Forumi Horizont | Trego 49 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Fotografi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=244)
-- Fotografit HDR (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=15689)
Fotografit HDR
Tek po kerkoja ne internet hasa me disa fotografi te tipit HDR (High Dinamyc Range). ishin me te vertete fantastike per sa i perket detajeve dhe ngjyrave...dicka qe nuk arrpor nuk arrij ta kupton ne menyre te plote konceptin e tyre dhe menyren se si mund te beheshin! ka ndonje qe ka informacione me te detajuara per kete gje dhe nese mund te shpjegoje se si mund te arrihen ato imazhe? plus,nese gjeni imazhe te tilla,vendosini ne kete teme:
Si mund te behen? Po pse, gjithkush do mund ti beje ato foto..o pune talenti,
ja ckam shkrepur para ca ditesh me kameren time tip premiere e 73-shit:
flmn per pergjigjen!
tani pyes serish te tjeret :
a mundet ndonjeri qe di dicka me teper per kete gje,tia shpjegoj atyre qe nuk e dine se per cfare behet fjale dhe se si mund te behen keto fotografi?
Une nuk e kam bere ndonjehere por njehere nje shoku im qe ben ing. ndertimi ma shpjegoi por se dija qe e kishte emrin keshtu.
nga sa mbaj mend me duket se perdoret shume kur kemi te bejme me peisazhe ose me objekte te permasave te medha ... behen disa fotografi ne kende te caktuara e pastaj me nje program me duket bashkohen dhe rezultati eshte sikur te ishte nje e vetme .
ngjyrat jane origjinale...eshte thjesht perpunimi i fotos qe nxjerr ne pah detajet deri ne minimum
shum foto te mira
Citim:
Si mund te behen? Po pse, gjithkush do mund ti beje ato foto..o pune talenti,
Faleminderit Bardhok, nuk e dija se ekzistonin fotografi te tilla dhe aq me teper qe behen kaq kollaj. Fotografite e postuara jane goxha te bukura. Tani po vras mendjen si behet e njejta gje me film te xhiruar. Besoj se kinematografet e perdorin kete teknike sepse kam vene re se disa filma kane nje fotografi te tille spektakolare.
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Faleminderit Bardhok, nuk e dija se ekzistonin fotografi te tilla dhe aq me teper qe behen kaq kollaj. Fotografite e postuara jane goxha te bukura. Tani po vras mendjen si behet e njejta gje me film te xhiruar. Besoj se kinematografet e perdorin kete teknike sepse kam vene re se disa filma kane nje fotografi te tille spektakolare.
Final Cut eshte per Macintosh mesa di. Sidoqofte i jam futur me shume Avid Liquid, e cila shkon perfekt me kompjuterin qe kam dhe ka boll kollajtesira po te mesohet. Gjithashtu efektet jane goxha imediate ne krahasim me Adobe Premiere Pro. Megjithate shume efekte behen vetem me Adobe After Effects, te cilen e kam. Puna eshte vetem se ketyre programeve nuk mjafton ti hedhesh nje sy por duhet dedikuar nje cope jete qe te mesohen.
Ti cfare filmash ben, ke bere ndonje shkolle, i ben teresisht vete? Nese eshte keshtu mund te flasim privatisht per ndonje ide te kendshme.
Po, final Cut esht vetem per mac por premier eshte pak a shume i ngjashme me final cut dhe perdoret po ashtu per windows. Kur thashe "mjafton ti hedhesh nje sy" nuk e mora parasysh faktin qe mund ta kesh pare programin, dhe nenkuptova ti hedhesh nje sy per te vendosur ne eshte program i pershtatshem per kerkesat tuaja.
Sigurisht qe eshte program i veshtire dhe kerkon shume per tu mesuar. Une nuk studjoj ne kete fushe, thjeshte e kam hobby dhe shpenzoj nje kohe te konsiderueshme duke u marre me gjera te tilla. Mundohem te ndjek dhe praktikoj on line tutorials por nuk eshte metode efikase. Per te masterizuar kete program do studiohen gjerat radhazi nga 1,2,3.....e me radhe.
Filmat ne pergjithesi i bej vete. Domethene punoj vete me kamer, dhe pastaj ne editim. Mundohem qe ne filma te kem elemente Shqiptare. Filmat jane me teper te tipit etyde me te cilat njerr nje kuptim nga permbajtja e saj e shkurter. Projekti im eshte qe te bej sa me shume filmime gjate 3 javeve qe do kaloj ne Shqiperi, dhe pastaj ti seleksionoj dhe te formoj ate cfare do me linde ideja te formoj ne film.
Kam studiuar per regjisure ne Shqiperi vite me pare, por i kam nderprere studimet ne mes. Ketu ne UK mendoj te ndjek ndonje kurs apo kolegj, por jane teper te shtrenjta dhe une jam i zene me pune.
Ja dhe HDR ime e pare me nje Canon PowerShot S30 e marre me -2, 0, +2 Exposure, e perpunuar me Photomatix HDR v.3 dhe me nje tripod te vogel qe me vjen turp ta perdor ne ambjente te hapura se eshte me teper si loder.
Pamja eshte bere ne Varrin e Bomit, nga dritarja e shtepise se vjerrit tim.
Ja dhe nje guide interesante KETU per te bere foto HDR
Ja dhe fotoja ime e dyte HDR. Ketu s'bien shume ne pah detajet por aparati ishte i lodhur, kishte bere disa qindra kilometra ate dite
Perseri disa te bera veren e kaluar
Per kete vit, nje album te ri se shpejti...shume prej fotografive ne HDR
Lere se u bera pishman qe mora pjese ne teme me fotot e mia
Ti na i marrke ne kthese plako...
Citim:
Po citoj ato që tha Lord_Of_The_Strings
Lere se u bera pishman qe mora pjese ne teme me fotot e mia
Ti na i marrke ne kthese plako...
Vertete interesante!
Bardhok komplimente, pashe edhe portofolin e fotove te tua ne TrekEarth... impresionuese!
Tani do bej edhe une nje prove sapo te gjej pak kohe, nerva dhe deshire me aparatin tim modest! :p
ps: Lordi, keep it up!
Realisht foton e pare e kam bere me JPEG te marra me exposura te ndryshme ndersa te dyten e kam bere direkt me 1 RAW duke luajtur me driten, kontrastin etj. Kam dhe nja dy me ngjyra te bukura por jane private. Sidoqofte, rroli i kualitetit te aparatit duket dukshem.
Meqe ra fjala, ti perdor ndonje lente te stilit eagle eye vision apo ke ndonje filter per ti rrumbullakosur fotot?
Ne fakt te gjitha fotot qe kam postuar jane pseudo HDR, sepse i kam punuar nga RAW. Nuk me ka dale shume kohe te sorollatem me trekembesh duke marre ekspozura te ndryshme...por do provoj kete radhe. Me kespozura te ndryshme ka me teper kualitet, me pak noise.
Une perdor Nikor fisheye 10.5mm. Ne fakt kete lente nuk eshte per ta perdorur shume dhe kudo dhe une mbase e kam tepruar ne koleksionin e fotove nga viti i kaluar. Por ne disa raste ka efekt te mire. Pres dy lente te tjera te me vine kete jave...kam dhe ca te tjera sa per te bere pune, por po behem addicted per te shtuar koleksionin...lol
Dhe perdor Nikon D80
Photomatix Makes Me An Artist!
.
Komplimenti gjergj ; shume shume e bukur kjo foto me clodhe syte dhe me dha nje qetesi shpirterore duke e pare
Ma il Cielo e' Sempre piu' Blu!
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Komplimenti gjergj ; shume shume e bukur kjo foto me clodhe syte dhe me dha nje qetesi shpirterore duke e pare![]()
nuk kam fjale qe ta pershkruaj sepse cdo fjale do i hiqte bukurine .....vetem se ketej nga anet e mia qielli o bo bloz
Tomorr!
Faleminderit Bionde!
Gjergj Kastrioti, shume te bukura fotot. Jam kureshtar te di ku jane fotogrfuar ato fotot me Canyon? Mos valle eshte lumi i Osumit?
Ja dhe ca tjera te miat (mbase i keni pare ne TE)
Tirane
Vlore
Durres
Citim:
Po citoj ato që tha BvizioN
Gjergj Kastrioti, shume te bukura fotot. Jam kureshtar te di ku jane fotogrfuar ato fotot me Canyon? Mos valle eshte lumi i Osumit?
Ja dhe ca tjera te miat (mbase i keni pare ne TE)
Shume shume te bukura fotot. Dhe flm BvizioN per mini-tutorialin rreth fotove HDR.
ps. Gjergji, Skraparlli ti?
Ja dhe dy pseudo HDR te tjera nga mua. Eshte i njejti plazh por fotografuar ne kende te ndryshme...
Fotoja e dyte.
Citim:
Po citoj ato që tha Balerina
Shume shume te bukura fotot. Dhe flm BvizioN per mini-tutorialin rreth fotove HDR.
ps. Gjergji, Skraparlli ti?
Ndersa une nga Fieri. Ka ndonje koment konstruktiv per fotot e mia?
Citim:
Po citoj ato që tha Gjergj Kastrioti
Vetem 1/3 eshte prej Skrapari...![]()
Pjeset e tjera jane : 1/3 Berat dhe 1/3 Korce!![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Eishin-an Kati
................
Pake dal ne drit me ndihmen e forcave shumkombshe![]()
Ore ti, s'dua te me mburrin plazhet, dua te me mburrin (nese e meritoj) kualitetein e fotove HDR
Citim:
Sa per sqarim, per kete ... japonezken e vogel si fillim... edhe per Lord fierakun qe hallall ia befte Zoti per plazhet qe ka vizituar kete vere :p
Kam lindur ne Skrapar, prinderit i kam nga Berati dhe Korca!![]()
Keshtu qe i bie te jem skrapali... por jo tamam...![]()
City of Colors!
.
Gjergjo, ideja eshte interesante por keto te tuat paskan shume ngjyra dhe i duken pixel keq vende vende. Shiko psh detajet e malit te Dajtit
Ndoshta mjafton te hiqet pak saturim ne software.
Gjergji po keqperdor teknologjine ))
Gjergj, ti e di si behet HDR, mos na zhgenje. Dil ne dritare, coje aparatin te manual exposure dhe shkrepe ne nivele te ndryshme.
I'm a tech abuser!
Ja tani do rri te bej 3 fotografi me exposure te ndryshme une :p
Thjesht bej nje foto dhe pregatis dy te tjera (kopie) ne Photoshop duke i ndryshuar "levels"
...
Pastaj i hdr-oj ne Photomatix! :p
Re: I'm a tech abuser!
Citim:
Thjeshtbej nje foto dhe pregatis dy te tjera (kopie) ne Photoshop duke i ndryshuar "levels"
Pastaj i hdr-oj ne Photomatix!
Po shkrepjet bracket si funksionojne? Na jep dot nje shpjegim te shkurter?
Citim:
Po shkrepjet bracket si funksionojne? Na jep dot nje shpjegim te shkurter?
Bardhok, me sa po kuptoj kjo qenka nje menyre le te themi "e automatizuar" per te bere 3 apo 5 shkrepje me exposure te ndryshme qe jo te gjithe aparatet e ofrojne!
U pa puna do e blej nje 40D :p
Po jo mer taj, se edhe aparati im i lodhur e ka si funksion, jo me i joti qe ka dyfishin e megapikselave. Te i imi quhet AEB Mode. Auto Exposure Bracketing. Keshtu qe jepi drejtim dhe shfleto manualin e aparatit tend.
Ose shfleto gogolin.
Citim:
Po jo mer taj, se edhe aparati im i lodhur e ka si funksion, jo me i joti qe ka dyfishin e megapikselave. Te i imi quhet AEB Mode. Auto Exposure Bracketing. Keshtu qe jepi drejtim dhe shfleto manualin e aparatit tend.
Ose shfleto gogolin.
Qeshe me paragrafin e pare apo me te dytin?
Citim:
Qeshe me paragrafin e pare apo me te dytin?
E po djale i mbare, lere shpaten dhe kape aparatin te familjarizohesh me te...
Shes te timin meqe ra fjala. Merre per 70 Euro.
Trego 49 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.