Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 117 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ceshtja kosovare dhe me gjere (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=162)
-- Shqiperia Etnike (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=125)

Postuar nga botaed datë 05 Shkurt 2003 - 18:16:

sqarim

Nuk kam mohuar qe jane bere masakra por sic e thashe dhe me lart numri i te vrareve eshte shtuar ne menyre kolosale nga propaganda amerikane.Nuk mund te thuash qe jane vrare dhe jan futur ne varre masive 150000 sshqipetare kur ishin vetem qindra.Dhe po ta shpjegoj edhe nje here qe njerezit qe kan bere krime kan qene te verbuar nga nje propagande shekullore kunder shqipetareve.Une di aq sa mjafton te jystifikoj ato qe po them nga historia.Vetem ne nje edicion lajmesh ne beograd flitej per shqipetare te ken vrare dhe perdhunuar femije (kjo nuk ishte e vertete por pjese e propagandes serbe)kestu qe cfar pret ti nga popullata serbe?qe te bie ne dashuri me shqiptaret?Une jam shqipetar dhe edhe une e kam kultivuar ate urrejtjen per serbet gradualisht por mendoj qe sot eshte e gabuar dhe se jemi ne ata qe na takon te paret te hapim dyert drejte nje ballkani me te civilizuar.me respekt botaed

Postuar nga Kosovari datë 06 Shkurt 2003 - 00:17:

Aha

Nuk e di se si me ta shpjeguar. Ai person ka lindur ne Kosove ndoshta ka punuar ne posten e Kosoves dhe mandej i ka prere ne fyt komshite e tij. Si mund te jete i verbuar nga propaganda, thjeshte ai ka kryer masaker sepse ai eshte shume larg nga vrasja me aparamendim.

Thjeshte si student ne Drejtesine Kriminale une as qe mund ta parnoj nje argument te tille.

Une nuk i urrej te tere Serbet mirpo shumicen e tyre, edhe ju a kam thene haptas edhe serbeve. Nese ata mendojne se Kosova eshte zemra e Serbise ateher ata kane mbetur pa zemer.

Deri heren tjeter tung

Postuar nga Endri datë 06 Shkurt 2003 - 07:07:

Kosovari

Ne lufte cdo gje eshte e temerrshme
ne te njejten gje edhe ndonje serb mund te postoje fotot e tij duke thene shiko ci kane bere shqiptaret
Masakrat ne kosove jane realitet dhe me vjen keq per njerezit e tu.
Serbet kane qene te verbuar nga nationalismi dhe nga fytyra si milosevici dhe sesejl qe jane akoma ne parliament.

Impresionin se si jane ata nuk duhet ta shikojme nga politika. Politika eshte e felliqur. Kriminelet serb qe bene ato ishin thjesht paramilitar shok e shoq te milosevicit. Sot e kesaj dite un kam shok qe jane boshnjak edhe serb dhe ata nuk eshte se na urrejn biles disa prej tyre me kane ftuar ne shtepine e tyre por ne kohe lufte cdo gje ndodh. Relationshipet ndahen dhe njerezit urrehen.

Te lutem shikoje kete nga cdo ane. Njerezit nuk jane te keqinj edhe pse shumica e tyre jane rritur ne nje ambient extremismi ashtu si jemi rritur dhe ne.

Pershendetje

Postuar nga Kosovari datë 06 Shkurt 2003 - 07:55:

Shikoni

Shikoni une nuk e di se si te ju shpjegoj. Mirpo nese nje Serb ka lindur dhe eshte ritur ne nje qytet te Kosoves, eshte rritur me Shqipetare, ka folur shqip ej, ndersa ne kohen e luftes ka vendosur masken dhe ka vrare te tere komshite e tij dhe ju a ka djegur shtepite.

Mos si mund te thoni se ai njeri ka qene i verbuar. Ai ka jetuar ne Kosove i ka pa vrasjet dhe torturat gjdo dite ndersa ju sot dilni dhe mundoheni te i justifikoni veprimet e tyre.

Shume qesharake.

PS. Une kur flas per qeshtjen e Kosoves ne shumicene e rasteve flas ne pikmajen e trete dmth as si Kosovare e as si Serb, prandaj i shoh gjerat me qarte.

Postuar nga Endri datë 06 Shkurt 2003 - 08:42:

Ore vlla

Gjermani vrau tere boten i themi gjermanit ne njeri i keq
nuk mund te perfshish gjithe njerezit ne te cdo shtet ka njerez te mire e njerez te verbuar nga extremizmi qe duan te vrasin njerez.
Eshte koha qe te ecim perpara, dhe te jetojme ne paqe e zhvillim se po qe me kete mendje lufta tjeter do hapet.

( P.S )Un i dua te miren kosoves dhe shqiptareve te kosoves por duhet te mbani nje pozicion sa me te qete dhe jo hakmarres pasi eshte ne te miren tone. Tregoja armikut gryken e pushkes me vepra e diplomaci e jo me dhune.

Postuar nga xeni datë 06 Shkurt 2003 - 12:37:

MASAKRAT SERBE MBI SHQIPTARET

O TE NDERUAR VELLEZER,PASI PO FLASIM PER NJE TEMË SHUMË TE NDISHME DHE QE PER MUA SI SHQIPTAR I KOSOVES NESE JU THEM SE NUK ME KANË BEFASUAR KRIMET SERBE JU DO TME QUANI TE QMENDUR,POR MË BESONI SE KTO KRIME QE I BERI USHTRIA,POLICIA,PARAMILITARET DHE SERBET E KOSOVES MBI SHQIPTARET JANË VETEM KRIMET E RADHES DHASHTË ZOTI TE FUNDIT VETEM SE KTO KRIME U BËNË NE KOHE TE GABUAR DHE U ZBARDHEN SEPSE KRAHASUAR ME KRIMET SERBE MBI SHQIPTARET NE VITIN 1918-19 E DERI 1939,E VEQANERISHT ATO TE 1944/45 FATKEQSISHT SE BASHKU ME SHQIPFOLESIT KOMUNIST TE TE GJITHA TROJEVE ETNIKE SHQIPTARE KUJTO MASAKRAT NE DRENICË,KUJTO TIVARIN.

PRA MASKRIMI ,ZHDUKJA,DEBIMI I SHQIPTARVE NGA TROJET E TYRE ETNIKE KA QENË PROGRAM NACIONAL SERB QE KA FILLUAR NE VIT 1878 KUR NJE TERITOR SA KOSOVA E SOTME U DEBUA PERMES MASAKRAVE ME TE TMERRSHME QE NGA QYTETI I NISHIT PRA TE "MOLLA E KUQE" E DERI NE "LUGINEN E PRESHEVES" QE UNE E QUAJ KOSOVË LINDORE SEPSE E VERTETA ESHTE KESHTU>
PRA SERBET KANË ZBATUAR VETEM PROGRAMIN E TYRE NACIONAL.

Per fillim me kaq.

Postuar nga Endri datë 15 Shkurt 2003 - 00:39:

Hmmm

Cdo njeri pati mendimin e tyre ketu.
Per mua une mendoj ndryshe ata mund te kene bere krime te renda kunder nesh gjithashtu ata mund te jene armiq tone por tani jemi ne mijevjecarin e ri dhe cdo gje duhet harruar, tani eshte koha qe ne te bashkepunojme per stabilitet ne ballkan te harrojme historine e te integrohemi ne bashkimin evropiane ne Nato. Aty eshte e ardhmja jone.

Gjithe te mirat

Postuar nga Ana datë 28 Shkurt 2003 - 00:50:

Smile

Edhe une mendoj qe bashkimi me Kosoven eshte pak heret qe te kryhet. duhet te bashkohen gradualisht ekonomite njehere, pastaj politikisht, dhe kjo, duke pare gjendjen e Shqiperise, do shume kohe , shume kohe qe te arrihet, nqs do arrihet.
Do ishte ideale, te krijohej shqiperia e madhe, me siperfaqen e patur ne kohe te ilireve, por cfare do bejme, do futemi prape ne lufte me greket, serbet, maqedonet???????? Ne kontekstin e mijevjecarit te ri eshte jashte kohe mendoj une.
Sa per luften serbo-shqiptare, une mendoj qe sado me gjak te ftohte te gjykojme ne, eshte e veshtire per njerezit qe jetojne atje te harrojne vellezerit e baballaret, motrat dhe nenat e vrara dhe te masakruara. Dhe po flasim per nje zone ku kanuni i Leke Dukagjinit ka ende zona ku funksionon. Duhet shume vullnet nga ana e kosovareve dhe serbeve, me nje urrejtje te ushqyer ne shekuj, te harrojne problemet nacionale dhe t'i nenshtrohen ligjeve te europes se bashkuar. Pra teorikisht duhet paqe, por praktikisht, mendoj qe eshte pak e veshtire per t'u realizuar, jo e pamundur.

Postuar nga Oso Kika datë 02 Mars 2003 - 14:44:

AKSH-Faktori vendimtar pör bashkimin e trojeve Shqiptare.

Me paraqitjen publike të AKSh-ës, si dhe me njohjen e strukturave të saja udhëheqëse, hiqet ç'do dilemë që ka egzistuar për rolin e saj në jetën politike shqipëtare.
Në programin e Frontit për Bashkimin Kombëtar Shqipëtar , ka qartësi , dhe vendosmëri për të realizuar projektin madhor, BASHKIMIN E TË GJITHA TROJEVE SHQIPËTARE NË NJË SHTET TË VETËM.

Postuar nga Endri datë 04 Mars 2003 - 09:09:

Mos mi

AkSH nuk perben rrezik as nuk eshte kercenim i madh per te bashkuar trojet si thua ti. Ajo demton imazhin shqiptar ne bote pas edhe sulmeve te fundit ne Maqedoni dhe ne luginen e presheves ku ata moren perseriper atentatet.

Postuar nga botaed datë 08 Mars 2003 - 18:59:

osos

o oso cfar enderon naten mbaji per vete dhe mos ja fut kot ketu ne forum per koken tende.

Postuar nga Oso Kika datë 24 Mars 2003 - 04:36:

AKSH-ja nuk është Organizatë terroriste që të prishë imazhin e shqiptarëve në Botë, dhe ajo nuk është vlerësuar si e tillë nga askush deri më sot. Në përëndim të gjithë i dinë dhe i njohin përfaqsuesit e krahut politik të sajë, udhëheqësit e FBKSH-ës.
Mendime të tilla japin vetëm disa shqipëtarë të pa informuar mirë, të cilët nuk i dijnë mardhanjet e AKSH-ës , me forca të caktuara në përëndim. Edhe në kohën e daljes në skenë të UÇK-ës, të parët nxituan shqipëtarët ta quanin atë si organizatë terrorriste, mirpo , në fund u bë e qartë , se ishte një organizatë , që kishte aleat shum të fuqishëm , dhe së bashku me aleatët , arriti që të çlironte Kosovën.
Unë që shkruaj për AKSH-ën, nuk jamë në gjumë, por , jam në kontakt të përhershëm me disa nga përfaqsuesit e saj kryesor, dhe pakashum , i di dhe kontaktet e tyre me aleatët , të cilët do ta mbështesin popullin shqipëtar, për realizimin e bashkimit kombëtar, nëpërmjet luftës së armatosur, të udhëhequr nga AKSH-ja.
Përshëndetje

Postuar nga Klodel datë 24 Mars 2003 - 22:31:

"bashkimi i popullit shqiptar me lufte te armatosur."
kjo eshte kryeveprer fare. me fal ti oso kuka po kush ka deshire te bashkohet ?? ne emrin e kujt flisni juve? se sigurisht jo ne emrin tim apo te shqiptareve te shqiperise, jo ne emrin e shqiptareve te kosoves qe gjithashtu spo ja dalin mbane problemeve te tyre jo te abshkohen problemet e shqiperise e kosoves bashke, dhe jo ne emer te atyre te maqedonise qe kane kerkuar vetem respektim te te drejtave te tyre.

atehere ne emer te kujt flisni? interesat e kujt mbroni???
sigurisht jo ato kombetare pasi te vesh bomba neper stacione policie apo te marresh persiper atentate nuk me duket aspak e dobishme madej teper teper teper e demshme per imazhin e shqitpareve.
se aq duhet edhe meqenese disa te krisur kane qef per lufte, te gjithe futemi ne nje thes dhe konsiderohemi si faktor destabilizues edhe do ta shohim pastaj pavaresine e kosoves apo stabilitetin e rajonit.
me kete corap te madh qe eshte bere ne bote, ne duhet te tregohemi teper te kujdesshem te mos u japim motive qe i gjithe gjaku qe eshte derdhur per liri mos iki per dhjame derri.

jemi ne shekullin e 21. hiqni dore nga koncepte nacionaliste te shekullit te 19.

dhe sa per ate Gjinxhicin, ato qe i thashe une jane opinione te analisteve te Radios Evropa e LIre qe i dine me mire se une e se ti keto pune. dhe un ndoshta i di me mire se ty meqenese kam studjuar 7 vjet per marredhenie nderkombetare dhe kam master per kete pune. prandaj cik me i kujdesur ne te shprehur.

Postuar nga xeni datë 25 Mars 2003 - 13:17:

PERSHENDETJE ANALISTE

DALLOHEN NE PARIM DY GRUPE TE MDHA NJERZISH SIPAS MENDIMIT TIM DHE ATO JANE:
1.INDIVIDET QE KANE SI PARIM TE VERTETEN DHE BESOJN SE VETEM NE KUSHTE TE BARABARTA MUNDE TE DESHMOHET KUSH ESHT ME I AFTE, dhe
2.INDIVIDET QE KANE SI PARIM THENJEN "UJKU DO MJEGULL" DHE QELLIMI ARSYETON MJETET OSE REVOLUCIONI HAN BIJTE ME TE MIRE,psh MOS HARRO SE SOT NE KOSOVE KEMI AQE SHUME PROFITERE TE LUFTES SA QE SE BESON QE NGA HIQI NJERZIT U BENE MILIONER. ME KETE RAST DO TE ISHTE MIRE QE EDHE ME NE NE KOSOVE TE MIRREN ATA DJEM QE BEJNE EMISIONIN "FIKS FARE" DHE NESE DIKUSH I NJEF JU THUANI KENI PERSHENDETJE TE PA KUFISHME NGA KOSOVA.

Postuar nga botaed datë 26 Mars 2003 - 22:38:

osos

U nxitova pak dhe paragjykova aksh-ne vetem me gjysmen e realitetit sepse kur u futa ne faqen e tyre ne internet pashe qe ne anen diplomatike ishin te shkelqyer,pa mburrje,e kishin kapur tamam thelbin e interesit perendimor ne ballkan gje qe shum pak analiste e kan idene ne ballkan.por me te gjitha keto prap mendoj qe kishte disa shprehje te gabuara si kolonianizem i shqipetareve gje qe nuk duhet te perdoret,dhe nuk e shfrytezojne internetin dhe median aq sa duhet por kjo ndoshta ngaqe nuk kan personel te kualifikuar.eshte teper e rendesishme te fitosh mendjen dhe zemren e njerezve para se te fitosh luften.do te ishte mire te mesojne dicka nga strategjia e zapatisteve ne chiapas te meksikes.

Postuar nga botaed datë 26 Mars 2003 - 22:41:

osos

U nxitova pak dhe paragjykova aksh-ne vetem me gjysmen e realitetit sepse kur u futa ne faqen e tyre ne internet pashe qe ne anen diplomatike ishin te shkelqyer,pa mburrje,e kishin kapur tamam thelbin e interesit perendimor ne ballkan gje qe shum pak analiste e kan idene ne ballkan.por me te gjitha keto prap mendoj qe kishte disa shprehje te gabuara si kolonianizem i shqipetareve gje qe nuk duhet te perdoret,dhe nuk e shfrytezojne internetin dhe median aq sa duhet por kjo ndoshta ngaqe nuk kan personel te kualifikuar.eshte teper e rendesishme te fitosh mendjen dhe zemren e njerezve para se te fitosh luften.do te ishte mire te mesojne dicka nga strategjia e zapatisteve ne chiapas te meksikes.me respekt botaed.

Postuar nga Kosovari datë 15 Prill 2003 - 19:21:

More Komunist

Neve nuk na intereson se qka je mirpo mos harro se Stalini dhe Enveri kane vdekur ndersa Milloshi eshte ne burg dhe Sadami po vdes, keshtu qe mos ja fut kot. E sa per Armaten Kombetare Shqipetare ata jane Idiota e asgje me teper. Ata jane turpi i shqiptarizmit, edhe une e di shume mire se i njoh te pakten disa perfaques te tyre ketu ne perendim.
Deri heren tjeter me te mira

Postuar nga Admirali datë 19 Prill 2003 - 06:53:

Cool Re: AKSH

Citim:
Po citoj ato që tha Albanian
Une jam Komunist doni apo nuk doni ju por kur pashe faqen e Armates Kombetare Shqipatre u mallengjeva. www.shqiperiaebashkuar.com

Ca me mallengjehesh nga AKSH-ja mer qafir. Qekur na doli kjo AKSH qe po e pelqeke aq shume, dhe ca ka bo ajo.

Postuar nga Klodel datë 19 Prill 2003 - 10:33:

AKSH-ja eshte shpallur nga Michal Shtajner si organizate terroriste sepse keta trimat e Xha JAhos, nuk kane pune tjeter pervecse te hedhin urat e gjykatat ne ere per te treguar trimerine e tyre

prandaj Albanian, ti je cun me mend, mos me thuaj qe te pelqejne terroristat

Postuar nga Anton datë 19 Prill 2003 - 13:54:

Shqiperia etnike

Fatkeqesisht edhe nje here me teper vihet re mosperpuqja e mendimeve ndershqiptare.Fatkeqesisht fjalet e Faik Konices (shqiptaret jane armiqt me te medhenj te ceshtjes shqiptare), po vertetohen.Fatkeqesisht argumentat qe sillen jane qesharake.
Dikush i referohet viteve te studimit, dikush tjeter vendbanimit, dikush tjeter parimeve personale.O Zot kur do te mesojme edhe ne te veprojme me ndergjegje?
Pse nuk marim shembull nga te tjeret?
Kur flitet per interesa kombetare duhet nje vizion i qarte dhe unik.
C'fare shpresoni ju te diplomuarit? Po ju gjeopolitikanet? Po ju idealista? Po ju marksista?
O Zot, edhe sa kohe do te vazhdoje marria ndershqiptare?
Ah po, UNI nuk na le te marrim fryme.Un Un Un Un Un Un Un.
Fundi i fundit Shqiperia do te jetoje, pavaresisht UNIt.
Ajo c'ka mund te bejme eshte thjeshte, te mos pengojme mbarvajtjen. per hir te interesit te perbashket ju lutem lereni menjane unin kur diskutoni per Shqiperi. Perndryshe keni pergjegjesi morale dhe fizike. Zoti bekofte Shqiperine dhe shqiptaret e vertete.

Tung Antoni!

Postuar nga ANALISTI datë 20 Prill 2003 - 17:07:

E nderuara Analiste !

Në kuadrin e politikës botrore, sot njihen disa rryma , të cilat për arsye të intresave , janë në kundër thënje të hapur, dhe në një konflikt të përhershëm me njëra tjetrën.
Pas kalimit të luftës së ftohtë, e cila ishte e ashpër, dhe zhvillohej nga dy blloqe të fuqishme, të cilat kishin të bënin me një luftë idealesh, tani , kjo luftë, nuk ka ndryshuar, formën dhe përmasat, por ka ndryshuar objektivin, dhe objektivi i saj, nuk është më lufta ideologjike, por, luftë ndërmjet kulturash, të cilat kanë një thellësi më të madhe në ndërgjegjën njerëzore, se ideologjia e cila nuk arrinte të trshëgohej pa ndryshime brez pas brezi.

Duke u nisur nga ky konstatim, dhe duke parë paraqitjet tua në këtë Forum, vie në përfundimin ,se ju mund të jeni ndonjë spikere e ndonjë radioje të pa dëgjuar, por asesi një përson me një Master në Politikë të jashtme.

Besoj se nuk do ta kini të vështirë , të konkludoni, se përsoni që bënë paraqitje të tilla, që ju gjithnjë i kundërshtoni, të jetë një njohës shum i mirë i politikës Botërore, dhe pse jo, dhe një përson që bënë të njejtën gjë, në ndonjë nga Universitetet me me zë në përëndim.

Një individ me një përgaditje të tillë, asnjëher nuk do të binte në pozita të tilla, sa të debatonte me njerëz, për të cilët , nuk është e vështirë të vërehet se janë jashtë ç'do lloj standarti......
Me këtë nuk dua të ofendoj të tjerët, por, lavdërimi që i keni bërë vehtës është tepër pa bazë.

Një kundërshtim të tillë, dhe një argumentim , se populli nuk do të bashkohet, do i shkonte për shtat një të pa shkolluari, dhe ndonjë injoranti, por në asnjë mënyrë, një përsoni me një gradë në politikë.....

Unë njoh shum intelektual në Shqipëri, dhe me grada më të ulta se ju, por, një deklarim të tillë publik, akoma nuk e kam hasur, dhe kjo , është parp një argument, që vë tepër në dyshim deklarimin tuaj, sepse, gjera të tilla, mund të deklaroj, një që nuk di se ç'farflet..........

