e Ilir Metes ishte e manipuluar
edhe nga ata qe liruan Llupon apo Prendin
edhe nga ata qe liruan Fullanin
.
.
.
edhe nga Gjin Gjonajt e Jarencat e rradhes
etj etj etj

nga te gjithe Piktor, ti e di se si e mendoj une.

Une te fola per anen njerezore sepse (pavaresisht fajeve prinderore, e kush nga ne nuk ka gabuar me femijet, edhe pse jo ne grade te tille) nga cfare kam pare ketu ne Itali me te droguarit meshiroj c'do familje qe, per nje arsye apo per nje tjeter femija i hyn ne tunelin e droges.

Edhe une po shkruaj nja dy fjale sa per te shkruar. E di se nuk i lexon ashtu si duhet. Kjo eshte teme me vete me te njejtin titull. Ku trajtohet psikoza e njeriut pse ai eshte gjithmone i prire per te besuar gjera qe nuk duhen besuar. Reales dhe shpifjes. objektives dhe subjektives. Meqe keto nderthuren keqas ndermjet tyre.
Kur isha i vogel degjoja lloj lloj gjerash. Ne fund te fundit deri me sot nuk i kam besuar ndaj nuk jam ndeshur me to.
Thonin se ka fantazma, - kurre nuk pashe fantazma.
Thonin ka shtriga e shtrigaj, -kurre nuk ia kam njohur. Nese me eshte dashur te quaj dike shtrige, mund te kete qene ndonje mesuese, ndonje vajze ose ndonje thashethemxhie apo thashethemxhi.
E plot te tjera.
Tani tekthehemi tek realiteti.
Objektivisht une jam dakort ne parim se drejtesia ka problemet e saj. Ashtu sikurse jam i prirur te besoj se problemi i drejtesise nuk ka ngjyre por zgjyre: Them kete se nuk me mbushet mendja, zor se mund te besh drejtesi ne kete vend me kete fryme.
Besoj se ketu duhet te jesh dakort edhe ti.
Drejtesia sipas meje behet nepermjet ndeshkushmerise se personave si shembuj te korrupsionit etj e jo nepermjet heqim Hysenin e vejme Hysniun.
Mirpo kjo nuk i intereson askujt, flas per politikanet qe kerkojne te vejne ne pozicione kyçe te drejtesise njerez te tyre qe te jene te mbrojtur nga pandeshkueshmeria.
E para.
Me çfare argumenti nuk mund te rihapet çeshtja e korrupsionit te pretenduar prej jush per rrugen durres Kukes. Atehere ketu ligji çalon dhe duhet rishikuar qe kjo çeshtje dhe shume çeshtje si kjo te hapen e te ndeshkohen fajtoret. Gjithnje nese duam shtet te se drejtes.
Te njejten gje mund te them per Mediun e te tjeret qe citon ti.
Plus ose shto edhe qe me eshte mbushur mendja mua dhe ky nuk eshte faji im.
Qe te gjitha jane shpifje dhe nuk ka asnje element per ti inkriminuar perveçse shpifjeve te fabrikuara nga selia roze mbi kedo e gjithshka per te erresuar mendjet e njerzve dhe te shikojne fantazma dhe shtriga.
Them se ka funksionuar per bukuri dhe funksionon akoma perderisa askush nuk çohet e i kerkon llogari e ti thote te votuam per drejtesi per begati dhe jo per llafe te bukura dhe taksa e shtrengime.
E dyta.
Per çeshtjen e videos se Metes besoj se nuk eshte i inetersuar ai i pari juaj. Jo se i dhimbset por i duhet. Tjetra eshte se kjo do te ishte ngjarja e shekullit dhe nuk ka as bythe as komoditet ta beje Rama kete. Ne kete pike them me mire ta harrojme se ka lenduar shume dhe mund te lendoje akoma me shume. Me nje gje qe kush e di ku shtrihen fijet qe nuk e lejojne kurre Ramen ta beje nje hap te tille.
Trebicka vdiq. vdiq apo e vrane nuk jam ne gjendje ta di. Ajo qe di eshte se ishte shtetas amerikan dhe kane bere hetime dhe amerikanet per ate çeshtje.
Per komplote mund te flasim sa te duash.

Mesazh i vjetër 08 Nëntor 2014 01:01
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arturm
Veteran ne forum

Piktor, shikon qe (rastesisht) nganjehere kuptohemi ne te dy?

E lexova (ashtu si duhet) dhe jam dakort 100% me ty.

Ti gabon vetem ne nje aspekt, atehere kur thua "do heqin te vetet per te vene te tyret". Kjo nuk mund te behet Piktor, edhe teknikisht, sepse ne gjykate nuk eshte bashki ku mund ti nderrosh njerezit si te duash, per te vetmen arsye se ata jane (detyrimisht) nje rreth i kufizuar.
Keshtu qe, maksimumi mund ti nederrosh neper poste, ku ne postet kyce te vesh ata qe "politikani mendon" anojne nga ana jote.
Por kjo nuk nderron "sistemin e kalbesuar gjyqesor" apo jo?

Ok, tani une nuk jam utopist qe te mendoj se do kemi nje sitem gjyqesor "alla americana", dhe jemi dakort per kete apo jo?

Cfare duhet bere?

Ne rradhe te pare duhet qe te ndryshoje vete politika, ku te mos kete guxim politika (nga ana frika e opinionit publik) qe te hidhet ne mbrojtje te kujtdo politikani qe ndeshet me drejtesine.
Besoj qe Rama, me mospolitizimin e ceshtjeve, psh, Gjika dhe Fullani, e ka bere (te kuptohemi, nuk jam aq naiv qe te mos besoj qe luhen ndoshta guret mbrapa, por de jure u soll korrektesisht)

Ne rradhe te dyte duhet qe ti jepet dinjiteti qe i takon drejtesise. Si behet kjo? Duke hequr Gjinat me shoket e tjere 6 mujorsh,pjelle e nje mendjejeje idiote te kohes (ose, ne mos hiqen dot, te pakten ti vene neper gjykata fshatrash nqs ka, por jo ne KLD apo kryetare gjykatash se eshte turp).

Se treti ajo qe thua ti, te denohen gjyqtaret e korruptuar (ekonomikisht te pakten, sepse ka edhe korruptime te tjera).
Si behet kjo Piktor?
Jo duke grisur Nishani ate listen per te cilen flet ti, por (me inteligjence) ti shtoje asaj liste edhe emra te tjere, ne menyre qe perderisa PS-ja do qe "ti prese krahet" PD-se, me te njejten sepate kjo e fundit te prese edhe krahet e PS-se. Keshtu ndoshta pastrohet sistemi ne dyanesisht nga shume plehera.

Keto jane disa nga zgjidhjet qe mendoj une por ka edhe te tjera.

Shiko Piktor!
Perseris, une nuk jam utopist qe te mendoj qe ne nje vend fisnor/klanor/krahinor dhe ne si Shqiperia te jete Drejtesia qelibar.
Por ne vitet e Berishes u krijua nje proces shume i rrezikshem ku, politikani nuk te jepte leke per te shpetuar (une jam i bindur qe Jarenca apo ata te Lulit nuk kane marre asnje lek per proceset gjyqesore) POR TE JEPTE MBROJTJE QE GJYQTARI TE KORRTE SA ME SHUME ME PROCESET NORMALE (Jarenca nuk ka marre leke per zgjedhjet, por ato leke i ka marre 100 fish me proceset normale qe ka ndejekur gjate vazhdimit te detyres duke e ditur qe kishte imunitetin e politikanit qe kish shpetuar).
Ky eshte nje proces shume i rrezikshem sepse me ane te ketyre "qokave" keta gjyqtare (por edhe prokurore) kane bere kerdine me sistemin gjyqesor te shkalles se dyte e te trete (+ ate civil).
Dhe qytetari nuk ka cfare tu beje.
Sistemi gjyqesor eshte i rendesishem ne jeten e nje vendi Piktor. A e ke pyetur ndonjehere veten pse sillet korrektesisht policia (psh) me neve ne shtetet ku jetojme? Jo se na duan fort se nuk do na kursenin, jo! Sepse e dine qe nqs dalin jashte gardhit shumica e probabilitetit eshte qe ta paguajne. Kjo ben qe shteti te funksionoje Piktor.
Eshte fiziollogjike qe edhe ketu politikanet, apo super te pasurit, nuk "pergjigjen" ne te njejten menyre para Drejtesise si ai qytetari i thjeshte, por te pakten ne problematikat e jetes se perditeshme Drejtesia (mire apo keq) funksionon.
Po s'funksionoi Drejtesia nuk funksionon asgje Piktor (mendo vetem pronat).
Perseris, eshte nje beteje e rendesishme kjo e Drejtesise ne Shqiperi dhe mendoj se (deri tani) Rama ka vepruar drejt dhe Berisha gabim (kjo ne baze te sjelljes se Rames ne rastet Fullani, Gjika, Xhuvani). Kjo s'do te thote qe une pretendoj 100%-shin, por jane hapat e para, dhe duhet te vazhdojne ne kete drejtim.

Prandaj thuaji Jarit, qe ne vend qe ta grisi ate listen e PS le ti shtoje po aq emra nga ana e tij (me zgjuarsi) dhe le ti denoje te gjithe ata gjykates. Kjo do sherbeje si mesim per te tjeret.

Kaq se u zgjata shume.

P.s. Sa per rastet:
E Metes jam dakort me ty (por denimi i Metes do ishte ai 100%-shi ku une nuk shpresoj, thejsht per te qene objektiv)
E Lulit, nga ana ime mendoj (ndoshta ti jo) qe nje rruge 53 km qe te kushtoje 1 miliard dollare duhet te kete korrupsion patjeter (kjo ne parim), por edhe gjyqi ndaj Lulit (edhe po te me thuash qe te respektojme Drejtesin) nuk u mbyll me pafajesi POR ME PROCEDURE. Duhet te jesh dakort me mua qe "procedura" nuk do te thote pafajesi, apo jo? Keshtu qe nuk hyn paragjykimi ne kete rast. Po ti, a je i bindur qe, si thua ti, po te permiresohet ligji per te rihetuar Lulin apo te tjere si ai, ti, apo te tjere, nuk do akuzoni qe po sulmohet opozita? Ketu eshte problemi.

Mesazh i vjetër 08 Nëntor 2014 13:33
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Citim:
Po citoj ato që tha raid
Teme shume e gjere dhe e diskutuar ne shekuj. (nature vs nurture)

Megjithate nja dy fjale. Roli i edukates ne familje ka qene dhe eshte shume i mbivleresuar.
Ka mbizoteruar gjate mendimi qe njeriu lind me "blank slate" pra tru si nje flete e bardhe ku familja shkruan edukaten.
Kjo eshte e gabuar.

Gjenet e trasheguara kane rendesine kryesore ne sjelljen e njeriut. Njeriu lind i predispozuar per te qene i mire, i keq, i dhemshur apo psikopat.

Psh ky Konstandini, vetem disa minuta pasi vrau 4 vete i kishte thene policeve "me lini te shkoj se me fiket jeta".
Kjo tregon per nje psikopati te theksuar, dmth njerez me mendje te ftohte mund te vrasin e presin, pa ndjere asnje dhemshuri, e nderkohe duke u kujdesur per veten e tyre.

Te njejten sjellje m'u duk, por me doza to vogla, shfaqi edhe Luiza tek shprehte per "gjemen" qe i kishte rene asaj dhe familjes se saj, nderkohe qe gjema e vertete ishin 4 te vdekur.

