edlira
Anetar i ri
Regjistruar: 15/03/2004
Vendbanimi: nancy, france
Mesazhe: 4
|
shqiperia, dashuria dhe urrejtja ime me e madhe
ti shqiperi me jep nder, me jep emrin shqipetar, zemren ti ma gatove, plot me deshire e me zjarr.
kam kater vjet qe jam larguar nga shqperia. fjala e urte 'larg syve, larg zemres" nuk qenka e vertete per atdheun, sa me shume kalon koha, aq me e veshtire behet jeta larg tij. me pelqen shume titulli "shqiperia, brenga e shpirtit tim", sapo e lexova, me shkuan lote nga syte. dje kendova ne nje koncert ketu dhe prézantimin e kenges e bera shqip. me del gjumi naten dhe shokut tim francez i flas shqip. flas ne telefon me prinderit dhe i ndjej se si po plaken... dhe une jam larg. e di qe nje dite do te kthehem, mezi po pres. por here pas here kam ndjenjen sikur shqiperia eshte armiku yne me i madh, mendoj per gjithe ata intelektuale qe u kthyen ne shqiperi pas luftes dhe rane ne burgjet e diktatures. me kujtohet edhe deshira e madhe me te cilen u nisa ne france, ne kete vend ku m'u hapen shume horizonte dhe mesova shume e mesoj akoma, ku ndjeva avantazhet e lirise, kultures, qyteterimit dhe frikesohem kur mendoj burgjet psikologjike,
injorancen, varferine, anakronizmin qe ka pllakosur shqiperine. por mendoj edhe per vlerat njerezore, familjen, solidaritetin qe jane me te rralla ketej dhe trishtohem. jemi te gjithe ne nje kryqezim, te vijme apo te ikim. koha do te na e jape pergjigjen. kur te ndjejme se s'na ka ngelur me gje per te bere ne kurbet, do te kthehemi me gjithe sa kemi mesuar per t'i vene ne sherbim te memedheut.