Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Zoti? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6378)
Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni
Plloshtan; une nuk mund te kap gjerat qe nuk ekzistojne. Nese deshiron te debatojme, urdhero. Fillojme me pytje\pergjigje konkrete.
Nuk dua vjersha se sa e don ti Zotin. Thjesht; pyesim njeri tjetrin.
Nese nuk kemi pergjigje; te themi NUK E DI. Filozofia nuk eshte e komplikuar; vetem duhet ta besh pytjen e qelluar.
Ne filozofi s'ka s'e di..
hahahaha....Mendoj se me NDERSHEM eshte te thuash nuk di sesa te lejosh veten te zhytesh ne pershkrime ireale.
Ti ku e di qe nuk ekzistojne ato qe them une..
Thjesht. Nuk i shoh, nuk i prek dot. Tash, Conus Probandi te bie TY. Kur thuash se ekziston shtepia; une te besoj, sepse e shoh. Por, kur thua se ekziston nje qenie qe qendron pertej....tregom, sjellna fakte.
Ti behu i sigurt ne vete...
Tregoma nje njeri qe eshte i sigurt ne vetevete....
P.S Per te debatuar ketu, duhet t'i marresh librat e filozofeve para preherit dhe t'ia mbajsh ligjerates dhe debatit.
Nese kjo eshte menyra jote per ta na treguar se ke lexuar shume; urdhero. Facta, non verba.
Perse njeriu duhet te vdese, dhe te futet nen dhe???...
Hmmm. Cdo trup i nxehte vjen duke u ftohur. Cdo gje amortizohet. Kjo nuk eshte pjese e filozofise; filozofia qendron ne zbardhjen e esences se jetes.
Edhe mos i jep kesaj kahje personale; nuk ke nevoje te pershkruash qenien time. Perqendrohu tek tema.
Tani, me falni qe po nderhyj seriozisht ?
Ku eshte qellimi i ketij debati?
Auberon, ende nuk po e kam te qarte...se ne postimin e fundit ke thene; me trego nje njeri qe eshte sigurte per egzistencen e Zotit.
A do te keshe kurajen te pergjigjesh...je nje ateist apo nje fetar?
Sa per leximet e filozofeve, kjo eshte nje e mire por jo gjithcka qe duhet. Cdo njeri eshte nje filozof. Kryesore eshte vetja jone dhe maredheniet e saje me Zotin. Leximet jane nje download qe mund t'i beje kushdo.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Kryesore eshte vetja jone dhe maredheniet e saje me Zotin.
o auberon a e di si eshte problemi:
ti je i vdekshem une jam i vdekshem te gjithe jemi te vdekshem.
kjo do te thote qe te gjithe jemi gati barabar.
Ti ke deshire qe te kundershtosh te tjeret dhe qe te tregosh qe je kokeforte.
une po te them qe ti je i zgjuar ,dhe di plot , te gjithe ne e dime, por mos u mundo te kundershtosh gjithkend ,per arsyen qe ti do te tregosh se une mund tju mund te tereve.
Mundohu te diskutosh i qete tua mbushesh mendjen te tjereve dhe te tregosh qe je i pjekur.
Me rrespekt lezhjani
Citim:
Nuk eshte cdo njeri filozof. Ti ke lirine e vullnetit tend, mund te besh me te cfare te duash, mund ta quash edhe Filozof veten; por, sa eshte e vertete kjo, eshte pytje ne vete.
Tash, ne kemi lirine te kemi shpresa, vizione, vegime, ne guxojme te bejme cfare te dojme dhe te jemi te bindur dhe te bindim tjeret se kemi te drejte.
Marrdheniet me Zotin nuk mund te ekzistojne, sepse, mungon pala tjeter, mungon Zoti.
Citim:
Veshtro nje peme...dhe do te gjesh mahnitjen aty.
Ps, me fjalen ''veshtro'' nuk duhet te kemi veprimin e thjeshte te kthimit te kokes nga pema apo njeriu.
Zoti dhe Filozofia.
Deri me sot, as argumenti i Anselmit, as 5 rruget e Thomas Akuisnikit, te cilet pretendojne te jene llogjik, kane deshtuar te jene valid. Akuinski rrezon Anselmin e Hjumi Akuinskin.
Keshtu qe, e vetmja rruge, e vetmja alternative eshte besimi, jo arsyea. Ju mund te besoni dhe te pohoni cfare te doni, se keni kaluar pertej, se keni zhvilluar marrdhenie me pafundsi, se keni pare\ndjere\ndegjuar te Madherishmin; por, e verteta eshte se keto krejt ndodhin ne koken e juaj, tonen.
Mund te besoni, por, jo ta arsyetoni.
Fojerbahu thoshte; shikoni brenda juve dhe me tregoni cfare shihni. A nuk shihni vetem mendime e perceptime? Ku eshte vetja, ku eshte ajo qe e quajme UNE?
Cfare eshte shpirti? A nuk eshte vetem nje perceptim yni?
Merrni librat fetare; te gjitha librat jane te pakompletuar, me fjale qe japin hapsire keqinterpretimeve.
