Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Shqiperia, traditat kulturore > Sa atdhetare jemi ne shqiptaret? Vlerësimi i Temës: 7 votime, mesatarja 4.71.
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
ENISS
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 28/12/2002
Vendbanimi: AL
Mesazhe: 251

Sa atdhetare jemi ne shqiptaret?

Pershendetje,
ju lutem, per nga rendesia e kesaj teme, do te ishte mire te jepnit te gjithe mendimet tuaja edhe nga eksperienca me bashkeatdhetaret, sidomos ata qe jane jashte ndoshta iu eshte dashur ta kuptojne me mire se sa nacionaliste jemi ne shqiptaret.
Kjo ka te beje shume edhe me psikologjine e temperamentin tone, kulturen, historine, zakonet e traditat tona.
Por a e njohim historine ne Shqiptaret? A eshte e bukur Shqiperia?
Sa atdhetare jemi? Kur e keni ndjere atdhedashurine me veten tuaj, nese ka pasur nje moment te tille.
Dhe ne fund, ajo per te cilen ja bej shpesh pyetje vetes...
''Per cfare na -ka ngelur- te krenohemi ne shqiptareve???''

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 08 Maj 2004 00:16
ENISS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ENISS Kliko këtu për të kontaktuar me ENISS (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ENISS't! Kërko mesazhe të tjera nga: ENISS Shto ENISS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ENISS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

Te ndiesh se je atdhetare duhet te jesh larg vendin qe ke lindur. Te te mari malli edhe per balten e kuqe qe shqiperia ka.
Une kam 7 vjet qe jam larguar nga shqiperia dhe jam adoptuar me jetesen e ketushme, por asnjehere nuk them qe une u largova nga ai vend dhe nuk dua te flas me shqip, nuk dua te di per kulturen, historine, zakonet e traditave tona. Besoj se ne shqiptaret qe nuk ndodhemi aktualisht ne vendin tone i ruajm me shume traditat, kulturen etc.....

Me vendin tim une krenohem per natyren e bukur qe shqiperia ka, pavarsisht se njerezimi nuk di ta mbaj ate, krenohem per kulturen e bukur qe ka, gjuhen e saj qe po mundohem mos ta harroj. Por jo gjithe njerezit mendojn keshtu! Kam ven re shume familje shqiptare qe, femijet e tyre kan lindur ketu, nuk mundohen qe ti mesojn gjuhen shqipe ose mos ta coj me larg, goca e dajes tim me mua flet vetem anglisht sps e ka me te lehte te flasi anglisht ose ka shume turp ti thot shoqerise se saj qe ajo vet eshte shqiptare. Nuk e di por dua te shtoj edhe kete gje..vendlindja asnjehere nuk harrohet.
Te duash Atdheun eshte fisnikeri, eshte shpirtemadhesi, sepse Atdheu per secilin shqiptar neper bote ka fytyren e nenes e te babait, te motres e
vellai e te gjithe atyre.

Mesazh i vjetër 09 Maj 2004 22:20
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
elbasanlliu_2003
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/01/2003
Vendbanimi: elbasan
Mesazhe: 105