Unë do të dëshiroja të shihja, qoftë edhe në një shkrim të vetëm, vlerat që ju keni, por në paraqitjet e diri tashme, mjerim.......

Me këtë deklarim, ju mund tua mbyllni gojën, vetëm atyre, që bazë për informim kanë vetëm këtë, apo ndonjë forum tjetër, por jo atyre, njohurot e të cilaëve i kalojnë këto përmasa, dhe barazohen me ato të cilat ju i keni cekur......

Pres një reagim me vlerë.......

Postuar nga Klodel datë 20 Prill 2003 - 17:16:

i nderuar analist apo Oso kika nuk di si te te quaj pasi em dukesh i njejti person.

jam dakort me papajtueshmerine e qendrimeve pasi ne fund te fundit secili ka bindjet e veta, un kam te miat dhe ti apo ai tjetri keni tuajat.

te shash familjen qe eshte e shenjte te pakten per mua eshte e shenjte, nuk me duket menyra me e mire per te shprehur bindjet politike apo per te treguar kulturen personale dhe nivelin e edukimit.

dhe me vika keq qe te paska prekur kaq shume fakti qe nje moment emocionues te jetes sime e kam ndare me forumistat. nejse ... forum i lire apo jo???

Postuar nga Klodel datë 20 Prill 2003 - 18:00:

OSO KIKES

Shkrimi jot s'ka nevoje per koment. sa per prinderit e mi, jane qe te dy shume te nderuar dhe te respektuar dhe nuk u be nje plere si puna jote qe te guxoje t'i permendi apo t'i shaje.

Familjen un e kam te shenjte, dhe nuk i lejoj kujt te shkele mbi te.
kete merre si paralajmerim.

Postuar nga ANALISTI datë 20 Prill 2003 - 18:23:

E nderuara Analiste !!!!!!

Po ta lexonit me kujdesë, nuk do të reagonit kështu, edhe për mua familja është e shejt, dhe më bëhet qejfi, se ju kini prindër të mrekullueshëm.

Do ishte mir të theksonit, se ju nuk jini përsoni(ja), për të cilën unë kam aluduar, dhe me këtë, unë vë re , se ju jeni krejtësisht jasht rrjedhave............

****Një Vajzë shqiptare nga babai, dhe meleze ose malazeze ,
nga mamaja, që Prindërit e saj dikur kishin pozitat kyçe
në Shqipëri, pra goca e ish (Kreut të shtetit) , sot punon
për interesa Serbe në Mitrovicë******************

E nderuara Anonime, unë respektoj jasht mase mendimin e lirë, dhe kur njeriu shpreh mendimin e tij, për një realitet sido që të jetë ai...

Por, nuk është mendim i lirë, kur shpreh mendimin për të gjithë popullin, dhe të arrini të flisni në emër të tijë, siq keni bërë ju në këtë forum....

Dhe unë kamë shprehur, dhe shprehë mendimin tim , por , vetëm brenda kornizave të caktuara, për AKSH-ën.

Një gjë e keni pikasur shum sakt, Oso Kika apo Analisti, janë një...

Postuar nga Klodel datë 20 Prill 2003 - 18:34:

un nuk do flas ne emer te popullit meqe keshtu te eshte dukur mendimi im dhe ti mos fol gjithashtu ne emer te popullit, pasi AKSH te pakten interesat e mia nuk i perfaqeson. nese do te flasesh per kete fol, brenda kuadrit te shprehjes se mendimeve. por jo te propagandimit te saj, pasi ketu nuk lejohet propagandimi i asnje force politike, por vetem mendimi personal. te gjitha keto komente qe pas shkrimit te ANTONIT nese nuk te vjen keq po i heq, pasi jane jashte temes, shpreh mendimin tend edhe njehere pa ofenduar askend.

Mua nuk me imponon dot te miratoj ceshtjen tende. ashtu si nuk dua un te imponoj mendimin tim.

analistja

Postuar nga ANALISTI datë 20 Prill 2003 - 18:54:

E nderuara Analiste !

Është në dorën tuaj të bëni si të dëshëroni, porë, është mjerim të mendosh, se nga dëshira që të mos lexohen nga të tjerët të heqësh këto që kamë shprehur unë e ti....

Kam bindjen, se këto reagime, edhe pse me kundërthënje, janë brenda standarteve e normave të lejuara.

Nëse ne nuk i përballojmë dotë lartësitë, nuk do të thot që duhet ti pengojmë të tjerët të ngjiten në to.....

Megjithatë bëni si të dëshëroni, por , mendoj se më e ndershme do të ishte, sikur të respektonit mendimine tjetrit, edhe nëse ai është kundër teje, por me forcën e argumentit provone të kundërtën.....

Dhe për fund, arritja e qëllimit , justifikon mjetin....
dhe unë nuk kamë mjete për tia arritur qëllimit.

Postuar nga Fajtori datë 20 Prill 2003 - 22:01:

Me lejoni te jap dhe une mendimin tim, dhe te jap nje gjykim fillestar per propaganden e AKSH ne forum.

Se pari une mendoj se s'ka ndonje te keqe sikur te kish ne forum dhe informacione ose idera te AKSH-se. Une nuk e njoh kete organizate dhe nese dikush mendon se eshte e rrezikshme le te argumentoje ne forum, qe te bindemi te gjithe.

Pra mendoj se te shprehesh pro AKSH (ose kunder) aktualisht eshte nje opinion politik, dhe si i tille duhet te jete i lire, jo te mbytet. E perseris qe njohurite e mia jane te pakta dhe mirepres kush na hap syte.

Se dyti dua te kujtoj Oso Kiken dhe Analistin se ne forum lejohen shume gjera (sic shkruajta me lart) por kurrsesi jo ofendimi. Aq me teper ofendimi i moderatoreve dhe njerezve te shkolluar qe e vizitojne forumin. Pranda do ju lutesha te mateni mire kur dergoni mesazhe te paqarta mbi familjen dhe personat qe nuk njihni. Une nuk di te jete fshire ndonje teme deri tani. Nese ju eshte fshire tema qe kishit nisur per AKSH atehere na informoni por mos ofendoni direkt moderatoret.

Se treti , po bej nje pasazh gjeo-politik.
Krijimi dhe zhvillimi i ushtrive ne Kosove nuk eshte thjesht nje rastesi e bukur e popullit tone shqiptar. Nuk eshte thjesht nje bashkim njerezish qe duan te clirojne trojet shqiptare nga serbet. Jo vetem kaq te pakten.

Vazhdimesia e ushtrive vullnetare kosovare eshte dore e qarte e qarqeve nderkombetare, qe ne raste te tjera i kane shkaterruar sapo ju interesonte AKSH-rat e vendeve te tjera. Nuk eshte cudi qe UCK te jete financuar nga nje burim i mire amerikan: CIA. Amerika eshte ajo qe ka mbeshtetur shume kosovaret dhe ishte e para qe shtyu sulmin e NATO-s ndaj Serbise. Po ashtu ka shume qarqe te tjera nderkombetare, te cilat nuk dua as ti mendoj.

Ajo qe dua te them eshte se nuk duhet rrahur gjoksi shume si clirues te nje vendi kur vete AKSH mund te jete nje buratin i politikes nderkombetare qe e lejon. E them kete sepse ne raste te tjera kjo organizate do ishte quajtur terroriste dhe do ish bere cmos qe te zhdukej. Nje shembull eshte vete Al-Qaida, e cila u konsiderua oragnizate terroriste dhe po persekutohet ne 4 anet e botes.

Pra, personalisht, mendoj se AKSH ekziston se dikush lejon qe te ekzistoje akoma. Anetaret dhe simpatizantet e saj kane qellime madhore te cilat i mbeshtes, por sa vlere ka kjo kur e gjithe organizata mund te jete dicka me shume sesa nje bashkim popullor vullnetar. Pra te jete nje mjet i cili manipulohet nga qarqet nderkombetare.

Ashtu sic ka thene dhe analistja me pare, vete qarqet serbe mund te shtyjne AKSH te beje veprime te papjekura, qe te diskretitohet ne arenen nderkombetare dhe ti jepet e drejta Serbise. Pra, te dashur propagandues te kesaj ushtrie, venia e bombave dhe lufta qe AKSH ben interpretohet si tu doje e pasmja superfuqive te botes. Mund te konsiderohet si terrorizem, por mund te konsiderohet edhe lufte per vetevendosje ne trojet ame. Ose mund edhe te ndryshohet interpretimi ne baze te momenteve te caktuara. Nuk eshte aspak cudi.

Tani ju pyes serisht, a ja vlen te hahemi me njeri tjetrin per gjera qe nuk jane aq te thjeshta sa duken ??? A ja vlen te ofendohen moderatoret me vlere te forumit, qe ne fund te fundit duan thjesht mos behen gabime ne rrugen per liri dhe bashkim kombetar?

Te lutem mos perfundojme tek shprehja qe tha Antoni: Shqiptaret jane armiqte me te medhenj te ceshtjes shqiptare. Ai qe e mendon ndryshe nga ju nuk eshte e thene te jete armik i ceshtjes kombetare, por nje mik me i vyer sesa mendohet.

P.s. Analistja ka padyshim me shume shkolle se ju ne fushen e shkencave politike. Me kete nuk dua tju zhvleresoj, por t'ju konfirmoj se merret vazhdmisht me ceshtjet politke dhe degjon nga te dyja veshet, edhe nga ai nderkombetar. Ju lutem qe edhe ju te shikoni pak me gjere, dhe te argumentoni ato qe thoni. Do ishte mire te mos hedhim fabula ne tema serioze, por argumente.

Pershendetje.

Postuar nga ANALISTI datë 21 Prill 2003 - 03:52:

I nderuari Student

Mbase krahasimi im nuk është si duhet, por si qëllim nuk kam të ofendoj askë, e aq më tepër një femër, ose një moderatore.

Unë kam kundërshtuar apo (ofenduar), mendimet ,të cilat për fat të keq, më kanë lënë një shije jo të mirë.

Sa i përket shkrimit tuaj, shum pak dallon nga ai i Analistes, vetëm i modifikuar më mirë, por nga përmbajtja akoma më djallëzor se i saj.

Ju me një dor të afroni kulaqin, e mbrapa fshihni kërbaqin.

Tek tema:

Në radhë të parë , do të ishte mirë të lexoni dhe të mësoni , ku qëndron dallimi ndërmjet një organizate terroriste , dhe një organizate çlirimtare, e në rastin konkret , dallimin në mes të Al-Kaides dhe AKSH-ës.

Nuk mohohet se dikush qëndron mbarapa apo e financon AKSH-ën, dhe besoj se nuk është aspak sekret të deklarohet se , ajo forcë politike është FBKSH-ja, e sila është dhe krahu politik i saj, që krahas detyrave të tjera , ka si qëllim të siguroj dhe aleat të mirëfillt.

Ky Front, në radhët e tijë, ka intelektualët më në zë të Kombit.

Aftësia organizuese dhe vizioni i qartë politik i tyre, ka bërë të mundur , që të fitoj ëpërkrahjen graduale , të qarqeve më të rëndsishme të politikës botrore.

Sa i përket CIA-s, unë nuk di të jetë ajo, por po të jetë një gjë e tillë, më gëzon jasht mase, sepse kam bindjen e pa tundshme , se, ata përkrahin vetëm forca, të cilat kanë programe të çarta , dhe që luftojnë për çlirim kombëtar.

Një nga format për të propoganduar qëllimet e sajë fisnike, është dhe kjo formë, nëpërmjet debateve në këto forume, prandaj, është krejt e natyrshme kundërshtimi, por , jo mohimi i të drejtës për të propoganduar.

Naiviteti , jo rrallë të shtynë drejt marrëzisë në të vepruar e në të shprehur, e kësaj radhe , naiviteti juaj për këtë temë, ju shtyn të deklaroni gjëra, të cilat me të vërtet janë më shumë se marrëzi.

Nuk besoj se në krahun politik të AKSH-ës, të jenë aq naivër, sa të mos jenë në gjendje të kuptojnë, se veprimet e tyre mund ti nxisë Serbia, por këto mendime, mund ti ketë një Analiste, që jo një , po të dy veshët i ka të mbyllur, dhe nuk më ngjanë të jetë më e shkolluar se ata, por as më shkolluar se unë.

Ndërsa ju mentori i saj, më dukeni tepër ironik, dhe ironikët në përgjithsi, nuk munden të mbrojnë askë, e aq më pak të argumentojnë me llogjikë.

P.S
Vlerat që kam, i shprehë diku tjetër, dhe shkolla që kamë, për nga cilësia, duket qartë se i kalon disa herë ato të Analistes tuaj.

Për nga sasia, po ashtu !!!!

Her tjetër, do të ishte shum e ndershme të analizonit më shtruar, dhe të bëni thirrje konkrete të cilat mos të përfundonin me një ironi djallëzore.

ju përshëndet Oso Kika

Postuar nga Fajtori datë 21 Prill 2003 - 08:05:

Analisti, nuk jam ketu per te edukuar vizitoret sesi duhet te sillen ne menyre qe te kete dialog ne vend te ofendimeve. Megjithate me duhet te te ve ne dukje se gjate shkrimeve te tua shpesh here i kalon kufijte e diskutimit per te devijuar argumentet ne kanale personale. Menyra juaj e te diskutuarit behet shpesh invadente (shpresoj ta kuptosh kete fjale).

Te akuzosh interlokutorin si ironik dhe i djallezuar eshte ofendim, prandaj te lutem mbaj distancen qe te takon perdersa nuk njihemi. Ne pergjigjen qe kisha shkruar nuk u nisa nga asnje paragjykim apo qellim. Faktikisht nuk e njoh fare si qendron puna e AKSH-se, thjesht kam degjuar nja dy here. Nese kjo AKSH-ja qe nuk e njeh asnjeri ne Shqiperi (pervecse si emer), ka nje program dhe paska kaq shume mbeshtetje nga "te gjithe intelektualet me te medhenj", atehere pse frikesohesh nga ironia qe nje person paska ne forum. Per pak po me duket vetja si ne kohen e Enver Hoxhes, kur priftit i therrisnin gomar, dhe speci quhej berxolle fushe.

Nuk me duket normale qe idete e hedhura gjate nje diskutimi te konsiderohen dinake dhe ironike. Ne fund te fundit une jam kurioz te di me shume mbi AKSH dhe FBKSH por nese diskutohet keshtu atehere me mire e le fare diskutimin dhe merrem me gjera me kostruktive.

Tani po te them dhe nje here mendimet e mia mbi ato qe shkruajte ne vazhdim, dhe nese vazhdon te konsderosh si antikombetar cdo njeri qe nuk e mendon si ty, atehere vazhdoje vete kete diskutim. Une se kam problem te diskutoj nje here tjeter per problemin e Shqiperise etnike, me persona qe me respektojne me shume dhe nuk shikojne cdo gje bardh e zi, pra o lufte o vdekje.

Tani, Se pari, analistja nuk eshte e jona, por e vetes se saj, dhe nuk jemi grup qe jemi vene kunder teje. Perkundrazi, nuk na intereson shume se cfare thua. Po diskutonim mbi qendrimin e temave propaganduese te AKSH-se ne forum ose jo.

Se dyti, na sqaro kush jane intelektualet me ne ze te kombit qe mbeshteskan AKSH. Pra na sill argumente.

Se treti, shumica e organizatave te konsideruara terroriste kane qellime clirimtare. Kjo vlen per ato ne Ceceni, ne Palestine, ne Egjipt etj. Vete Al-Qaida kishte si qellim zhdukjen e bazave ushtarake nga Arabia Saudite. Nese te kujtohet amerikanet hyne ne arabine saudite gjate luftes kunder Irakut ne vitet 90. Kur hyne presidenti saudit deklaroi se amerikanet do iknin sapo te mbaronte lufta. Kjo nuk ndodhi kurre, dhe prandaj sot amerikanet shikohen si pushtuas i Arabise Saudite. Pra Al-Qaida sipas pikepamjes se vet donte te clironte vendet arabe nga prezenca ushtarake amerikane.

Se katerti, deklaroni gjera pa pike vertetesie kur thoni se CIA financon vetem grupe qe kane programe te qarta dhe luftojne per clirim. CIA ka fiancuar grushtin e shtetit ne Kili, i cili solli regjimin me gjakesor qe ky vend njihte, ka financur Osama Bin Laden ne luften kunder Ruseve ne Afganistan, ka financuar Sadam Husseinin ne luften kunder Iranit.

Ne taktiken e CIA-s nuk financohen grupe me programe te qarta dhe me mbeshtetje intelektuale. Perkundrazi, financohen grupime njerezish qe shpesh nuk jane as organizata, dhe behen te tilla vetem pasi marrin bekimin e CIA-s. Ne konceptin e CIA-s mbeshteten organizata qe kryejne veprime qe CIA miraton. Ne castin qe organizata mundohet te marre vendime te pavarura nga CIA atehere ajo shkaterrohet, sic ka ndodhur me Al-Qaiden dhe Saddam Husseinin. Prandaj nje organizate e financuar nga CIA nuk mund te quhe ushtri ose armate, por mercenare qe manipulohen nga interesa ekonomike.

Nese nuk eshte keshtu urdhero na bind me argumente.

Se fundi, CIA eshte organizate sherbimesh sekrete e cila punon nen rrogoz. Kjo do te thote se ben punet qe shteti amerikan nuk mund ti beje hapur. Vete perkufizimi tregon se punet qe ben CIA nuk do pranoheshin ne arenen nderkombetare, e cila tashme nuk eshte e ndare ne lindje dhe perendim, si gjate luftes se ftohte. Atehere kujt i fshihet shteti amerikan qe ben aksione te fshehta ne mes te Europes ? Pergjigjia mund te jete vetem nje. I fshihet gjithe shteteve perendimore europjane, ska kujt ti kete friken tjeter. Ska shtete te tjera qe mund te prishnin pune po te donte amerika ti bente punet ne rruge normale diplomatike. Pyetja eshte pse duhet financuar nje grup luftarak ne mes te Europes kur trojet shqiptare mund te bashkohen ne rruge diplomatike me pak sforcim ?
Ne kete moment me vjen ne mend vetem nje mundesi. CIA financon nje ushtri te padeklaruar ne mes te Europes qe te krijoje destabilizim ne Europe. Ndryshe nuk ka pse te evitoje rruget diplomatike deri ne kete pike.
Madje po shtyhem me tej ne imagjinaten time. Mbase kjo armate e vogel luftarake mbahet gjalle nga CIA per ta perdorur ne momentin e duhur. Pra, per te krijuar nje lufte tjeter ne Evrope ne momentin qe duhet.

Personalisht mendoj se te gjithe pjestaret e AKSH-se jane heronj deri diku. Kane shume kurajo dhe po luftojne per dicka ne te cilen vertet besojne. Por do me vinte keq nese bashkimi i shqiperise etnike kthehet ne instrument nga shtetet perendimore per te sulmuar njera tjetren. Do me vinte keq nese luftetaret e AKSH-se zgjohen nje dite dhe e gjejne veten te perdorur dhe te hedhur tej. Do me vinte keq nese njerez qe besojne ne ideale te verteta shqiptare financohen nga sherbime sekrete qe fiancojne shume grupe destabilizuese terroriste ne bote.

Gjithashtu do me vinte keq nese populli shqiptar eshte i privilegjuari i rradhes i nje superfuqie nderkohe qe popuj te tjere ne kushte shume me te keqija (psh ai palestinez) po masakrohen cdo dite nga vete aleatet e kesaj superfuqie.

Shqiperia dhe Kosova mund te clirohen dhe te bashkohen ne shume menyra. Por vetem pak prej tyre do ishin menyra te drejta. Ne fund te fundit, populli yne nuk eshte cliruar dot ndonjehere vete nga pushtimet me forcat e veta. Vertet kujtoni se kesaj rradhe nje ushtri e krijuar ad-hoc do munde ushtrine serbe apo maqedone? Vertet mendoni se ne vitin 2003 ju mund te beni aksione luftarake ne ballkan dhe perendimi t'ju lejoje kete deri ne fund ? Vertet mendoni se clirimi i trojeve shqiptare eshte nje ceshtje bombash qe do vini ?

Mendoje pak... Pa mbeshtetjen perendimore juve nuk beni dot asnje hap. Serbia ju ben shkrumb nese perendimi e lejon ta beje kete gje. Por perendimi mbase nuk do ta lejoje. Kjo do te thote se perendimi mbase eshte me ju. (MBASE) Atehere pse te mos ju mbeshtesin ne arenen diplomatike por ne ate luftarake ? Eshte shume e thjeshte pergjigjia per mua. Sepse lufta intereson, diplomacia jo. Te njejten gje qe AKSH do ta arrije me lufte mund te arrihet shume kollaj ne rruge diplomatike, duke vene serbine ne qoshe, per ti ndare trojet etnike shqiptare perfundimisht. Apo kujton se kjo nuk i shkon ne mend politikaneve perendimore ? Ehhhhhh.

Pra ajo qe dua te them, i dashur Oso, eshte se destabilizimi dhe veprimet e pamatura te nje ushtrie qe nuk e kupton se eshte pjese e eko-sistemit diplomatik nga ka dale, mund te cojne ne gabime qe do kushtonin shtrenjte. Se pari per qellimin tone, pra clirimin dhe pavaresine e Kosoves. Se dyti per gjithe Europen, e cila mund te gjendet me nje lufte neper kembe ose me Serbine qe denoncon aktet "terroriste" qe AKSH mund te kryeje.

Kaq per sonte. Keto ishin mendimet e mia, si nje student qe di shume pak gjera. Je i mirepritur te argumentosh per gjerat qe nuk je dakort.

Postuar nga ANALISTI datë 21 Prill 2003 - 13:41:

Question I nderuari Student!!!!

E kuptoj shqetsimin tënd, dhe deri diku ju jap të drejt, por, nuk e quanu ju ironi faktin se më drejtoheni pa më njohur fare, pa ditur se cila është pregaditja ime, me fjalët se analistja ka shkollëë më shumë se ju.
Mua më lind dyshimi se ju keni zbuluar identitetin tim, dhe e dini përgaditjet e mia, apo vetëm një hamemendje, duke parë dobësin në të shprehurit dhe bnë trajtimin që i bëj temës në fjalë.

Ja pra i nderuari Interlokator, unë nuk kam bër tjetër, vetëm se ua kam vënë në dijeni përdorimin nga ana juaj të një ironije djallëzore. E quaj djallëzore sepse me këtë, keni dashur të arrini dy qëllime, nga njëra anë të godisni shkrimet e mia si të pa vlera, dhe që vijnë nga një përson pa nivel, dhe në anën tjetër përgëdhelni Analisten tuaj, duke vënë në pah, dhe vërtetuar dobësin e saj, që deklaron për shkollën që ka kryer.

Unë nuk kam nevojë të tregoj se sa shkollë kamë kryer, por, atë mundohem ta tregoj me shkrimet e mia, dhe dua që ato shkrime të vlerësohen duke u lexuar, dhe jo të vlerësohen, duke e ditur se ato i ka shkruar një përson me emër, që ka të kryer kaq e aq shkollë.

Nuk besoj të jemë pa kulturë, të pakten në shkrime , sa ju të vuani për edukimin tim:

"Analisti, nuk jam ketu per te edukuar vizitoret sesi duhet te sillen ne menyre qe te kete dialog ne vend te ofendimeve. Megjithate me duhet te te ve ne dukje se gjate shkrimeve te tua shpesh here i kalon kufijte e diskutimit per te devijuar argumentet ne kanale personale. Menyra juaj e te diskutuarit behet shpesh invadente (shpresoj ta kuptosh kete fjale)."

Do të ishte tepër me vlerë të më shpjegoni kuptimin e fjalës "invadente" !!!!!!

Nuk do hy në një debat për të anlizuar CIA-n Amerikane, sepse jam mëse i bindur se më mungojnë njohurit, të analizoj veprimet e një organizate, e cila sot ka një potencial të tillë, që është në gjendje të ndryshojë në tërsi faqen e botës, por, do ndalem te disa aspekte, që ju i nderuari Student i keni prekur si rrëshqitazi.

Unë , ashtu si ju dhe analistja juaj, vij nga i njejti vend, dhe kamë kryer të njestën shkollë që keni kryer dhe ju. jam ushqyer me të njejtën bukë, dhe specit, gjithnjë spec i kemi thënë, flas për shqipërin e mesme nga vij unë, nuk e dij si e kanë quajtur në zona të tjera, por jam i bindur se edhe andej spec është quajtur.

I nderuari Interlokator, bëni një kërcim prej akrobati, dhe mendoni të më tërhiqni vëmendjen, por me një fines tepër dinake, të më tregoni për mënyrën e jetesës.
Kjo nuk është ironi:
"Nese kjo AKSH-ja qe nuk e njeh asnjeri ne Shqiperi (pervecse si emer), ka nje program dhe paska kaq shume mbeshtetje nga "te gjithe intelektualet me te medhenj", atehere pse frikesohesh nga ironia qe nje person paska ne forum. Per pak po me duket vetja si ne kohen e Enver Hoxhes, kur priftit i therrisnin gomar, dhe speci quhej berxolle fushe."

Po inderuar, është tepër keq, mos të them marrëzi, të flasësh dhe të marrësh në analizë gjërat që nuk i njeh.
Ju ,mesa duket, jeni aq mbrapa këtij realiteti, sa me të vërtet ju duket Prifti gomar.

I nderuar, AKSH-ja, jo vetëm që përkrahet në Shqipëri, por udhëheqës i krahut politik të saj është i nderuari Idajet Beqiri, dhe po ua jap adresën e tijë:

E-mail: idajetbeqiri@hotmail.com

Me siguri që e njihni, dhe mbase ,kini lexuar për përpjekjet e tijë për pajtim e bashkim Kombëtar.

Një aspekt tjetër shum interesant është dhe mos informimi juaj për rolin që ka luajtur Shqipëria në çështjen e luftës së Kosovës, dhe me keqardhje vë re se , analizoni gjërat, mbase koiçidenc, por, duke u nisur nga disa thënje të shtypit dhe të diplomacis Serbe:

"Ne fund te fundit, populli yne nuk eshte cliruar dot ndonjehere vete nga pushtimet me forcat e veta. Vertet kujtoni se kesaj rradhe nje ushtri e krijuar ad-hoc do munde ushtrine serbe apo maqedone? Vertet mendoni se ne vitin 2003 ju mund te beni aksione luftarake ne ballkan dhe perendimi t'ju lejoje kete deri ne fund ? Vertet mendoni se clirimi i trojeve shqiptare eshte nje ceshtje bombash qe do vini ?"

Nga këto shprehje tuajat, edhe një naiv politik, do ta vinte në dyshim lojen e bukur që mundoheni të bëni ju me fjalët tuaja të mirë zgjedhura.

Nëse Serbia dikur tregonte epërsin luftarake, duke luftuar kundër një populli të ç'veshur dhe të pa armatosur, dhe kundër një ushtrie pa përvojë dhe me një armatim të lehtë, sot , do të ishte krejtsisht tjetër, dhe kjo epërsi, e them me bindje të plotë, ka kaluar në anën tonë, sepse, kemi një ushtri të dalë nga lufta, dhe me një përvojë të përfituar, si dhe me një kuadër të mirë përgaditur ,gjatë këtyre viteve, por dhe me rrugët e hapura për tu armatosur me armatim bashkohor.
Ndërsa sa ipërket luftës në Maqedoni, UÇK-ja kishte shumë përpasi, dhe , duke e parë këtë fakt, Diplomacia antishqiptare Europjane, shpejtoi të shpëtonte atë krijesë artificiale të tyren.

AKSH-ja, në programin e saj ka bashkimin e të gjitha teritoreve shqiptare në një shtetë të vetëm, dhe këtë do ta arrijë në saje të luftës së sajë të armatosur, e mbështetur dhe e ndihmuar nga populli shqiptarë në aspektin politik, diplomatik, financiar dhe fizik, si dhe punën e pa lodhur të krahut politik të sajë, për të siguruar aleat, dhe përkraje diplomatike, nga ato forca, të cilat respektojnë Lirinë, sovranitetin, dhe të drejtën për vetvendosje.

Analizat për Cian, më mirë se ç'do kush, i bëjnë ekspertët Amerikan.

P.s.

Do të ishte në nderin tuaj, si një student, të thelloheni më shum në analizë të mirëfillt të qështjes Shqiptare, dhe mos të bëni gafa të tilla, që do të bënin për të qeshur, dhe ata të cilët nuk e njohin këtë vaqeori.

Kamë jetuar me tollona, por, jam kalitur, dhe mësuar, që bukës ti them buk, e specit spec, dhe atë bukë të Myzeqesë dhe specat e sajë, i kujtoj me mallë këtu ku jetoj.

Postuar nga Klodel datë 21 Prill 2003 - 20:21:

Eh mo analisti nuk te rrihet pa hedhur ca speca djeges en shkrime, sikur te jam bere burim frymezimi s'rri dot pa me permendur apo pa u gricur. ky eshte nenforum per politiken dhe jo per diskutimin e nivelit tim . prandaj le te bisedojme ashtu si ka lezet pa ofendime.
Analisti qe thua ti lexova sot intervisten e Alban Vjoses dhene Rojtersit per vendimin e shtajnerit qe te shpalle AKSH si organizate terroriste, pas marrjes persiper te sulmit ne hekurudhen afer Mitrovices.
te lutem em shpjego dicka.

Ai thote citoj.... Zoti Shtajner eshte nje nepunes i adminstratese se OKB dhe nuk e ka ne kompetence te shpalle terroriste organizime politike qe kane nje platforme te shpallur dhe qe synojne te arrijne me mjete politike qellimin e tyre, qellim i cili mbeshtetet ne normat juridike nderkombetare, ne karta te rendesishme nderkombetare....

I pyetur sipas citimit te vendimit qe .... duke verrejtur me tutje se AKSh -ja ne publikimet dhe materialet e saj propaganduese permes websitit, qarte manifeston se qellimet e veta do ti arrije me dhume dhe me perdorimin e forces....
Ai pergjigjet: .... FBKSh-ja ka luftuar lufton dhe do te luftoje me te gjitha mjetet politike per te hehdur tej zgjedhen koloniale, kete e bejme sepse kemi me vete Karten e OKB-se, per te drejtat dhe lirite e njeritu, ne emer te se drejtes se vetvendosjes se popujve qe te jene te lire te pavarur dhe te organizohen sipas vullnetit te ture....
gjithashtu ka deklaruar qe AKSh nuk do jete terroriste....

me duket se te gjitha keto deklarata jane ne kundershtim me qellimin e shpallur te AKSh-se BAshkimin e Trojeve shqiptare citoj "Ky Front është i vendosur t`i përdorë të gjitha mjetet demokratike për të korrigjuar të katër padrejtësite e vjetra dhe të reja historike ndaj trojeve shqiptare, duke i bashkuar ato në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar".

mjetet demokratike e perjashtojen luften dhe perdorimin e forces si mjet te politikes. dhe ka shume kontradikta mes deklaratave dhe marrjes persiper te sulmeve qofte kunder gjykates ne Maqedoni, qofte ca incidenteve ne Presheve, qofte venies se bombes ne nje stacion policor ne kosove apo hedhjen en ere te nje ure, pavaresisht nga qellimi per ribashkimin e Mitrovices veriore.
Pse duhet t'u jepen argumenta Serbise e te tjerete te justifikojne masakrat e tyre ne Kosove nen pretekstin se e dinim neve qe kishte terroriste aty dhe nderhyme per ceshtje sigurie, ashtu sic u eprpoqen gjiteh kohes te cilesonin UCK si organizate terroriste dhe luften e popullit si lufte terroriste?/

Kujt i sherben kjo ne kete kohe qe fjala terrorizem eshte em e abuzuara, me e manipunuara, dhe ajo te ciles i frikesohen te gjithe qe nga politikanet e deri tek njerzit e thjeshte???
Pse duhet te cilesohen shqiptaret si faktor destabilizues deh gjithe opinionin i mire per Kosoven dhe per shqitparet e maqedonise te njolloset per disa veprime te pamatura?????

nuk arrij te kuptoj kete kontradikte, pse deklaron qe nuk eshte organizate terroriste dhe pikerisht perdor mjetet qe perdorin organizatat klasike terroriste per arritjen e qellimeve te tyre, le te permend ETA ne Spanje apo IRA ne Irlande.

te gjiteh jemi patriote dhe atdhetare dhe mua personalisht em vjen keq qe per disa veprime te nxituara edhe pse keni nej ideal kombetar ( te drejten e cdo kombi) futeni ne rrangun e organizatave qe perdorin mjete terroriste. kjo nuk i ndihmon as idealit tuaj dhe as popullit shqiptar.
PO lexoja gjuhen e perdorur neper komunikata dhe deklarata, here ka argumenta historike here me kujton gjuhen nacionaliste te shekullit te 19.

Jam dakort me faktin qe politikanet aktuale shqiptare nuk as nuk e kuptojne dhe jo me te jene te afte te perballojne si duhet politikat serbe, e cila eshte shume e rrezikshme shume agresive dhe njekohesisht shume finoke. Megjithate pse te mos tregohemi dhe ne te mencur dhe finoke???
pse mos shfrytezojme mundesite qe na jepen dhe te japim prova dhe argumenta qe jemi popull qe e do stabilitetin???

Asnje karte nderkombetare nuk e miraton luften si menyre per arritjen e qellimeve politike, por njihet vetem lufta per vetembrojtje ne rast sulmi. e vetmja gje qe njihet ne karten e kombeve te bashkuara eshte e drejta e popujve per vetevendosje, por perjashtohet arritja e kesaj vetevendosjeje me anen e perdorimit te forces dhe dhunes.

Prandaj edhe pse ideali juaj eshte mjaft kombetar, menyra qe keni zgjedhur per te arritur kete eshte e gabuar. e gabuar per kushtet e tanishme.

Po bej nej paralelizem me Kurdet. qe te kuptohet em mire. Kurdet jane bashkesia em e madhe etnike ne bote qe nuk ka shtetin e vet por eshte e ndare mes Sirise, Irakut, Iranit dhe Turqise.
Kurdeve njelloj si shqiptareev u eshte mohuar shteti, kombi, jane persektuar, jane vrare, jane masakruar, njelloj si ne.

Edhe pse deshira e tyre eshte krijimi i KURDISTANIT qe do te thoshte shperberje e gjithe ketyre shteteve, kurdet ne Irakun verior po ndjekin nje politike mjaft te mencur dhe nuk po luajne me karten e Kurdistanit te madh, pasi e kuptojne qe me te vetem do humbin ne nej kohe qe atyre nuk u eshte zgjidhur statusi brenda Irakut, pa patur fare nje shtet brenda federates irakene ( te mundshme), pa dhene prova qe jane en gjendje te menaxhojne punet e tyre. Ata po dine te fitojne simpatien e aleateve dhe te botes si mjaft te mencur dhe te ekuilibruar duke mos i dhene as mundesi Turqise ( te cilen ne sjelljen e saj ndaj minoriteti turk qe eshte me shume se 1 milion mund ta krahasoj fare mire me Serbine dhe metodat e saj ndaj Kosovareve), qe te futet ne Irakun verior apo t'i tremebet dzintregrimit te shtetit te saj qe eventualisht do te coje drejt luftes.

E njejta gje eshte edhe me shqiptaret. Ata arriten te fitojne simpatine ne arenen nderkombetare dhe vete fakti qe e gjithe bota ishte pro dhe nderhyri per clirimin e saj e tregon kete me se miri.
Por si mund te luhet me Karten e shqiperise se BAshkuara, qe normalsiht eshte e drejte ne parim, ne nje kohe kur ne shqiperi mbreteron krimi i organizuar, trafikantet e droges dhe korrupsioni, ne nej kohe qe Kosova nuk ak te zgjidhur ende statusin e saj perfundimtar, qe nuk ka dhene prova sa e afte eshte te menaxhoje punet e veta, dhe sipas te gjitha shenjave politikanet aktuale aty nuk jane en gjendje te bejne kete, ne nej kohe qe ne maqedoni akoma nuk eshte zgjidhur statusi i shqitpareve brenda republieks se MAqedonise.

Kush do te lejonte nje shqiperi te bashkuar pre te korrupsionit krimit te organizuar dhe mafias????

Prandaj i nderuar analist, edhe pse ne parim qellimi juaj eshte kombetar, menyra e zgjedhur eshte e gabuar. Ne duhet te japim prova qe jemi faktor stabilizues dhe qe jemi te afte si popull qofte ne Shqiperi qofte ne Kosove te ndertojme shtete ligjore. ah po kur te jemi te forte, demokratike, te zhvilluar do na degjohet zeri edhe neve dhe atehere mund te fillohet te flitet per Shqiperine e BAshkuar,
e cila gjithsesi i kundervihet procesit te pergjithshem dhe te pakthyeshem te integrimit Evropian edhe te gadishullit ballkanik.

ndonje pyetje se e zgjata shume

Postuar nga ANALISTI datë 22 Prill 2003 - 02:27:

e nderuara Analiste!!!

Edhe pse keni thënë shumë gjëra..., për të cilat kërkoni përgjigje, normal, që pë ti kishit lexuar edhe një her me kujdes, do të gjenit, përgjigjet po aty,

Më bëhet qefi që hoqët dorë nga ironia juaj, dhe keni vendosur të diskutoni ,ashtu siq i ka hije një Analisteje, dhe kjo vlenë dhe për Mikun tuaj Fajtor.

Specat, mesa duket ju dhan të kuptoni diçka.....
Jam djegs, se jam rritur me të tillë...

Për arsye kohe, dhe obligimeve të shumta, nuk kam mundësi të zgjatem shumë, por , ju premtoj se sa më shpejt që të jetë e mundur do të diskutojmë për këto probleme....

Përshëndetje Oso Kika

Postuar nga Fajtori datë 22 Prill 2003 - 03:39:

Nuk eshte pune specash dhe prifterinjsh. Ajo qe mua sme pelqen, dhe prandaj mbeshtes pikeveshtrime me te ekuilibruara, eshte deklarimi i hapur se AKSH do te bashkoje trojet shqiptare me lufte.

Une vleresoj organizimin ushtarak te AKSH-se dhe UCK-se. Madje admiroj menyren si u krijuan ne nje periudhe te caktuar kohore brenda pak muajsh nga vullnetare te ardhur nga perendimi. Adhuroj menyren sesi ju dha serbeve pergjigjia qe meritojne.

Por nuk eshte sjellje e kujdesshme te deklarohet se qellimet do arrihen vetem me lufte. Asnje organizem nderkombetar nuk do hynte ne tratativa me nje ushtri qe sheh zgjidhjen e cdo gjeje tek lufta.

Nga ana tjeter nuk mendoj se duhet pritur zhvillimi politik-ekonomik i Shqiperise per te pretenduar troje te perbashketa. Perkundrazi, kesaj sipas meje i thone "Prit gomar te mbije bar qe te hash". Ne ceshtjen etnike shqitare ka dy qellime qe shpesh ngaterrohen. Se pari te krijohet nje shtet i pavarur nga serbia, me kufij te caktuar dhe me istitucionet e veta. Ky shtet i lindur nga Kosova duhet te respektoje pakicat serbe qe ndodhen aty. Se dyti Kosova te bashkohet me Shqiperine per te krijuar nje shtet te vetem. Une mendoj se endrra e bashkimit te Kosoves me Shqiperine eshte shume e larget, por pavaresia e Kosoves eshte teresisht e mundshme. Roli i AKSH-se ne kete qellim nuk mund te jete eskluziv. AKSH eshte nje ushtri dhe duhet ti lere vend politikaneve te zote te bejne dhe tentativa diplomatike para se te japin urdhrin e luftes.

Nuk bindem aspak se AKSH-ja qenka ushtri me e forte se ajo serbe. Me duket nje utopi. Prandaj dhe shtyrja e puneve ne drejtim luftarak nuk eshte aq pa rrezik sa kujtojme. Roli i AKSH-se sipas meje duhet te jete potencial dhe jo efektiv. Duhet te jete nje organizate (qofte dhe terroriste) gati per te goditur ne rast se politika behet pa degjuar shqiptaret.

Kur them terroriste nuk dua ti jap ngjyrat qe sot i japin president si george Bushi. Une personalisht mendoj se terrorizmi nuk eshte zgjidhje e mire, por kur politikanet nuk japin shanse te tjera atehere njeriu eshte i detyruar ta perdore. Ne fund te fundit terrorizmi eshte menyra e luftes se popujve qe nuk mund te kene ushtri te vertete. Ka ndodhur ne Irlande, Spanje, Egjipt dhe shume vende te tjera. Shpesh terrorizmi nuk perfaqsonte popullin dhe ndiqte interesa te caktuara destabilizuese, por shume here te tjera terrorizmi ka lindur nga popujt e shtypur.

SI perfundim:
1. Eshte gabim teknik te vihet si prioritet lufta, pa kaluar me pare dyert e demokracise.
2. Pritja e stabilizmit te Shqiperise dhe Kosoves eshte po ashtu gabim, sepse koha ka treguar se superfuqite nuk e kane ndihmuar Shqiperine ne kohet e qeta kur politika mund ta bente. Ne te kundert ndryshimet e kufijve dhe te drejtat e tjera jane bere vetem ne periudha te rremujshme ose gjate luftrave.

Postuar nga Ami- datë 22 Prill 2003 - 12:23:

Nuk mund te kete nje Shqiperi Etnike!

Mendimin tim per kete teme kam dhene qe ne fillim dhe zgjatjet e kota me perplasjet mes analisteve me duken qesharake.

Per fat te keq interneti krahas anes se mire se medaljes, qe ofron informacione dhe njohuri te pakufizueshme behet edhe vend deliri per Don Kishote. Gjejne ndoshta ate ambjent qe nuk i kundervihet sepse po ta benin ne publik nje gje te tille do te ktheheshin ne kazana plehrash pasi populli do u gjuante me domate, veze, perime, e cdo gje tjeter qe keta tipa meritojne.

Te flasesh ne mijevjecarin qe jetojme per urdhera kaloresish qe bejne nje betim te shtyre nga mosperfillja e te tjereve, nga deliri, apo nga pija eshte jo vetem qesharake por edhe shume e demshme per ceshtjen kombetare.

Shqiperi Etnike nuk do te kete kurre madje as qe ka pasur ndonjehere sepse edhe ne kohen e Ilirise qytet-shtetet shqiptare kishin aq ndryshim mes tyre sa kane edhe shtetet ballkanike sot me njeri tjetrin. Zgjidhja eshte fare e afert te gjithe do te integrohemi ne Evropen e bashkuar dhe kjo alternative eshte ajo qe do na nxjerre nga erresira mijevjecare ku jemi zhytur.

Shoh qe disa prej jush na rreshtojne titujt tamam sikur te jemi ne mesjete Kont Filani, Markez Fisteku. Apo dikush thote se ka njohje dhe se ne te tjeret qe nuk jemi ne brendesi nuk marrim vesh nga keto gjera se kushq endron mbrapa kesaj apo para asaj tjetres. Mos harroni se edhe Bin Ladeni edhe Sadam Husenin e ka financuar Amerika dhe kur nuk iu deshen i shkaterroi. Pikerisht se jemi ne epoken e interesave dhe jo te madheshtise se burrerise apo te nderit dhe karakterit. Nderi dhe cdo gje tjeter sot nuk maten me arme por me diplomaci.

Ne tere kete teme do te vecoja mendimet e Endrit dhe deri diku te Fajtorit lexoini me vemendje dhe do e shihni se vlejne me teper sesa monologjet shekspiriane te disa diskutueseve te tjere.

Persa i perket forces dhe trimerise po ju kujtoj dicka: qe ne kohen e Ilireve apo me heret akoma Shqiptaret kane qene nje komb shume i forte dhe i nderuar dhe te keqen nuk e ka gjetur nga armqte por nga vete drejtuesit te saj.

Fillojme qe nga Aleksandri i madh apo qe nga i ati Filipi vazhdojme me Pirron e shkojme deri tek Skenderbeu. Te tere keta drejtuese edhe pse i kane dhene fame Shqiperise i kane sjelle dem te pallogaritshem pasi me ushtrite e tyre shkuan kudo ne bote dhe derdhen gjak shqiptari. Ne kete menyre kombi shqiptar gjithmone i rraskapitur nga lufterat mezi mbijetoi. A nuk me thone cfare i gjeti popujt e tjere qe nuk kane luftetare aq te lavdishem sa tanet?
Ne jemi ndeshur me perandorite me te medha te koherave dhe kemi vuajtur mbi supe tere peshen e merise dhe te fuqise se tyre nderkohe qe popujt e tjere kishin dijetare qe mbylleshin ne dhome dhe trembeshin nga rrufete ne netet me shi por qe ama shpiknin formula dhe beheshin nderi i njerezimit.

Po te mos ishte Ismail Qemali nuk do te kishim sot e kesaj dite nje Shqiperi. e pra Ismail Qemali nuk ishte luftetar dhe nuk kishte as nje ushtri. Shqiperia u be e pavarur vetem ne saje te levizjeve diplomatike.

Ndaj lerini marrite dhe mundohuni te gjeni rruge me te leverdisshme per kombin shqiptar. Kthejini syte nga arsimi nga kultura, nga arti. Le ti kemi keto gjera te perbashketa qe do te na krijojne identitetin edhe ne shekujt qe do te vijne. Mos e lini famen shqiptare qe te shuhet ne nje karrige elektrike. Ne nuk jemi gjakatare. Perse duhet te behemi vegla te ketyre Don Kishoteve injorante qe nuk dine se ku ta kerkojne famen dhe e kerkojne ne gryken e pushkes??????

Deri kure do na mbaje rob ky imazh gjakatari qe bota ka per shqiptarin?????????????

Postuar nga ANALISTI datë 23 Prill 2003 - 03:52:

E nderuara Analiste!
Përse e ke hequr reagimin tim, ndaj dashnorit të Venedikut (Venezias)........!!!!!!!

Postuar nga Klodel datë 23 Prill 2003 - 10:47:

sepse u paralajmerove qe nuk lejohen ofendimet, aq me teper komentet ndaj personave ne nej teme politike. nese ke gje, hap teme me vete ne nenforumin "mbi kete forum".

Postuar nga Ami- datë 23 Prill 2003 - 11:24:

Analisti nen profilin tim ke edhe adresen e E-mailit nese ke kenaqesi mund te me dergosh nje e-mail me sharje atje, pasi ketu eshte nje vend publik edhe duhet te kemi disa norma etike. Sic po e sheh edhe vete shumica jone eshte kunder dhumes ndaj lavdet e tua mund ti thurresh diku ku ka njerez qe kane te njejtat mendime me ty. Ne e kemi per turp te diskutojme per dhunen.

Postuar nga ANALISTI datë 23 Prill 2003 - 18:06:

Ju e keni për turp të diskutoni për aspiratat e Popullit, dhe pse jo, turpëroheni kur tregoni identitetin tuaj, në rrethin Venecian.

Unë kam njohur gjat studimeve , por edhe në jetën e përditshme, shumë minoritar, nga Dropulli e nga Pogoni , të cilët , e flasin gjuhën shqipe ashtu si ne, por, me ndryshimin e sistemit, një pjesë e tyre filluan të bëhen vegla të" Vorioepiriotëve", të cilët , u rrekën në përpjekjet për realizimin e "Megali idheas".
Nuk është habi , që ju i nderuari Venecian pa dinjitet, të jeni hiq më pak, se ndonjë i tillë, apo ndonjë "Vrrakaçorr"

Në kulturën time intelektuale, nuk mbizotëron parimi i ofendimit, por kundërpërgjigja është e drejtë.

Po ju Citoj:

Citim: ,,Per fat te keq interneti krahas anes se mire se medaljes, qe ofron informacione dhe njohuri te pakufizueshme behet edhe vend deliri per Don Kishote. Gjejne ndoshta ate
ambjent qe nuk i kundervihet sepse po ta benin ne publik nje gje te tille do te ktheheshin ne kazana plehrash pasi populli do u gjuante me domate, veze, perime, e cdo gje tjeter qe keta tipa meritojne."

Këto ide , ne i shtrojmë para popullit, dhe kudo duatrokitemi, dhe ju ftoj , të vini dhe të bindeni.

Një papërgjegjësi të tillë, mund ta ketë vetëm soji juaj prej Papagajsh.

Ju më bëni ftesë të largohem nga ky forum, sepse, i kamë shqetsuar disa këtu.

Unë nuk e gjej vehtën këtu, por jamë i bindur që ,të njejtën gjë kanë për të bërë shumë të tjerë, që dinë ti vlerësojnë gjërat Kombëtare, dhe të nxjerrin në pah vlerat e Kombit.

Dhe ju prandaj i shlyeni reagimet e mia, dhe dilni me një shënim se , gjoja ato përbanin sharje, gjë që nuk është fare e vërtetë, dhe ndërkohë nuk shihni sharjet që ju vet përdorni.

Ju , do mbeteni të vetmuar , duke përdorur zhargojt , të cilët ju japin kënaqësi.

E pa mundur është të hysh në një ambient të ndytë, dhe të dalësh i pastër nga andej.

E ju, jeni të mësuar, të jetoni në këtë ambient pseudointelektual.

Ju, Shqipëria ua hapi sytë, se do të ishit më injorant se bashkatdhetarët tuaj në shtetin Helen.

Doni apo nuk doni ju, në vitin 1912, do të festohet 100 vjetori i shpalljes së pavarësisë në Vlorë, në një Shqipëri të bashkuar, ashtu siç e parasheh FBKSH-ja, në saje të luftës çlirimtare të AKSH-ës, dhe të përkrahur nga i gjithë populli shqipëtar kudo ku jeton.

Postuar nga Kosovari datë 23 Prill 2003 - 19:51:

AKSH-ja

Nuk kisha kohe te lexoja te tera postimet, mirpo bashkangjitem me kolegun tim Admiralin. AKSH-ja nuk eshte azgje me teper veqse nje grup rugaqesh qe duan ta njellosin imazhin e popullit shqipetar.
Thjesht ne ushtrine tone qe e kemi legjite nuk e kemi ne nivelin e duhur, e tani na dalin keta kopilat e na krijojne nje Armate kombetare.(me vie per te qeshur). Siq duket keta te pafetyre qe kane krijuar te ashtuquajturen Armate Kombetare nuk jane asgje me teper se kelysh sllavi.
Thjesht, ka ardhe koha e politikes dhe paqes. Populli shqipetar nuk eshte ne gjendje te luftoj te pakten edhe nja 10-15 vite te tjera. Nuk kemi kapacitet ekonomik e lere me ushtarak per te filluar lufte me ndonje shtet fqinje.
AKSH-ja nuk eshte ne liste si organizate terroriste, Ajo eshte organizate terroriste. UCK-ja ishte ne liste si organizate terroriste mirpo ishte ne te vertet ushtri clirimtare. Ndersa AKSH-ja, harroje. Tani ne kemi gjyqet dhe nuk ka nevoje per njerez te armatosur me maska qe te dalin e te vendosin drejtesi. Une njoh disa pjetsar te AKSH-s dhe shumica jane femije. Po pra femije 17-22 vjeq. Shumica pa prevoje ushtarake.
Nejse, mjaft ja u lodha koken me fjalime.
Deri heren tjeter ju pershendes

Postuar nga Kosovari datë 23 Prill 2003 - 19:59:

Ja ushtari i AKSH-s

Si nuk mund te quhet ky person Terrorist?!

Edhe shikojani emrin. Anakonda, sikur me nje vaket UCK-ja. Komandant: Huti, Gjarperi ky e ai. PO kush i beson hutit e gjarperit ore e lere ma anakondes
Keta tipa duhet ti varesh nga kembet, vetem e vetem se e kane njellosur Shqiponjen me kesi lojra, mosmiresjellje, publikime oh si te doni quani mirpo mua po me vjen me qeshur me ta.

Postuar nga ANALISTI datë 23 Prill 2003 - 22:39:

Do ishte më mirë të mësosh të shkruash e të lexosh gjuhën shqipe.!!!!!!!!!!!

Postuar nga Ami- datë 24 Prill 2003 - 00:48:

Analisti nuk zgjatem te te them se kush jam edhe kush nuk jam une. Une jam nje njeri nga ata qe ne kohen e luftes se kosoves kam mbajtur nje familje prej 6 anetaresh nga Peja ne shtepi. Ndaj nuk eshte se nuk e dua Kosoven apo shqiptarin.

Por une jam per nje linje tjeter politike shume ndryshe nga ajo e juaja. Nese do te shohesh kontributin tim per ceshtjet shqiptare me aq sa mundem, urdhero edhe shih kontributin tim ne Internet:

http://www.albanianeducation.com

Kam dy vjet qe kercas gishtat ne kompjuter jo per te mesuar popullin se si te mbushe armet apo se si te prodhoje bombat, por tu zbuloj ate anen shpirterore te mire dhe idilike te shqiptarit. Ate per te cilen ia vlen qe te jemi krenare. Kosova ka nje paralament dhe nje qeveri qe e kla zgjedhur shumica e popullit kosovar dhe as ju e as nje organizate tjeter nuk mund te dale mbi vullnetin e popullit.

Pershendetje Analisti i kacakeve

Postuar nga Kosovari datë 24 Prill 2003 - 01:23:

Puna Flet Vete

Nuk kam qka te them sepse Ami e ka shpjeguar sa nuk behet me. "Kosova ka nje paralament dhe nje qeveri qe e kla zgjedhur shumica e popullit kosovar dhe as ju e as nje organizate tjeter nuk mund te dale mbi vullnetin e popullit."

Pershendetje Amit, une hika se kam pune me te rendesishme se sa e qaj kopalla me kacak (ja po shkoj e po e vizitoj http://www.albanianeducation.com )

Postuar nga ANALISTI datë 24 Prill 2003 - 02:38:

Përshëndetje!

Më pëlqeu thënja juaj: ,,Analist i Kaçakëve"

Tani , kur unë kuptova se mendja juaj studjon ide, ndërsa mendja ime njerëz, jamë më optimist, sepse , më në fund , kemi dhe atë që na ka munduar kohë të gjatë, pra kemi një IDEATOR, i cili , me idet e tijë, të cilat i përcjell përmes internetit, përpunon TEORINË RUGOVIANE PËR PAVARSINË E KOSOVËS, SI DHE LIDHJET E MARDHANJE DIPLOMATIKE ME SHTETE ,TË CILAT NUK EGZISTOJNË NË HARTËN GJEOGRAFIKE TË BOTËS.

Bravo.........!

Befasit, nuk kanë të sosur, porë , dhe idet tua të pa fundë.

Keni bërë një zbulim që rrall kujt i kishte shkuar ndër mend.

Imagjino.!!!! ,, Kosova ka Parlament"" Zbulim senzacional"

Ndonjë ide tjetër, i nderuar !!!!!!

Ok. Nuk e mohoj punën që keni bërë, dhe për ç'do meritë, dhe për kontributin që keni dhënë , në sistemimin e një familje nga Peja, meritoni lavdërime.!!!!!!

Por nuk arrij të kuptoj , ku qëndron arsyeja, që ju urreni me tër forcën e shpirtit, forcat çlirimtare, dhe mua më çuani Analist i Kaçakëve.!

Mos harro se po injoroni lëvizjet Kaçake në Kosovë, të cilat kanë luajtur një rol shum të rëndësishëm në kohë.

Faqen tuaj e kamë përcjellur vazhdimisht, dhe vërtet kam mar informacione të duhura, dhe nëse jeni ju grumbulluesi, më lehtësove ca, se vërtet kam dyshuar se jeni Minoritar.

Por, kthehem prap tek bindjet tua, të cilat për mendimin tim, janë më tepër se të mbrapshta.

Postuar nga Ami- datë 24 Prill 2003 - 11:37:

Analist!

Kemi dy pika te ndryshme veshtrimi. Une jam po aq nacionalist sa ty ne mos me teper. Por ama edhe ti duhet te kuptosh se nuk eshte koha e bombave dhe e terrorizmit madje keto jane ne dem te ceshtjes kombetare.

Cdo organizate qe perpiqet per te miren e shqiptareve duhet te jete e respektuar por ama jo me qellime te tilla ekstremiste.

Pershendetje

Sa per Ceshtjen e Parlamentit nuk e vendos as une dhe as ti se ke do njohim eshte nje pupoll i lire qe e ka votuar demokratikisht nen mbikqyrjen e forcave te N.A.T.O.

Postuar nga Admirali datë 25 Prill 2003 - 04:18:

Hmmm

Analisti, ti mbron AKSH, por te lutem me thuaj ato ndertesa, ura qe sot ajo AKSH-ja jote i shkaterron ne "emer te bashkimit te shqiptareve" a nuk do te ndertohen prape neser? Se do ia kini nevojen. Apo do ndertoni gjithshka nga e para duke shkaterruar te sotmet.

Shkaterrim ne emer te bashkimit Politika e AKSH eshte per te qeshur dhe qare sebashku.

Postuar nga ANALISTI datë 26 Prill 2003 - 00:04:

I nderuari Admiral

Kjo shpehje në gojë të ndonjë tjetri (Me profesin Tjetër), do të ishte normale, por një reagim i një admirali, i cili ka dhe një betim poshtë...........Disi interesant.

Ju me siguri e njihni strategjinë ushtarake, dhe , mendoni pak, ajo urë, kishte karakter strategjik apo si ? !!!!!!!!!

A keni ndonjë të dhënë, se AKSH-ja, ka vrarë ndonjë njeri të pa fajshëm ????

Duhet të mendoni dhe shpreheni qartë sot, që mos t'ju vijë turp nesër nga fjalët tuaja.

përshëndetje nga Oso Kika.

Postuar nga Admirali datë 26 Prill 2003 - 03:25:

Hmmm

Analisti
Ne lufte, gjithmone goditen ato objekte qe kane nje rendesi strategjike si per njeren pale, ashtu edhe per tjetren. Kjo eshte thelbesore. Por ama, me thuaj pak, me ke jeni ne lufte qe te beni ato hedhje ne ere? AKSH po lufton me mullinjte e eres si Don Kishoti i Servantes, sepse nuk po shoh ndonje armik real, por vetem imagjinar, dhe e vetmja gje reale fatkeqesisht jane germadhat qe len AKSH-ja. Le te jemi realiste, pervecse deklaratave te politikaneve sllave, te cilat mbeten vetem nen kontekstin e deklaratave, asnje ushtri nuk i ka shpallur lufte shqiptareve, dhe kur them ushtri e kam llafin per nje ushtri te mirefillte, jo per disa grupime terrorriste qe quhen paraushtarake.

Citim:
A keni ndonjë të dhënë, se AKSH-ja, ka vrarë ndonjë njeri të pa fajshëm ????

A kam thene gje une qe AKSH paska vrare te pafajshem, apo qe kam akuzuar AKSH per gjera te tilla?

Postuar nga Admirali datë 26 Prill 2003 - 03:33:

Hmmm

Analisti, shiko se cfare gjeta ne sitin e AKSH-se

Rroftë AKSH-ja! Vdekje tradhëtisë! JA VDEKJE-JA LIRI!

Për Shtabin Suprem të AKSH-së,
Komandanti Suprem- Hekuran Asllani, Gjeneral-Kolonel;

Komesari i Lartë Politik- Valdet Vardari.

Keto fjale jane identike me ato te komunisteve gjate Luftes Antifashiste Nacional-Clirimtare.
Madje AKSH paska dhe nje komisar politik, me fal, quhet komesar. Identike me komisaret politike qe ka pasur ushtria shqiptare gjate kohes se monizmit. Tamam nje organizate komuniste.

Adresa nga e mora kete, eshte:
http://www.geocities.com/shqiponja2...akshkomnr14.htm

Edhe dicka Analisti, kujt t'i besoj asaj adrese mesiper apo www.aksh.org, se qe te dyja pretendojne te jene AKSH-ja e famshme, por ama grinden si qente, madje kete komesarin e AKSH Valdet Vardari e gjej ne te dy sitet??
Paksa e cuditshme, apo jo?

Postuar nga ANALISTI datë 26 Prill 2003 - 13:49:

I nderuari Admiral!!!!

Edhe pse keni mendime diametralisht të kundërta, prapë ndjejë interesim të komunikoj me ju.

I lexova me vëmendje reagimet tua, dhe vura re një gjë tepër interesante, e cili disi po më bind, se emri Admiral, dhe betimi juaj, nuk janë real, por të vëna sa për të tërhequr vëmendejn e lexuesve.

Më kupto drejt , dhe nëse e kam gabim, jam në gjendje që me ndërgjegje të pastër t'ju kërkoj falje.

Ngase nisem :

Ju si ushtarak i lartë, në përgaditjet tuaja, keni mësuar për luftën speciale., dhe këtu kam parasysh, sulmet dhe mbrojtjet nga lufta speciale.

Një luftë të tillë, kundër shqiptarëve, dhe kundër Armatës së tyre, po zhvillojnë qarqe të specializuara të Ushtrive të Serbisë dhe Greqisë, të cilat, kanë gjetur ca shqipfolës , të cilët i financojnë dhe i orjentojnë veprimet e tyre, me qëllim diskreditimin në opinion të kësaj force çlirimtare.

Diçka e ngjashme ka çenë dhe FARKU , i cili kishte për qëllim sabotimin e UÇK-ës.

Nga historiku i luftrave speciale, jam i bindur se keni lexuar, dhe e njihni historin e ,, Kolonës së pestë", e cila i solli fitoren e Monarkistit Franko në Spanjë.

Në këto histori ka shumë ngjarje të tjera të ngjashme.

Por, aftësit Kundërzbuluese të sektorit të zbulimit të AKSH-ës, me kohë kanë bërë largimin nga radhët e sajë ,të këtyre Kolonistëve, dhe tani të mbetur si peshku pa ujë, përpëliten dhe përpiqen të bëjnë diçka , për të justifikuar shpërblimet e padronëve të tyre.

Ju i nderuari Admiral, me përgaditjen e duhur , dhe me kulturë ushtarake, nuk duhet të kërkoni nga të tjerët të orientoheni, por pasi të merni informacionet e duhura, nga ato të cilat serviren për publik, duhet të përcaktoni qartë, se cila është faqja e AKSH-ës në internet, dhe kush është forca reale , me veprimtari të mirëfillt kombëtar.

Dhe reagimi i fundit, mu duk tepër i pa kuptimt.

Vërejtja juaj për Armikun, ju bën tepër të pa besuar në emrin që keni. Nëse ju ,akoma nuk dini se kush është armiku i popullit shqipëtar............!

Lufta e AKSH-ës, nuk është me mullinjët me erë, por, e vënë përballë Ushtrive me eksperienc të forcave pushtuese, si dhe një luftë speciale kundër njësive speciale, të cilat nuk janë të interesuara për ndryshime në Ballkan, dhe dalin hapur në mbrojtje të pushtuesve.

Po e përsëris dhe një herë, ju si Admiral, duhet të përcaktoni qartë, se në ç'far faze është kjo luftë, dhe cilat janë parakushtët për fillimin e një lufte ç'lirimtare.

Faqja e AKSH-ës është: WWW.AKSH.ORG

Çërshëndetje nga : Oso Kika

Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »
Trego 117 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.