Akuinski ishte ai qe beri pershkrimin e Zotit, duke filluar me cfare NUK eshte Zoti.
Tash, arsyea me thote: Nese nje njeri don te me pershkruaj mua se cfare une nuk jam, atehere, ne rradhe te pare duhet te me njeh se cfare une jam.
Citim:
Zoti dhe Filozofia.
Mund te besoni, por, jo ta arsyetoni.
.
Më i madhi duhet të jetë ai që është i zoti të jetë ë i vetmuari, më i fshehuri, më i pakapshmi, qenia njerëzore përtej së mirës dhe së keqes.
Nietzsche
prsh Auberon!
meqe jemi te hulumtimet filozofike, ne nje fare menyre duhet te bejme nje analize, shume shkurt po te pyes duke marre nje shembull te thjeshte..
Kur jemi ne udhetim me avion, largesia nga toka eshte shume e madhe dhe temp eshte -50 grade celsius. Ndersa kur ia afrohemi tokes temp ulet dhe gjithcka eshte normale per te jetuar mbi te.
Si eshte e mundur atehere?
rastesi eshte dhe kjo???
Isra, po bën pytje jo-sportive. A është kjo rastesi apo nuk është nuk e di, por, një e di, është fare lehte të ia pershkrujame këtë Zotit.
Njerzit përgjate Historise shumë gjëra ia kane lenë Zotit, bile, kur Koperniku ka thënë se toka nuk është e rrafshtë, është bërë gazi i botes.
Sot, qeshet dikush tjeter.
Mesazhi; Jo cdo gje qe nuk kuptojme vjen nga Zoti.
Pra, keni filluar debat me pytje; A eshte kjo rastesi? Pse vdes njeriu? Pse kjo?
Te isha une i ketille, do te ju revanshohesha me pytje: Pse ne pjesen e prapme te Vrimes se Zeze gjendet nje rreth kristali qe rrezaton drite te nevojshme per diellin?
Plloshtan, besimi dhe arsyea e eliminojne njera tjetren. Ku ka arsye, nuk ka besim dhe anasjelltas. Kete nuk e them une, e thojne te tjeret. Thuash se m'u atehere kur arrin te besosh, ke arritur te shohesh ate qe njerezit tjere nuk e shohin...
Hmm..varet si e shikon kete. Nese une do te shihja dicka qe askush tjeter nuk e sheh, e para cfare do beja eshte do kerkoja ndihme profesionale.
Pastaj, po e potencon vullnetin e lire. Me 07 Prill 2005 12:18 thuash Njeriu mund te di vetem ate qe i eshte caktuar.
Tash, si nje kufizim mund te kete vullnet te lire?
Behu pak me i qarte; une nuk te pyes pse vdes njeriu, sepse mendoj se nuk e di kete pergjigje, une te pyes, a kemi vullnet te lire apo jo?
Pra, te bisedojme per gjera te cilat te gjithe i kemi provuar, gjera qe jane te kapshme per te gjithe ne. Ta lejme Zotin njehere rehat, per ca kohe. Te flasim per vete. Njeriu i ndershem me se miri dhe me se verteti flet per veten, Dostojevski.
Shkrim i lezecem Plloshtani, vertet ke kapur ate qe jane te cuditshme per koken e njeriut... Une e vlersoj, dhe po kuptoj se njeriu ka vullnet te lir,
Auberonin e mundon ajo qe eshte ireale, dhe qe nuk kapet, a ne filozfi duhet te tenntosh te kapesh edhe ate qe nuk kapet, kjo e ben qe Auberoni te jete i kot ne mesazhet e vijueshme... dhe ka deshtime me mendimet e tij krahas Plloshtanit.
po ka mendime per filozfi, sigurisht qe e lexoj me reahti...
Zoti prap do te mbetet nyje per te gjithe ne, dhe kjo eshte cudi
Sepse vlen Ligji i Zotit.
Kete nuk po e komentoj. Te thashe se kush sherbet me shembujt qe nuk mund te argumentohet as pro e as contra.
Vullneti i lire eshte aftesi per te vepruar, dhe per te mednuar, e jo qe dikush te te ndaloje ne aftesite e tua levizese.
Pastaj thua
Thjeshte vullneti ekziston brenda qenies sime, dhe ajo dirigjohet nga Qenia e perjetshme...
Tash, nese te kam kuptuar drejte, vullneti eshte pjese e qenies sone e cila dirigjohet nga qenia e perjetshme.
Pra, Zoti dirigjon Qenien time, e Qenia ime dirigjon vullnetin.
Tash, duke marre parasysh definicionin e temit DIRIGJON, (une udheheqi, ti vepron sipas komandave te mija) mendoj se vullneti per te cilin ne flasim nuk mund te quhet i LIRE.
Apo jo?
KJo eshte filozofi. Detajet e vogla. Nijansat.
Ligjin e Zotit, edhe po te duash ta komentosh, nuk do kesh mundesi per ta komentuar, sepse nuk ke nuanca te rrezatimit vleresues, madje kete nuk do ta kundershtonte edhe sikur Volteri, Nietzsche, Schopenhauer, Loku, Spinoza, Shen Thomai, etj etj te ngriheshin ne kembe kete nuk do ta kundershtonin fare dot.
Nese nuk e ke te qarte vullnetin, atehere do te ngelesh nje burg ku mund te rrish i palevizur me jete te tere. Prandaj nese te mungon vullneti i lire, atehere ti te mungon hapesira e lire, jeta e lire, veprimi i lire, dashuria e lire, te gjitha te shtrengohen, dhe behesh qenie specifike ne kete hapesire... pra te mohohet e drejta per te jetuar dhe levizur, apo menduar... Shnderrohesh tamam si nje robot pa ndjenja dhe emocione...
Detajet nuk i ke arritur ende per t'i pare, te duhet ta vdesesh trurin, dhe ta ringjallesh prape, atehere ndoshta ke per t'i pare detajet e vogla...Tani per tani ende eshte heret....
Nese truri i njeriut nuk do te kishte vullnet te lire, nuk do te kishte kujtese te lire, pastaj dhe idete do te nderthureshin ne ate forme qe te izoloheshin bythekrye...
Te jesh filozof dhe te flasesh mbi Zorin duhet qe te mendosh "une", kur je ne momentin e kryerjes se mendimeve, dhe te dish te depertosh ne moment ne lengun e trurit dhe ta gjesh kujtesen se si eshte duke menduar, pastaj si i thur idete, dhe si transmetohen nga irealja ne reale, pastaj nga realja ne ireale....
Te kesh gjuhen e thelle, te mendosh qenesisht per qenesoren, te vdeshesh per cdo fjale, per cdo mendim, te prekesh atavizmin biologjik, dhe te kalosh irealen ne formen e konkretes, dhe te kthehesh prape ne formen e filozofike.
respekte, plloshtani
Ligjin e Zotit, edhe po te duash ta komentosh.
Te thashe se nuk do ta komentojme kete. Keto qe shtove ne lidhje me keto ligje, ishin shume shume te panevojshme. Kam bindje se asnjerin nga keta nuk i ke lexuar sepse nuk shihet ndikimi i tyre. Je i fundosur ne interpretimet tuaja te cilat te pakten per mua jane te pakuptimta.
Flet per IREALEN. Mire. ME thuash se une nuk mund ta kuptoj IREALEN. Po mire morre burri i dheut; A ke ti ndonje aftesi tjeter ne depertosh ne IREALE? Si e kuptove ti IREALEN? IREALE d.m.th ajo qe nuk eshte reale. Nga more vesh ti per jorealen? Me cfare shqise?
Nese nuk e ke te qarte vullnetin
Te lutem, qartsoma vullnetin. Por, te lutem, artikuloje mendimet qarte sepse une nuk di te perkthej endrra e iluzione; nuk eshte domeni im.
Dionis,thuash se duhet te kapet edhe ajo qe nuk kapet.
Behu pak me racional te lutem sepse kjo eshte loje fjalesh. TE KAPESH ATE QE NUK KAPET.
Therras te gjithe forumistet qe te lajmerohen nese e kuptojne kete me poshte: Te jesh filozof dhe te flasesh mbi Zorin duhet qe te mendosh "une", kur je ne momentin e kryerjes se mendimeve, dhe te dish te depertosh ne moment ne lengun e trurit dhe ta gjesh kujtesen se si eshte duke menduar, pastaj si i thur idete, dhe si transmetohen nga irealja ne reale, pastaj nga realja ne ireale....?????????????????
O Plloshtan. Fjalori i gjuhes Shqipe. Kur thuash DIRIGJON, shfletojme fjalorin dhe shohim domethenien.
Nuk mund te luash me fjale sic do ti.
Nxenesi Voltairit: Pse e citoni ate Grekun ne gjuhe te cilen askush nuk e kupton?
Voltairi: Sepse fjaleve kuptimin e se cilave nuk iu dime; preferojme te citojme ne gjuhen te cilen askush nuk e di.
Nuk me kujtohet,por edhe diku tjeter e kam shkruar qe Zoti nuk mund te kapet nga askush. Ne duhet te lodhemi qe te kapim ate cka Ai ka krijuar dhe po e beme kete arrije te shikojme se kemi nje dore e cila ka bere gjithcka.
Sa per vullnetin e lire, ai egziston kryekeput.
Si ta kuptojme kete.
Njeriu nuk kushtezohet nuk instinkti ashtu si kafsha.
Njeriu nuk kushtezohet nga ligjet e shtytje-terheqjes qe kane planetet.
Vullneti i lire tek njeriu eshte se brenda qenies se tij ai mund te mendoje gjithcka, mund te ndaje te miren nga e keqja, mund te zgjedhe nje nga keto ane.
Shenjtori e di se cfar po ben.
Por, edhe vrasesi e di se cfar ben.
A eshte kjo nje vullnet i lire?
Edhe te menduarit keq per nje njeri eshte perseri vullnet i lire, po ashtu edhe te menduarit mire.
Nuk me vjen mire qe ketu therriten ne ndihme disa filozofe dhe aq me keq qe ata citohen,kur eshte tema ne lidhje me Zotin.
Sado te lodhet truri i filozofit, ai perseri do te jete larg nga percaktimet e tij, ne lidhje me Zotin.
Mendimi i cili eshte nje gje e vyer mbi kete bote, perseri eshte i pa afte po te drejtohet per zbulimin e Zotit.
Kafshet sjelljen e tyre e kane te shkruar ne instinkt dhe ai eshte libri me te cilin ato ecin dhe jetojne ne boten ku jane.
Kurse njeriu, pikerisht se ka vullnetin e lire, nuk e ka kete liber sepse eshte qenie e preferuar e Tij. Per kete arsye i ka dhene vullnetin e lire.Njeriu njeh te bukuren dhe te shemtuaren prestigj ky qe qeniet e tjera ne kete planet nuk e kane.Kjo, nuk eshte thjeshte fryt vetem i mendimit.Por ketu kemi edhe shpirtin misterioz. Qe egziston dashuria, te gjithe e pohojne , por askush nuk mund ta provoje.
perderia eshte vullneti i lire, njeriu eshte i ''DENUAR'' me liri.
ZGJIDH !
Ky eshte vullneti i lire !
Citim:
ZGJIDH !
Citim:
Nese Zoti e di se nenes do ti vritet i biri ne syte e saj, dhe ka mundesi ta ndal kete; a nuk te tingllon kjo si jo-meshire?
Nuk e di zgjidhjen tone: Nuk eshte i gjithedijshem.
Isra....
hehehe..
Thrret ne racionalitet e NUK E VEREN se e gjithe filozofia jote e jetes eshte e bazuar NE NJE ENDERR.
Ja sa vlen racionaliteti yt. Ja gjere ku shtrihet filozofia jote.
Pjesa me e keqe eshte se kjo enderr nuk eshte e pershkruar nga vete endrrimtari, por, ky i ka treguar endrren dikujt, e ky dikushi ia ka percjellur tjetrit e ky tjetri e ka shkruar.
Eshte e qarte se nuk je diskutante serioze.
Citim:
Isra....
hehehe..
Thrret ne racionalitet e NUK E VEREN se e gjithe filozofia jote e jetes eshte e bazuar NE NJE ENDERR.
Ja sa vlen racionaliteti yt. Ja gjere ku shtrihet filozofia jote.
Pjesa me e keqe eshte se kjo enderr nuk eshte e pershkruar nga vete endrrimtari, por, ky i ka treguar endrren dikujt, e ky dikushi ia ka percjellur tjetrit e ky tjetri e ka shkruar.
Eshte e qarte se nuk je diskutante serioze.
Isra...
Delli per humor eshte veti e mire; njeriu e ngushllon veten me te. Cmok.
Oki, Plloshtan. Po i japim fund. Nuk dua te jem pjese e shumices.
A e din kur Oskar WAJLDI, njehere ne nje mbledhje, prezanton nje teori te tije te re. Mbreteron qetesia. Njeri ngrit doren duke kerkuar te flase. Aty, WAJLDI i thote: Te lutem, nese edhe TI me thua se kam te drejte, atehere me siguri se kam gabuar dikund.
Filozofet nuk fundosen, por flasin per fundin.... Kete uroj ta kesh kuptuar (analizoje nja pese here)
Sa i takon Oscar Wild, ajo ka ndodhur ashtu sepse ka pasur per qellim qe te zgjerohen motivet per hulumtim, ndersa tek ne, nuk ka per qellim qe te thehet hulumtimi, tek tema jone ka te beje shqyrtime dhe analiza te tepruara mbi njohjen e Zotit... E ben kete dallim!?
ne te kam thene ty, me nje specifitet te madh, vazhdo te shkruash aq sa te kesh dashuri, dhe bukuri, por ajo qe une dua te luftoj tek eshte se ti, je cike kundershtar i mendimeve qe zene vend. Nuk eshte e ndershme te teprohet per gjerat qe prekin ate thelbesoren, por eshte e ndershme te preket ajo qe eshte e cunguar dhe qe ka nevoje per nje ritem per te vallezuar me shume... Atje ku shkruan e bukur, mund te thuash se nuk shkruan e bukur...
Analizoje kete dhe lexoje nja tri here, ndoshta ke per te ecur me drejte...
I nderuari dhe shkelqesia juaj, Auberoni, lexoje kete, se kjo eshte per ty!
Zoti
Pasqyra e mendimeve të pjekura është Zoti
Fshehtësia është Zoti
Mençuria është Zoti
Drejtësia është Zoti
Paqa është Zoti
Bukuria është Zoti...
Për të folur në njohjen e Zotit, duhet të filozofosh,
Duke qenë i prerë, i saktë, dhe i thuktë.
Ndërsa për ta gjetur Zotin, prapë duhet të filozofosh...
Për të ecur gjer në njohjen e Zotit
Është më shumë se një mrekulli e ndjenjave.
Shën Thoma Akuini ka thënë:
“Zoti është një akt i pastër,
një formë, e cila nuk ka as gjini, as atribute; se
ai është natyra dhe mbështetja, se ai ekziston
thelbësisht, në mënyrë participative dhe
nonkupative”.
Citim:
Sartri thoshte; Kur nje njeri ka dy alternativa, ose te qendroj me nenen e tije te semure ose te rrok pushken e te luftoj per atdhe i cili eshte i sulmuar; cfare te beje njeriu?
Normal, duhet te zgjedh njeren.
Mirpo, kjo nuk eshte ajo per cka po diskutojme ne. Nese njeriu ka vullnetin e lire, nese ka te drejte zgjidhje; atehere, si eshte e mundur qe Zoti te dije te gjitha?
Ketu qendron e tere kontradikta e cila per Plloshtanin duket e pakuptimte. Ti, Kontinent, je me per toke. Pra, nese ne kemi zgjidhje, atehere une pyes: a e di Zoti zgjidhjen tone?
E di zgjidhjen tone: Pra, eshte i gjithdijshem, por, nuk eshte i meshirshem sepse din gjera dhe i lejoj te ndodhin. Nese Zoti e di se nenes do ti vritet i biri ne syte e saj, dhe ka mundesi ta ndal kete; a nuk te tingllon kjo si jo-meshire?
Nuk e di zgjidhjen tone: Nuk eshte i gjithedijshem.
Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Shën Thoma Akuini ka thënë:
“Zoti është një akt i pastër,
një formë, e cila nuk ka as gjini, as atribute; se
ai është natyra dhe mbështetja, se ai ekziston
thelbësisht, në mënyrë participative dhe
nonkupative”.
Citim:
Kontinent; kjo e tere poenta; kjo jete NUK eshte e KOTE. Krejt cka ne KEMI eshte njeri-tjetrin, jo ZOTIN.
Normal qe ka rendesi se cfare thome ne vete o Kontinent. Por, a nuk eshte mire ta pyesim veten se a kemi te drejte ne ate qe thome? te mos e kalojme jeten ne iluzione?
Auberon.
Do te tregoj nje histori te vogel qe e kam degjuar gati 10 dite me pare.
Kjo histori eshte e vertete.
Eshte fjala per nje burre qe jeton ne Burrel. Kete histori ma tregonte nje burre i moshes 55 vjecare, pra jo nje kalama.
Ai fliste per dike ne Burrel i cili thoshte ; une di gjuhen e gjarperinjve.
Ne pamjen e pare vertet qe keto fjale te bejne per te qeshur dhe me te drejte mund ta quash budalla ate qe i thote. Ne kete menyre,doli dikush qe ia tha keto fjale ketij njeriu sa te thjeshte aq edhe te cuditshem.Fjala nxorri fjalen derisa filloi nje grindje e lehte.
Ai qe thoshte keto fjale u nxeh keq...dhe keshtu lane takim qe te jepte proven.
Ky takim u la ne nje breg lumi, sa per perferine,vertet qe nuk kam qene kurre ne Burrel dhe nuk e mbaj mend emrin e vendit ku lane takimin.
Mirpo,e degjuan edhe te tjere kete bisede-grindje. Takimi u la te nesermen ne oren 10 te paradites.
Njeru qe ma thoshte, ate kohe kishte qene 25 vjec, pra i madh si moshe dhe nuk ka asnje arsye te me genjeje. Ky njeri ka qene deshmitar okular.
Shkurt puna te nesermen, ne ate takim erdhen gati 100 vete a me shume.
Natyrisht erdhen edhe te dy kundershtaret.
Ky qe thoshte se dinte gjuhen e gjarperinjve, i thote kundershtarit te tij;
- Ku ke deshire te te pickoje gjarperi?
Ai me te qeshur i thote ;
- Natyrisht, tek fundi i kembes se eshte me e lehte per kurim.
Jo vetem kaq , por kishte ardhur edhe ambulanca aty.
Gjuha e ketij tipi me gjarperinjte ishte vetem feshkellima.
Pra filloi te feshkellente...
- Une u habita,- pohon ai qe ma tregoi, - se nga dolen tere ata gjarperinj dhe i erdhen atij prane.Ndersa ai vazhdonte te feshkellente.
- Sa erdhen ? - E pyeta une.
- Erdhen gati 30 gjarperinj.
- Po pastaj cfar ndodhi ?
- Ai duke feshkellyer,pa nga kundershtari i tij dhe per habine e te gjithve, gjarperinjte shkuan tek tjetri. I leviznin neper trup,neper kembe e kudo.Ai rrinte pa levizur,pasi kishte besuar fjalet qe dje i kishte kundershtuar, por,ishte teper vone tani.
Me ne fund, feshkellyesi i thote perseri.
- Ku deshiron te te pickoje gjarperi?
- Poshte tek kemba, - thote tjetri.
- Sa gjarpernj deshiron te te pickojne ?
- Vetem nje,- thote ai.
Vazhdon perseri feshkellimen,ndersa gjarperinjte leviznin sa andej-ketej ne trupin e tij.
Shkeputet nje gjarper dhe se si i hyn qe poshte corapeve dhe mu aty ia jep nje kafshimi.
Uluret tjetri, aq sa shkaktoi dhe ilaritet tek tere ata njerez qe ishin aty.
- Tani do t'i largoj, - bertiti feshkellyesi dhe, nje nga nje gjarperinjte u zhduken.
A ka Frojd te ma shpjegoje mua kete gje?
Po ku shkuan teorite pra?
Nje njeri i thjeshte ishte ai, nje askush...me nje dhunti qe as ia vete nuk dinte se si mund ta transmetonte dhe beri gati 100 veta te flisnin me vete.
Pra, egziston dicka qe ne nuk e dime.
Di edhe nje tjeter histori si kjo,por,nuk po e shkruaj se shkon gjate.
-------------------
PS. ne qoftese ne kete forum eshte ndonje nga Burreli dhe e ka degjuar kete histori, eshte i lutur ta konfirmoje.Ne qoftese nuk e ka degjuar kete histori, eshte perseri i lutur te pyese prinderit e tij dhe po qe se ata kane dijeni per kete ngjarje, eshte i lutur ta konfirmoje.
Edhe nese e sheh por nuk e degjon; eshte genjeshter.
Edhe nese e degjon por nuk e sheh; eshte genjeshter.
Filozofia Kineze.
Si duket askush nuk qenka nga Burreli. Hehe.
Pastaj, ky Dr. Dullitel do te zgjonte interesimin e botes po te ishte ne gjendje te bisedoj me gjarpinje.
Por, do te shiqoj ne nje liber te cilin e kam ne shtepi. Me sa me kujtohet, degjimi tek gjarperit eshte...por, do te shoh....
Citim:
Edhe nese e sheh por nuk e degjon; eshte genjeshter.
Edhe nese e degjon por nuk e sheh; eshte genjeshter.
Filozofia Kineze.
Si duket askush nuk qenka nga Burreli. Hehe.
Pastaj, ky Dr. Dullitel do te zgjonte interesimin e botes po te ishte ne gjendje te bisedoj me gjarpinje.
Por, do te shiqoj ne nje liber te cilin e kam ne shtepi. Me sa me kujtohet, degjimi tek gjarperit eshte...por, do te shoh....
Nese ky tregim eshte i vertete dhe nese ka njerez qe mund te "bisedojne" me gjarperinje, atehere, ky njeri do te merret, do te studiohet frekuenca, akustika e fishkllimave, e krejt ato cka eshte nevojshme dhe do te vihet deri tek nje perfundim logjik.
Ndoshta do te zbulohet dicka e re.
Por, deri sa AI njeri te vije ne skene; nuk mund te thuhet asgje. Nuk mund ta marrim si FAKT te KRYER tregimin tend dhe ti nuk mund te bazohesh ne te per te argumentuar dicka.
Frojdi ne kete rast do te thoshte: Shume mire! Ku eshte ky njeri dhe ku mund ta gjejme?
Hahahahahahahahahaha, nuk e besoj. Nuk do thoshte keshtu. Por do te hapte syte.
Nje here ne nje bisede me Jungun natyrisht ne lidhje me psikanalizen,ishin ne nje kafene. Andej nga guzhina kellciten ca tenxhere e garuzhde duke bere zhurme. Por biseda ishte pikerisht ne piken qe kjo zhurme u be dhe ne lidhje me rastesine (nese e mbaj mend mire),pas 10 sekondash u be perseri zhurme nga guzhina dhe Jungu duke mbrojtur pikepamjen e tij i thote;
- Do te ndodhe prap herr profesor.
Nuk shkoi shume dhe pas disa sekondash,zhurma u perserit.
Frojdi e pa me nje veshtrim te hutuar dhe si i trembur.
Pikerisht kete gje do te bente Frojdi edhe me njeriun ne fjale.
Edhe dicka tjeter ;
Ky Frojdi i ''madh'' ka humbur dy here ndjenjat ne biseda me Carl Gustav Jungun dhe kjo ka ndodhur ne konferanca mbi psikanalizen. Ka ndodhur sepse nuk mund t'i kundershtonte faktet bindese te paraqitura nga Jungu.
Ne nje nga keto ngjarje Jungu thote; ne castin qe po binte , me pa sikur te isha babai i tiij.
Pra larg idoleve Auberon.
Ne kete bote je ti dhe Zoti.
Citim:
Por, deri sa AI njeri te vije ne skene; nuk mund te thuhet asgje. Nuk mund ta marrim si FAKT te KRYER tregimin tend dhe ti nuk mund te bazohesh ne te per te argumentuar dicka.
Citim:
Gabim. NUK eshte ARGUMENT, eshte TREGIM.
Citim:
Auberono, hiq dore nga librat lal, se te bojn dem ty ato.Nuk je nga ato lule ti qe te kullose bleta. Un nuk kam ndermend me u shnosh lal, se thone duhet te hashe disa furra buke me disa njerez qe te merresh vesht.
Auberon , po ti kujtove se une po te mbush mendjen ty se ka apo nuk ka Zot, me nje shembull te tille? Hahahahahahahahaha.
Jo djali jo, nuk ishte aty qellimi, sepse per ate gje do te merrja shembuj te tjere duke filluar qe nga ty,nga menyra se si mendon se si percepton etj.
Me qe aty lart pemende fjalen ''paranormale'' a do me thuash se kush i dha zgjidhje kesaj fjale? Sa per libra e autore mund te te permend me qindra.
Ne Usa jane shume te njohur ''detektivet psikike'' te cilet e gjejne trupin e nje te vdekuri (te te vrarit nga nje kriminel) nga distanca shume te medha apo shkojne vete tek vendi i ngjarjes qe ky vend shpesh ka qene edhe 2000km larg tek i cili detektivi psikik kurre nuk kishte qene me pare.
Po deshe pergjigje a jane gjalle keta njerez apo jo, po te them se jane gjalle dhe veprojne e bejne kete pune sa here qe u kerkohet.
Tani....as ata vete nuk dine se si mund ta gjejne kete gje.Pra se si ai e gjen te verteten.
Ke te drejten t'i japesh zgjidhje ketij problemi po pate fuqi !
O Auberon....ne kanalet televize te USA-s nje nder ta eshte dhe kanali CourtTV. (kesaj here do te dale dikush qe ta konfirmoje nga ata qe jane ne USA)
Ky kanal jep gjithmone gjyqet ne USA dhe menyren se si kane gjetur krimet. Po te jap nje shprehje qe ka vlere per ty dhe thjeshte qe ta dishe se,para se te shkohet tek ''detektivet psikike'' te gjitha hetimet i nenshtrohen laboratorit apo asaj qe quhet ''Forensic file''
Kur deshton edhe ky proces tmerresisht i imet dhe shkencor,eshte pikerisht kjo shkence qe i perulet detektivit psikik qe ai t'i jape nje rruge apo t'i drejtoje sherifet se ne cilen piste duhet te bejne hetimet.
Me qe ti paske pare Supermenin dhe Batmanin, une po te them se kete kanal e ndjek cdo dite.
Po me kundershtove edhe ketu, te premtoj se nuk do te filloj te haje furren e dyte te bukes se mjaft jam shendoshur.
Tani e ke rastin te mendohesh me mire,per kete fakt te perditshem.
Bravo. Po ekzistuaka ky kanal televiz. Eureka.
Tani...ne vijim pak copy and paste nga ky web site i rekomanduar nga Keila
The first official use of "psychic sight" during a trance in a criminal case was in 1845, when a clairvoyant fingered a juvenile suspect, who subsequently confessed. The details of the case aren't documented well enough to decide whether the psychic was making a good guess, perhaps knew the boy, or actually "saw" the crime with her sixth sense.
Viti 1845. Para 150 viteve. Pastaj shkruan, detajet e rastit nuk jane te DOKUMENTUAR aq MIRE sa te konfirmojne se MEDIUMI ka pasur te drejte. Pastaj, perdoret fjala PERHAPS qe d.m.th NDOSHTA. Ky ishte rasti i pare, filli i kesaj telepatie.
Komike apo jo?
Pastaj, Kontinent, Do the Police Really Use Psychics?
Nickell published several articles in Psychic Sleuths to the effect that while most police officers or departments take psychic information under consideration, they do not actively seek out such help—at least not under official channels. Under anonymity, several people have indicated to this author (Ramsland) that psychics have been brought into cases despite prohibitions against it.
Mos me detyro te ta perkthej. Lexo vete. A nuk shkruan se ka vetem indikacione se Policia i perdor keta telepat?
Nuk ke te drejte te hidheroheh. Vete e solle edhe kete web site.
Shiqo.
What appears to be most annoying to police officers is that when crimes happen—especially high-profile crimes—psychics call in offering information—sometimes hundreds of them. Regardless of whether the information is even acknowledged, the psychic claims that the police consulted him or her on that case. This appears to have been the MO of more than a few famous psychics, whose cases numbered into the hundreds and thousands. How many they actually worked on, let alone were invited into, is anyone's guess.
A nuk po shkruan se keta QINDRA TELEPAT lajmerohen dhe pohojne se Policia i ka konsultuar?
NE fund, Kontinentoooo..shkruan
Thus far, a psychic's reliability for law enforcement has not been established. Anecdotal information is sometimes impressive and even surprising, but nothing can be concluded about using psychics as resources in solving a crime.
hehehe.
Keila, nice try! Any other anecdotal evidence?
Citim:
Po citoj ato që tha keila
une vetem thash qe egziston si program, auberon. Bemat nga psychic s'ka then kush deri tani se jane verifikuar (prandaj solla edhe linkun)Frankly, i think its emphasized to attract viewers in CRTV.
![]()
Citim:
E sheh Kontinet, nuk eshte lehte te bisedohet me fakte.
Citim:
Po citoj ato që tha isra
[B]ka fakte per ata qe kane sy te shohin, vesh te degjojne dhe zemer qe kuptojne
Belgium,dhe ketu hyre me negativitetin tend?
Auberoni,Plloshtani,thjeshte injorojeni.Nuk do humbni aspak nga bisedat me te pasi eshte qyp pa fund,vetem ajer ka brenda.
krijesa, ju lutem a ka mundesi te me degjoni cike mua, nga qe moderatoraja jone ka bere nje sy gjume kendej, dhe shoh qe duhet te fshihen disa mesazhe me larte, po keshtu atehere...
Do t'ju lutesha me nje respekt te vecante, qe te gjithe ju qe pelcisni trurin e ideve ketu tek kjo teme, te jeni me te sjellshem, me te qete, dhe te flsini me diplomaci duke menduar te vene ne radhe ate qe quhet e Ndershme...
Ju lutem shkruani me nje mendje, qe ne te pakten t'ju lexojme mire, e jo te lexojme mendime qe kane kaluar ne vagonin e parafundit...
Per repsektin tim, do ta shqyrtoni temen me nje imazh tjeter, nga kjo...
Plloshtani, respekte.
Une them se eshte teme qe vlen te debatohet. Nuk e di cka i shtyen disa njerez qe nuk kane asgje te shtojne; por, prapseprape, i japin veten lirise qe te nderhyne dhe te merren me autore te shkrime, e jo me shkrime. Une ndoshta kam nje qasje me agresive ndaj tjerve; por cdohere te kufizuar ne shkrimin e tij, asnjehere pertej.
E thashe edhe me heret; sikur te flasim vetem me fakte; do te mbreteronte qetesia.
Por, si duket paska njerez qe deshirojne te flasin vetem pse duan te thone dicka; jo pse kane te thone dic.
Ne kohet e fundit kisha shkruar tek libri: (...)
¬Se Zoti eshte i gjithedijshem dhe i sakte per ate se cfare behet ne kete jete.
~ Foshnja krijohet nga prekja e organeve te dy gjinive. Rritet dhe zhvillohet ne shtepine e te emes, dhe mbrohet nga rreziqet e jashtme. Rrodhen shume mendime se foshnja u krijua nga nena dhe babai. Fill pas rrodhi dhe ky mendim se nena eshte vetem shtepia ku foshnja mund te rritet dhe te transformohet ne nje pamje te tille, dihet, qe nena aq me pak e di se cfare do te "krijoje", femer apo mashkull; me vesh te shkurter, apo te mesme, me sy te kalter apo te zinj; me fuqi kaq, apo aq...
Po kush qendron pas embrionit? Foshnja?
Po kush e bere qe te qendroje foshnja pas ketij embrioni (...)
Ketu del qe nena nuk e krijoi foshnjen, por vetem e prodhoi apo e polli, dhe kjo llogaritet se eshte vetem nje pjese e ideve te Zotit.
Zoti e krijoi dhe e fali foshnjen qe te mbeshtetet ne shtepine e nenes se tij duke gjetur prehje dhe zhvillim normal, duke u mbrojtur nga rreziqet e mundshme, te jashtme, dhe per kete eshte nje dituri tjeter ku them: Zoti e fali foshnjen qe te jetoje ne shtepine e nenes, te rritet ne ate forme te paramenduar nga Zoti, duke strukturuar organizmin dhe shpirtin nga idete e Zotit. Ai per kete dhe disa arsye eshte Zot i gjithedijshem, dhe i Urte.
Po dhe sikur te kishe krijuar nena, foshnjen e vete, a do te krijonte me kete forme?, qe po ta pyesesh nenen, do te thote qe as me pak e as me shume nuk e di kete pune. Ajo mund te dije vetem se si leviz foshnja dhe si rrotullohet brenda qejfit te vete, por jo te dije se si krijohet nga brendia e deri tek e jashtmja...
Krijimi ka te beje me vullnetin e caktuar, dhe me gjithe strukturat e tjera, jo vetem me vullnetin e levizjes se caktuar.
respekte, plloshtani
Shkrimet tona ketu, jane ne sherbim te aleances se njerzve te vetmuar. Nen masken e grindjeve ne kerkojme bashkimin e njerzve,lidhjen e tyre dhe jo qendrimin ne vetmi. Aty me lart, dikush beri thirrje per injorim dhe kjo mua per vete me pelqeu,sepse e pashe nje lloj bashkimi ne mes njerzve dhe jo ndarje sic ka qene me pare.
Ja, ne armiqte i bejme miq,grindesit i bejme te influencohen nen shakate e tyre, zhdukim rracismin etj etj. Pra nuk eshte gje e lehte t'i besh njerzit me te mire......kjo gje po ndodh pra. Nuk mund te flas hapur,por, disa njerez kane perfituar ne kete mes, jane bere me te mire dhe me njerzit qe deri dje i kane share, sot jane hedhur ne prehrin e alenaces....a nuk eshte kjo nje veper humane ?
Po nga ka ardhur kjo?
Ka ardhur thjeshte nga sofistikimi i shkrimeve tona,te cilat i kane sherbyer shpirtit te humbur te ketyre njerzve.
Sa per Auberonin , ai eshte anetar i ri dhe nuk mund te flas shume per te.
Auberon..injoroje Belgiumin se ta dhane keshillen. Por mos me harro mu ...ok.
Citim:
Po citoj ato që tha dikush
Belgium,dhe ketu hyre me negativitetin tend?
Auberoni,Plloshtani,thjeshte injorojeni.Nuk do humbni aspak nga bisedat me te pasi eshte qyp pa fund,vetem ajer ka brenda.
Citim:
jane bere me te mire
Po e perserin pytjen:
A ka dikush ore ketu ne kete forum qe na jep nje fakt se ekziston Zoti?
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » Trego 435 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.