Hirushe e ke gabim zemer.Ajo qe ndjen njeriu kur eshte larg atdheut eshte thjesht mall per atdheun dhe jo atdhedashuri.Pse ti kur je larg atdheut dhe te merr malli per nenen e quan mamidashuri dhe atehere e kupton qe e do nenen apo familjen?Eshte normale qe do ta duash atdheun kur je larg,sepse ne atdhe ke familjen,shoket,ke te kaluaren qe per moshen tende duke u nisur dhe nga nicku e quajme femijeri,dhe larg atdheut ne nje bote ku nuk te njohin dhe te afrojne kollaj e ndjen me shume nevojen e asaj qe ke lene,pra ke lene atdheun.Duke ndjere shume boshllek te hypen nje deshire e madhe qe kalon edhe ne delir per ate qe ke lene mbrapa dhe qe e perceptoni direkt si atdhedashuri.Po harruat ju dhjetra forumiste ,atdhetare te dashur sesa me deshire e late atdheun?Me thoni ju atdhetaret sa fjalor te pasur banal keni leshuar per kete vend,qe perseri gabimisht sic ngaterroni mallin me atdhedashurine,ngaterronit plehrat e politikes,antishqiptaret e medhenj me memedheun.Tani u kujtuat ju per bukurite e Shqiperise kur ju ka rene kurrizi ngushte neper bote duke studjuar dhe punuar?Atdheu dahurohet qysh kur je ne atdhe,dhe jo kur je larg perkujdesjeve te familjes,dhe qyfyreve te shoqerise,dhe lodrave te femijerise.Moter une e dua atdheun.Kam shume deshire te largohem qe te rregulloj jeten dhe te shmang klimen mbytese te antishqiptarizmit politik qe ka uzurpuar arteriet e Atdheut.E dij shume mire qe do me cmendi malli dhe dashuria per atdheun,por robi duron dhe me shume se guri.E dua aq shume vendin tim sa rrethi shoqeror dhe me tej me shohin si nje Don Kishot.Kur shume shqiptare(nisur dhe nga injoranca) thonin se Amerika ka intersa ne kosove,une thoja shyqyr Zotit qe nderhyri Amerika dhe po shpeton kombin tim nga therja.Hirushe jo se po te akuzoj ty dhe te tjeret per mungese atdhedashurije,por kur eshte tema per atdhedashuri duhet te jeni te ndergjegjshem se cfare eshte dashurija per atdheun.Sekur te gjithe shqiptaret ta braktisnin atdheun(gje qe shumica e deshiron) dhe pastaj larg atdheut te ndjenin dashuri?Atdhedashuria e vertete eshte patologjike,nuk e kupton dot si te pushton,eshte seder,krenari,vetmohim ndonjehere,eshte gare,eshte pune dhe me kryesorja kulture.Te dish, te mesosh,cdo gje rreth vendit tend dhe shume gjera rreth botes dhe popujve.Hirushe kam aq shume per te thene sa po ngaterrohem,por po te them nje gje simbolike.Kengen shqip kur e deggjon ne Shqiperi quhesh adhurues i kenges shqiptare,kurse kur nuk te ka pelqyer ndonjehere ne shqipri dhe e degjon ne mes te greqise,amerikes,italise,anglise,etc. dhe te dalin lot,cfare atehere te te quaj adhurues te kendes shqiptare?Vellezerit Frasheri nuk ishin patriote sepse jetonin larg Shqiperise,por sepse e kishin ne shpirt atdhedashurine ne shpirt dhe donin me te miren per vendin e tyre.Fol per dashurine qe ndjen per atdheun dhe shqiptaret dhe jo per mallin.OK?
He se bera shaka,se atdhetare je.Ulerit fort kur te lozi kombetarja jone e futbollit.U dalldise ndopak kur kendoi Anjeza Shahini?Hallall.E mbylla me ty Hirushe.Sa vjec je?Se kam frike mos te lendoj me kete postim,por ne fakt gabimi eshte i Enissit, qe e nxjerr atdhedashurine dhe nacionalizmin jashte atdheut,si ne kohet kur atdhetaret mergonin dhe perndiqeshin nga pushtuesit.Une jam ne atdheun tim.Une jam nacionalist(dhe pak extremist).Une jam mesues anglishtjeje,dhe rroga me del vetem per konsum personal(kafe,cigare,internet).Ja te shprehem pak gabim:"Cfare me ka dhene atdheu mua?jo atdheu,por demonet qe na kane sunduar dhe po na sundojne,makutet qe nuk nginjen duke u majmur mbi ne dhe duke na perdhosur virtytet dhe emrin e mire.Ata qe po e fusin sedren,krenarine,besen e shqiptareve ne nje zarf me leke, dhe qe e kane katandisur burrerine shqiptare tek guximi per te trafikuar droge dhe njerez.Me gjuhen e kujt flet zonjushe Eniss kur pyet se me cfare na ka ngelur te krenohemi ne shqiptareve?me gjuhen tone te bukur,me kalane e krujes dhe historine e saj,me Skenderbeun,me Frashellinjte,me bregdetin,me malet,me bujarine tone, me tolerancen tone fetare(neper bote eshte shume problem),me bukurine tone(jemi komb i bukur),me Ismail Kadarene,me Fan Nolin,me Anjeza Shahinin,me femijet shqiptare qe dalin shkelqyeshem neper shkollat neper bote,edhe plot te tjera qe mund ti shtosh dhe ti dhe hirushja ne postimet respektive.Kemi dhe per cfare te na skuqet faqja.Po ka popull qe nuk skuqet?Mund ta lajne gjermanet gjakun e popujve qe derdhen gjysherit e tyre ne 1944?Mafia Italiane akoma mbahet e forte ne amerike dhe evrope,mos flasim per mafian ruse,kineze,dhe terroristet e ndryshem qe jane neper bote.Shqiptari nuk i ka shkaktuar vuajtje dhe probleme popujve,aq sa i kane shkaktuar popujt shqiptareve dhe njeri tjetrit(kujtoni luftrat e pergjakshme e para dhe e dyta).
Po e mbyll i kenaqur qe dhashe mendimin tim ne nje site qe lexohet dhe qe pretendohet te jete i frekuentuar nga njerez me kulture dhe shqiptare te mire.
P.s.Cdo gje qe kam shkruajtur ketu eshte thjesht nje reagim i imi prej patrioti dhe nuk dua te shkaktoj ndonje reagim personal,aq me shume te me ngaterrojne,me forumiste te tjere,qe eshte normale ne kete mishmash nicke-sh.