Nuk eshte faji as i saj e as i djalit qe kane doza psikopatie. Tipart e trurit jane te trasheguara, sic jane te trasheguara tiparet e cdo organi tjeter (dikush ka zemer te forte e dikush te dobet, dikush ka metabolizem te mire e dikush jo).

Shume dakord me kto qe thua raid. Kte Doja te theksoja me siper.
Shume self centered me kto informime qe kam pare deri tani si familje kta xhuvanajt. Pastaj ai cuni duket puro north afrikan kshtu ne ftyre.
Ne ameirke ndodhin plot krime te tilla por familja prinderit gjithmone shprehin keqardhjen per viktimat. Biles luten per familjen e viktimave.
Ne shqiperi kemi fise rraca shume te pista por edhe shume noble.
Kam lexuar diku per nje zone te veriout qe emrin spo ja permend qe nje anglez kishte studiuar zonat tona dhe veset/vetijt e cdo zone. Per kte fisin/tribe thoshte qe nese nuk kane lidhje gjaku me ty atyre vetem plumbi i dhimbset se e harxhuan se jeta apo kosiderata per deme qe bejn tek tjetri as nuk ju hyne ne trurin e tyre as edhe per nje sekond. Kte e kam verjetur qe eshte 100% e sakte.

Mesazh i vjetër 08 Nëntor 2014 23:25
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Citim:
Piktor, shikon qe (rastesisht) nganjehere kuptohemi ne te dy?

E lexova (ashtu si duhet) dhe jam dakort 100% me ty.

Ti gabon vetem ne nje aspekt, atehere kur thua "do heqin te vetet per te vene te tyret". Kjo nuk mund te behet Piktor, edhe teknikisht, sepse ne gjykate nuk eshte bashki ku mund ti nderrosh njerezit si te duash, per te vetmen arsye se ata jane (detyrimisht) nje rreth i kufizuar.
Keshtu qe, maksimumi mund ti nederrosh neper poste, ku ne postet kyce te vesh ata qe "politikani mendon" anojne nga ana jote.
Por kjo nuk nderron "sistemin e kalbesuar gjyqesor" apo jo?

Ok, tani une nuk jam utopist qe te mendoj se do kemi nje sitem gjyqesor "alla americana", dhe jemi dakort per kete apo jo?

Cfare duhet bere?

Ne rradhe te pare duhet qe te ndryshoje vete politika, ku te mos kete guxim politika (nga ana frika e opinionit publik) qe te hidhet ne mbrojtje te kujtdo politikani qe ndeshet me drejtesine.
Besoj qe Rama, me mospolitizimin e ceshtjeve, psh, Gjika dhe Fullani, e ka bere (te kuptohemi, nuk jam aq naiv qe te mos besoj qe luhen ndoshta guret mbrapa, por de jure u soll korrektesisht)

Ne rradhe te dyte duhet qe ti jepet dinjiteti qe i takon drejtesise. Si behet kjo? Duke hequr Gjinat me shoket e tjere 6 mujorsh,pjelle e nje mendjejeje idiote te kohes (ose, ne mos hiqen dot, te pakten ti vene neper gjykata fshatrash nqs ka, por jo ne KLD apo kryetare gjykatash se eshte turp).

Se treti ajo qe thua ti, te denohen gjyqtaret e korruptuar (ekonomikisht te pakten, sepse ka edhe korruptime te tjera).
Si behet kjo Piktor?
Jo duke grisur Nishani ate listen per te cilen flet ti, por (me inteligjence) ti shtoje asaj liste edhe emra te tjere, ne menyre qe perderisa PS-ja do qe "ti prese krahet" PD-se, me te njejten sepate kjo e fundit te prese edhe krahet e PS-se. Keshtu ndoshta pastrohet sistemi ne dyanesisht nga shume plehera.

Keto jane disa nga zgjidhjet qe mendoj une por ka edhe te tjera.

Shiko Piktor!
Perseris, une nuk jam utopist qe te mendoj qe ne nje vend fisnor/klanor/krahinor dhe ne si Shqiperia te jete Drejtesia qelibar.
Por ne vitet e Berishes u krijua nje proces shume i rrezikshem ku, politikani nuk te jepte leke per te shpetuar (une jam i bindur qe Jarenca apo ata te Lulit nuk kane marre asnje lek per proceset gjyqesore) POR TE JEPTE MBROJTJE QE GJYQTARI TE KORRTE SA ME SHUME ME PROCESET NORMALE (Jarenca nuk ka marre leke per zgjedhjet, por ato leke i ka marre 100 fish me proceset normale qe ka ndejekur gjate vazhdimit te detyres duke e ditur qe kishte imunitetin e politikanit qe kish shpetuar).
Ky eshte nje proces shume i rrezikshem sepse me ane te ketyre "qokave" keta gjyqtare (por edhe prokurore) kane bere kerdine me sistemin gjyqesor te shkalles se dyte e te trete (+ ate civil).
Dhe qytetari nuk ka cfare tu beje.
Sistemi gjyqesor eshte i rendesishem ne jeten e nje vendi Piktor. A e ke pyetur ndonjehere veten pse sillet korrektesisht policia (psh) me neve ne shtetet ku jetojme? Jo se na duan fort se nuk do na kursenin, jo! Sepse e dine qe nqs dalin jashte gardhit shumica e probabilitetit eshte qe ta paguajne. Kjo ben qe shteti te funksionoje Piktor.
Eshte fiziollogjike qe edhe ketu politikanet, apo super te pasurit, nuk "pergjigjen" ne te njejten menyre para Drejtesise si ai qytetari i thjeshte, por te pakten ne problematikat e jetes se perditeshme Drejtesia (mire apo keq) funksionon.
Po s'funksionoi Drejtesia nuk funksionon asgje Piktor (mendo vetem pronat).
Perseris, eshte nje beteje e rendesishme kjo e Drejtesise ne Shqiperi dhe mendoj se (deri tani) Rama ka vepruar drejt dhe Berisha gabim (kjo ne baze te sjelljes se Rames ne rastet Fullani, Gjika, Xhuvani). Kjo s'do te thote qe une pretendoj 100%-shin, por jane hapat e para, dhe duhet te vazhdojne ne kete drejtim.

Prandaj thuaji Jarit, qe ne vend qe ta grisi ate listen e PS le ti shtoje po aq emra nga ana e tij (me zgjuarsi) dhe le ti denoje te gjithe ata gjykates. Kjo do sherbeje si mesim per te tjeret.

Kaq se u zgjata shume.

P.s. Sa per rastet:
E Metes jam dakort me ty (por denimi i Metes do ishte ai 100%-shi ku une nuk shpresoj, thejsht per te qene objektiv)
E Lulit, nga ana ime mendoj (ndoshta ti jo) qe nje rruge 53 km qe te kushtoje 1 miliard dollare duhet te kete korrupsion patjeter (kjo ne parim), por edhe gjyqi ndaj Lulit (edhe po te me thuash qe te respektojme Drejtesin) nuk u mbyll me pafajesi POR ME PROCEDURE. Duhet te jesh dakort me mua qe "procedura" nuk do te thote pafajesi, apo jo? Keshtu qe nuk hyn paragjykimi ne kete rast. Po ti, a je i bindur qe, si thua ti, po te permiresohet ligji per te rihetuar Lulin apo te tjere si ai, ti, apo te tjere, nuk do akuzoni qe po sulmohet opozita? Ketu eshte problemi.

Thuji Rames te plase ne burg ata te Vlores Sarandes Durrsit e Lezhes si fillim se eshte qelb rende muhabeti. Kur te mbaroje me keta kam gati listen tjeter.

Mesazh i vjetër 08 Nëntor 2014 23:51
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 12:07 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 26 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Vajmedet

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar