Bazuar ne biografine e kengetares gjermane Lale Andersen.
A mundet nje kenge te bashkoje armiqte e 2 fronteve te luftes se 2 boterore? E dashur dhe e urryer, e censuruar dhe e damkosur kjo kenge eshte dhe deshmia e absurditetit te asaj kohe qe dhe nese te linte gjalle te merrte gjithcka tjeter.
ka dhe nje film tjeter version bardh e zi shume te bukur por s'besoj te gjendet gjekundi.
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
p.s. - Tulip , a e din se si quhet ky grup dhe mundësisht edhe titullin e kësaj kënge ?
flm
__________________ - Hene duam ne heshtje,ashtu siç jam mesuar edhe une te dashuroj,ne Heshtje..Dhe vendosem te jetojmë të ndarë dhe të dashurojmë në heshtje!Kjo ishte menyra e vetme për të qendruar sa me afer njëri-tjetrit ..ndonese jo me trup.. por me zemër!
Ne kete dite kur behen zgjedhjet ne Amerike ne mendje me vjen vec nje film, nje testament i lene nga Kubrick njerezimit keshtu para syve ... por qe fatkeqesisht jemi shume te qerruar per ta kuptuar.
ps. ne njefare menyre paraqet shume qarte dhe neverine time ndaj menyres qe kane ushtaraket per te bere zgjedhjet te cfaredo lloji qofshin.
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
Kete film se di sa here e kam pare, e me ne fund e paskan vene ne youtube. Charlie Chaplin i ka bere te gjitha regjine, muziken, shfaqet per ca sekonda vete ne kete film e bile dhe ia interpretonte Marlon Brandos rolin vete me perpara qe ai ta kopjonte nuk eshte nga me te famshmit por gjenialiteti i tij s'te zhgenjen kurre