Mesazh i vjetër 18 Maj 2004 17:04
elbasanlliu_2003 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të elbasanlliu_2003 Kliko këtu për të kontaktuar me elbasanlliu_2003 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: elbasanlliu_2003 Shto elbasanlliu_2003 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto elbasanlliu_2003 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ENISS
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 28/12/2002
Vendbanimi: AL
Mesazhe: 251

Cituar nga elbasanlliu:
...por ne fakt gabimi eshte i Enissit, qe e nxjerr atdhedashurine dhe nacionalizmin jashte atdheut,si ne kohet kur atdhetaret mergonin dhe perndiqeshin nga pushtuesit.

Mua sme duket se mesazhi im eshte dhe aq i komplikuar per nga permbajtja dhe nga ajo qe dua te trajtojme ne kete diskutim.
Por per disa nuk duhet shume qe tu merren kembet... edhe pse kam shprehur qarte e kam sqaruar se ku qendron qellimi i temes.
Nuk kam pyetur sa patriote apo sa nacionaliste jane shqiptare, por me pelqente me shume te pyesja sa 'atdhetare' jane shqipetaret se me tingellon me bukur, dhe presupozohet se prononcimet me te shumta mund te ishin nga mergimtaret larg atdheut. 'Atdhe' ka me shume dashuri brenda dhe perkon pak me nje nxitje ndjesore apo pergjegjesi per prononcim, nderkohe qe 'nacionalitet' me duket me e ftohte e me formale, eshte thjeshte si nje perkatesi e nje nacionaliteti te caktuar dhe na duhet ta ruajme detyrimisht. Thjeshte pershtypje e imja jo e bazuar vecanerisht diku. Pastaj... 'sa atdhetare' ndryshe nga 'sa nacionaliste', ka nje mesazh te vecante thelle thelle. Pikerisht kur ne, jo pak bashkekombas tane i kemi jashte te shperndare ne cdo vend te botes, dhe kur nje pjese e konsiderueshme e trurit shqiptar ndodhen andej (duke dhene kontribute qe humbasin duke mos marre vleren finale qe do te merrnin ne vendin e tyre), percohet nje mesazh ndergjegjesues, jo thjeshte i ftojme ne kete diskutim... (!?)
Por gjithesesi pyetjen te gjithe e kuptojme, resto eshte thjeshte ''lodra llafesh'' elbasanlli

Cituar nga elbasanlliu:
Me gjuhen e kujt flet zonjushe Eniss kur pyet se me cfare na ka ngelur te krenohemi ne shqiptareve?

Shiko, te duash e te respektosh vendin tend, mendoj se ka te beje nder te tjera me nje diskutim realist. Dhe te diskutosh realisht ka te beje me njohjen e thelle e te kenaqshme te realitetit shqiptar me te bukuren dhe te shemtuaren perbrenda tij.
Kam shume per te shtuar ne kete teme ne prononcimet vijuese, por per momentin nuk do te deshiroja te jepja nje ndikim ne kete stad te zvillimit te temes per prononcuesit.

A ka pasur nje moment per ju kur e keni mohuar ''te qenit shqiptar'' ???

c ya

Mesazh i vjetër 18 Maj 2004 17:59
ENISS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ENISS Kliko këtu për të kontaktuar me ENISS (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ENISS't! Kërko mesazhe të tjera nga: ENISS Shto ENISS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ENISS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BETERRI
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 04/05/2004
Vendbanimi: belgjike
Mesazhe: 185

Atdhetare...

Per mendimin tim ne shqiptaret jemi shume atdhetare por nuk dime ta tregojme kete gje,kush do lejonte (nga ata qe banojne jashte shtetit)qe nje i huaj te shante shqiperine??Besoj qe cdonjeri nga ne do ti hidhej ne fyt.

Mesazh i vjetër 18 Maj 2004 18:12
BETERRI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BETERRI Kliko këtu për të kontaktuar me BETERRI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BETERRI Shto BETERRI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BETERRI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dodgy
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/03/2004
Vendbanimi: angli
Mesazhe: 470

?

UN ka 14 vjet qe e kam len Shqiprin dhe do te thoja qe Shqiprin nuk e ndrroj me asnji vend te botes,lagjen edhe shoket e lagjes gallatat nuk do ti ndrroja me asnji gje.me mungon dajti liqeni fusha ku loznim top me mungon ajo mbasditja qe nuk bonim gje tjeter vetem vinim verdall edhe loznim.me mungon me dal per qef me bo ndonji gallat.Akoma megjithse kan kaluar kaq vjet jetoj me ate imazh qe kemi kaluar ne shqiperi.
Sa per njerzit do te thoja se po mos te kishim ket fukarallik qe kemi do ishim me te miret ne bot,po ndoshta keto hallet mund te na ken ndryshuar pak,per tani nuk e di me mir edin ata qe jetojn atje.
Un per vete kudo qe kam qen te gjith e din qe jam shqiptar dhe e them me plot gojen,gjithmon kur bie muhabeti me te tjeret them se jemi nje vend i mrekullushem.
Te gjith keto qe njof e din qe jam shqiptar me respektojn jasht mase dhe me duket se kan harruar dhe origjinen time,dua te them se koha i tregon te gjitha tregon njeriun dhe gjithshka rrotull teje dhe esht me e mir te thuash ate qe je.
Dhe un them se vlerat tona dhe te vendit ton do te dalin akoma me mir me kalimin e kohes.
Shqipria eshte memedheu yne dhe sido qe te jet esht e jona.
Nuk dua te vdes dhe mos ta shikoj si nje kopesht me lule
E fundit do te thoja se Hirushja ka te drejt qe thot se ne qe jetojm jasht mendojm me shum per Shqiprin

Mesazh i vjetër 18 Maj 2004 19:07
dodgy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dodgy Kliko këtu për të kontaktuar me dodgy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dodgy Shto dodgy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dodgy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

Oh djali...nese une e kuptova gabim pyetjen, nuk ishte nevoja te tregoje vuajtjet e shqiptareve me ate ironin tende dhe me talljen tende.
E pranoj qe nuk e kam kuptuar mire temen por ama as ti dhe as kush tjeter nuk do e kuptoj se perse largohet nje Shqiptar nga Shqiperia? Nuk eshte vetem ekonomia, nuk eshte vetem politika ose e ardhmja tyre ne atdhe, ka me mijera probleme qe has nje shqiptar qe vendos te largohet. Pastaj c'te hyn ne xhep mosha ime Zoteri...nese te duket vetja i zgjuar dhe me shume provoje nga jeta atehere e respektoj kete gje po nese mundohesh te tallesh me ato pak fjale qe une permenda, atehere je njeriu me i ulet qe kam pare dhe qe meresh me nje anetare qe kerkon te di sa me shume per Shqiperine dhe ndoshta, duket e paditur sps ka vite qe nuk e degjon ose shikon per ate vend.
Pse, zoteri nuk je larguar asnjehere nga Shqiperia ti ose me mire te pyes nga i di ti gjithe keto informacione qe ndien nje Shqiptare kur eshte larg atdheut?? Saper mua....nuk me njeh dhe do ishte mire te beje pyetje para se te ju pergjigjeshe pyetjeve vet.
Ah, po mos te harroj, lere Enissin se ajo e shtroj pyetjen shume mire, isha une ajo qe e shkruajta anasjelltas.

Mesazh i vjetër 19 Maj 2004 00:34
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
elbasanlliu_2003
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/01/2003
Vendbanimi: elbasan
Mesazhe: 105

Per enissin

Zonjushe une bera nje post scriptum ne fund te postimit tim,dhe jam i sinqerte kur them qe nuk doja te shkaktoja reagime personale se ne fakt as e kisha ndermend dhe biles nuk do kthej pergjigje si shenje sinqeriteti.Edhe njehere mos me keqkupto dhe mos me ngaterro.Tema eshte e hapur per te gjithe dhe e mbyllur per mua,kur ti i quan lojra fjalesh dhe sorrollatje te miat postimin ku une vertet e ndjej,prandaj sa e pashe temen shkruajta,por ashtu e gjukova,dhe nuk kisha ndermend te paragjykoja.ok

Me respekt Bimi

Mesazh i vjetër 19 Maj 2004 02:24
elbasanlliu_2003 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të elbasanlliu_2003 Kliko këtu për të kontaktuar me elbasanlliu_2003 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: elbasanlliu_2003 Shto elbasanlliu_2003 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto elbasanlliu_2003 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Une per vete ketu jetoj dhe megjithese po te me jepej mundesia do iokja jashte perseri e them qe me vendin tim nuk krahasoj asnje vend tjeter.Qe jam nacionalist ne kuptimin e mire te fjales jam qe c ke me te.
Tung njerez.

Mesazh i vjetër 19 Maj 2004 14:33
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
déjà-vu
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/02/2003
Vendbanimi: Tortoreto Lido
Mesazhe: 940

Citoj Beterri:
Per mendimin tim ne shqiptaret jemi shume atdhetare por nuk dime ta tregojme kete gje,kush do lejonte (nga ata qe banojne jashte shtetit)qe nje i huaj te shante shqiperine??Besoj qe cdonjeri nga ne do ti hidhej ne fyt.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Imagjinoj qe te te pyesnin ty ''çfare mendon kete shtet??'',kudo qofte ai shtet,jam mese i sigurt qe do kishe nje pergjigje per te dhene.
Pozitive apo negative qofte kjo e fundit tregon qe brenda teje nje ide e ke.

Une nuk jam atdhetar.
Po te heqesh flamurin nga muri i dhomes time,te gjithe ata qe si fis kane vdekur ne luftrat e ndryshme per çlirim dhe dije,ate qe im ate me ka mesuar qe i vogel,pasionin me te cilen habitesha mbi veprat e nje grushti rilindas ne luften e tyre per pavaresi.....une nuk jam atdhetar.

Une ngelem ajo porta e shkaterruar e Ambasades Shqipetare ne Rome,ngelem ai flamur i grrisur dhe i dale ngjyre qe valevitej nga halli .

Duke hequr ato me siper çfare eshte ne vetvete ''atdhedashuria''??

Mesazh i vjetër 19 Maj 2004 16:31
déjà-vu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të déjà-vu Kliko këtu për të kontaktuar me déjà-vu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: déjà-vu Shto déjà-vu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto déjà-vu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 12:45 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Shqiperia, traditat kulturore > Sa atdhetare jemi ne shqiptaret?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar